Povežite se s nama

Život i društvo

Centar izvrsnosti iz matematike ima dva olimpijca: Aleksandru-Sašu Božović i Lukasa Novaka

Objavljeno:

- dana

MOŽE LI BOLJE?

Završilo je izborno natjecanje iz matematike koje je za Centar izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije bilo vrlo uspješno.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu objaviti da imamo dva olimpijca! To su Lukas Novak i Aleksandra-Saša Božović – izvjestio je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije.

Lukas Novak učenik je gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i on će po drugi put sudjelovati na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se ove godine održava u Brazilu. Aleksandra-Saša Božović učenica je Prve gimnazije Varaždin i izborila je svoje mjestao za Srednjeeuropsku matematičku olimpijadu koja se održava u Litvi.

–  Velike čestitke Lukasu i Saši, a posebna zahvala njihovu mentoru iz Centra izvrsnosti za matematiku Ratku Višaku koji će s njima i dalje raditi do olimpijade – ponosan je Topić.

U izbornom natjecanju sudjelovali su i Josip Kelava, kojem je malo nedostajalo do plasmana, a Ida Kolmanić i Martin Josip Kocijan stjecali su kao prvaši iskustvo za sljedeću godinu.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Međimurje

FOTO Donji Vidovec: ekipa “Fljojsara II” najpreciznija na 11. Lovu na zlatarski prsten

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U organizaciji članova Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari”, u Donjem Vidovcu održano je 11. izdanje Lova na zlatarski prsten pod pokroviteljstvom Međimurske županije i Općine Donji Vidovec.

Manifestacijom se njeguje uspomena na poznate donjovidovske ispirače zlata koji su uvršteni na popis nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske, ali i na vidovske ratnike – Vidovske voke, koji su se u doba Zrinskih hrabro borili protiv Turaka.

Članovi Moto nautičkog kluba “Vidovski zlatari” ponovno su se iskazali kao odlični domaćini, a brojnim posjetiteljima dobru zabavu i dobrodošlicu u donje Međimurje poželio je predsjednik Zlatara Nenad Lukša. Manifestaciju su otvorili načelnica Općine Donji Vidovec Bojana Petrić i zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec.

Ovogodišnje izdanje ove tradicionalne sportsko-turističke manifestacije okupilo je 18 ekipa koje su imale zadatak pogoditi viseću alku i osvojiti što više bodova. Najpreciznija je bila ekipa “Fljojsar II” iz Donje Dubrave u sastavu Dražen Miser, Tomo Radmanić i Darko Punčikar, koji su odnijeli pobjedu.

Drugo mjesto osvojila je ekipa “Labud II” iz Preloga u sastavu Katarina Novak Božidar Novak i Leo Novak, dok je bronca pripala ekipi “Gorčki voki” koju su činili Mario Moharić, Dubravko Vadlja i Krunoslav Vuk.

Nastavite čitati

Život i društvo

Umjetnici s motornim pilama za vikend se vraćaju u Salinovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnici s pilama vraćaju se u Salinovec kod Ivanca.

DŠR Salinovec najavio je održavanje “Hrvatskog festivala kiparenja motornom pilom” za 31. srpnja i 1. kolovoza ove godine.

Festival će se održati ispred nove osnovne škole u Salinovcu na kojem će sudjelovati kipari iz Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Slovačke.

– Dođite na festival i podržite naše izuzetne umjetnike, a možete se i uključiti ako imate tu umjetnički žicu i volite koristiti “kist” s metalnim lancem – poziv je organizatora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!