Povežite se s nama

Događanja

Centar svijeta pun cvijeća danas slavi svoj dan

Objavljeno:

- dana

IZLOŽBA CVIJEĆA I DAN CENTRA SVIJETA U LUDBREGU

U Ludbregu će se danas održati centralna svečanost proslave Dana centra svijeta.

Prema legendi, u davna vremena, na mjestu gdje je danas smješten Ludbreg, bili su zamišljeni krugovi zemaljski na čijim obodima su bile smještene velike metropole na različitim stranama svijeta.

Čudesno Ludbergino vino

Aplikacije tih krugova danas se nalaze na središnjem ludbreškom trgu, a Ludbrežani svake godine pozivaju nove gradove prijatelje čije pločice stavljaju na trg. Ove godine to će biti Novi Marof i Laško iz Slovenije. Svečanost obilježavanja Dana centra svijeta počinje danas u 15 sati. Velika atrakcija svake godine je točenje Ludberginog vina iz gradske fontane, pa imate li priliku svakako danas poslijepodne dođite u Ludbreg i kušajte ovo posebno, čudotvorno vino.

Novi gradovi prijatelji Ludbrega danas će postati Novi Marof i Laško iz Slovenije.

Osim Dana centra svijeta, u Ludbregu je jučer otvorena 16. Međunarodna izložba i sajam cvijeća “Flora centrum mundi 2012.” koju organizira Udruga cvjećara regije ludbreške i Grad Ludbreg.

Balkonsko cvijeće, lončanice, ukrasno i sobno cvijeće, ali i ljekovito i začisko bilje može se pronaći na ovogodišnjoj izložbi koja je po broju izlagača i posjetitelja najveća u Hrvatskoj, odmah iza zagrebačkog Floraarta. Izložba i sajam održavaju se još sutra, pa imate li priliku, nikako nemojte propustiti veliku izložbu calla i mandevilla, po kojoj je ova izložba posebna.

Sutra je na rasporedu bogat zabavni program, koji počinje u 15 sati. Uz nastupe tamburaša, plesača iz plesne skupine “Takt” i predstavljanje Udruge žena “Veliko srce”, posjetitelje i Ludbrežane očekuje i koncert “Kvarteta Gubec”.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje