Povežite se s nama

Život i društvo

Centar izvrsnosti iz matematike ima dva olimpijca: Aleksandru-Sašu Božović i Lukasa Novaka

Objavljeno:

- dana

MOŽE LI BOLJE?

Završilo je izborno natjecanje iz matematike koje je za Centar izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije bilo vrlo uspješno.

– Veliko mi je zadovoljstvo što mogu objaviti da imamo dva olimpijca! To su Lukas Novak i Aleksandra-Saša Božović – izvjestio je Branko Topić, voditelj Centra izvrsnosti iz matematike Varaždinske županije.

Lukas Novak učenik je gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec i on će po drugi put sudjelovati na Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja se ove godine održava u Brazilu. Aleksandra-Saša Božović učenica je Prve gimnazije Varaždin i izborila je svoje mjestao za Srednjeeuropsku matematičku olimpijadu koja se održava u Litvi.

–  Velike čestitke Lukasu i Saši, a posebna zahvala njihovu mentoru iz Centra izvrsnosti za matematiku Ratku Višaku koji će s njima i dalje raditi do olimpijade – ponosan je Topić.

U izbornom natjecanju sudjelovali su i Josip Kelava, kojem je malo nedostajalo do plasmana, a Ida Kolmanić i Martin Josip Kocijan stjecali su kao prvaši iskustvo za sljedeću godinu.

 

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA

Život i društvo

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala igračke varaždinskim mališanima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga “Vitezovi osmjeha” iz Novog Sada donirala je Dječjem vrtiću Varaždin igračke, vrijedan didaktički Montessori materijal za rad s djecom te sokove i slatkiše.

U petak, 16. travnja, donaciju je u Dječjem vrtiću Trakošćanska uručio socijalni pedagog Nebojša Nikolić, predsjednik udruge „Vitezovi osmeha“ u pratnji Silvane Pavlović, predsjednice Zajednice škola za obrazovanje djece sa smetnjama u razvoju Republike Srbije, koja kao ravnateljica OŠ Dragan Kovačević iz Beograda boravi u radnoj posjeti Centru za obrazovanje Tomislav Špoljar. Uručenju donacije prisustvovao je i gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok, a na donaciji se zahvalila ravnateljica vrtića Jasenka Husnjak poklonivši donatorima crteže, radove varaždinske djece, koja zbog epidemioloških razloga nisu prisustvovala predaji igračaka.

Donacija Montessori igračaka stigla je u Varaždin zahvaljujući Darku Novoselu i Tatjani Novosel-Herceg koji su kao predstavnici vrlo poznatog i cijenjenog VaLMod programa sudjelovali na međunarodnoj online konferenciji „Logopedija u praksi – praksa u logopediji“ početkom travnja te su imali prilike iznijeti svoje iskustvo i razmišljanja vezana uz probleme čitanja i pisanja.

– Donacija je jedan vid humanitarnog djelovanja za dobrobit sve djece u Varaždinu i pokazuje kako se svijet može učiniti boljim kroz dobra djela i uz dobru volju ljudi – riječi su predsjednika udruge Vitezovi osmeha Nebojše Nikolića koji ističe kako je donacija još jedan iskorak u višegodišnjoj suradnji s Darkom Novosel i Tatjanom Novosel-Herceg.

Nastavite čitati

Život i društvo

Sljedeći tjedan nemojte zaboraviti ponijeti kišobran

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Promjenljivo i nestabilno vrijeme nastavlja se i u tjednu pred nama, uz povremenu kišu i pljuskove. Ipak, danju će postupno biti toplije, no jutra i dalje (pro)hladna.

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a na području Varaždinske i dijelovima Međimurske županije gotovo svaki dan će padati kiša.

Manja količina kiše se očekuje u ponedjeljak i utorak, ali će srijeda biti uglavnom sunčana. Kiša se vraća u četvrtak i petak.

Ipak, izgleda da će subota i nedjelja biti sunčane i suhe.

Temperatura će se kretati između 3 °C i 16 °C.

Nastavite čitati