Povežite se s nama

U fokusu

Cerovčec i Paska najbolji su izbor

Objavljeno:

- dana

Kandidat za načelnika Klenovnika Slavko Cerovčec i kandidatkinja za zamjenicu Gabrijela Paska, oboje iz SDP–a, ostvarili su iznimno dobar rezultat u prvom krugu lokalnih izbora.

Poziv: Mještani Klenovnika, izađite na izbore u nedjelju i podržite SDP-ov uspješni tim

Mještani Klenovnika prepoznali su ih kao novu snagu i potvrdili njihove tvrdnje da su potrebne promjene na čelu ove Općine.
– U četverogodišnjem razdoblju najviše ćemo ulagati obrazovanje jer je ono budućnost, nastojat će se što više pomoći mladim obteljima, starijim članovima zajednice i najpotrebitijima. Uz to, osigurat će se da cesta i voda dođu do svakog kućnog praga, da se oživi poljoprivredna proizvodnja i poduzetništvo, a sport i kultura moraju biti pokretač društvenog života u Klenovniku – naglasio je Cerovčec i dodao da je iza njega i zamjenice izvrstan tim ljudi.

Dosta je obećanja

SDP-ov tim najavljuje više naknade za novorođene, kao i novčanu pomoć za umirovljenike

Cilj nove ekipe predvođene Cerovčecom nisu puka obećanja, kao što je bilo u praksi sadašnjeg načelnika.
– U Klenovniku više nema mjesta praznim obećanjima i zapostavljanju naše Općine. Na izborima prije četiri godine, dosadašnji načelnik Oreški, obećavao je brda i doline, a od toga gotovo ništa nije ostvario – jasan je Cerovčec.
Budući načelnik Cerovčec ističe da je od nedjelje bivši načelnik kupio neadekvatno zemljište za širenje groblja, utrošio više desetaka tisuća kuna za jednosmjernu ulicu u smjeru Cerja, zaposlio pročelnika koji je imao nezadovoljavajući učinak, a resor poljoprivrede oštetio za najmanje 150.000 kn te je sredstva prebacio u druge namjene. Uz to, nije dovoljno komunicirao sa suradnicima i vijećnicima, donosio je odluke na svoju ruku i ignorirao je svog zamjenika.

– To je dovelo i do toga da nije prihvaćen rebalans općinskog proračuna za 2016. Utrošio je velike svote novca za projekte koji su na kraju završili pod stolom. Jedna od najvećih šteta koje je prouzročio je da se nije dovoljno zalagao za općinske projekte i propustio je brojne prilike prijavljivanja na natječaje EU fondova. Posljednje dvije godine bio je u najavi natječaj koji je omogućavao prijavu brojnih projekata, kao što su obnova vatrogasnog doma, dogradnja i obnova dječjeg vrtića, izgradnja društvenog doma, uređenje pješačkih staza i još puno toga. Također, mnogi mještani Klenovnika, posebice mladi, zamjeraju mu i zanemarivanje nogometnog kluba Mladost koji odlazi u stečaj zbog duga od samo 6 tisuća i 300 kuna – otkriva Cerovčec.

Veće stipendije

Povećati stipendije za učenike i studente, nagrađivati najbolje učenike, omogućiti smještaj u vrtić djeci koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa i pružiti pomoć mladim obiteljima, novine su koja najavljuje uspješna ekipa iz redova SDP–a.

– Povećat ćemo jednokratne naknade za novorođenu djecu za 50 %, smanjiti komunalni doprinos onima koji grade prvu nekretninu do 50 % te će se osigurati paketi pomoći višečlanim obiteljima. Također, novčanu pomoć dobit će svi s mirovinama manjim od 1.500 kuna, a potrebiti i pakete pomoći – najavljuje Cerovčec i napominje da će se založiti za opstanak NK Mladosti.

Sve mještane Klenovnika je pozvao da izađu na izbore u nedjelju, 4. lipnja.
– Dragi moji prijatelji, susjedi i sumještani, dajte glas ljudima koji žele napredak Klenovnika i koji žele dobre projekte provesti u djelo. Ja i moja ekipa sigurno vas nećemo iznevjeriti – istaknuo je.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Pregovori završili: 30 milijuna kuna uštede na zakupu Arene Varaždin do isteka JPP-a 

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici održan je sastanak gradonačelnika Neven Bosilja i njegovog zamjenika Miroslava Markovića s Christianom Schrödlom, članom uprave Max Bögl – Tehnobeton d.o.o.

Tema sastanka bila je realizacija aneksa Ugovora o Javno-privatnom partnerstvu (JPP) tj. smanjenje zakupnine za Gradsku sportsku dvoranu Arenu Varaždin.

-Uz smanjenje zakupnine koje je stupilo na snagu s računom za srpanj 2022. razgovaralo se i o modelu ulaganja u dva preostala prazna prostora u Areni Varaždin kako bi se i oni priveli svrsi te o aktualnoj energetskoj krizi i mogućnostima zajedničkog ulaganja u izgradnju solarne elektrane na krovu Arene kao i o mogućnosti izgradnje toplovoda od energane koja se nalazi u blizini. S obzirom na pravnu kompleksnost JPP-a te mogućnosti će provjeriti pravne službe svih partnera u JPP-u  – javljaju iz Grada Varaždina.

Gradonačelnik Bosilj istaknuo je dobru suradnju između Grada i Upravitelja Arene Varaždin te  da, za razliku od nekih drugih dvorana izgrađenih po JPP modelu, Arena Varaždin posluje pozitivno zahvaljujući dobrom upravljanju njemačkog partnera Max Bögl – Tehnobeton d.o.o. i njihovog upravitelja Nevena Buljana.

Christian Schrödl je također izrazio zadovoljstvo suradnjom i ocijenio da je došlo do značajnog poboljšanja u komunikaciji s gradskom upravom te da se radi na ostvarivanju zajedničkih ciljeva.

-S druge strane, važno je naglasiti da je ova gradska uprava je napravila ono što su propustile prethodne gradske uprave – mirno je riješila jednostrani prekid plaćanja najma  i u isto vrijeme pokrenula i dovršila pregovore o smanjenju najamnine uslijed ukidanja određenih standarda kvalitete dogovorenih početnim ugovorom iz 2007. Time je mjesečno uštedjela gradskom i državnom proračunu 246.656,24 kn što u slijedećih 10 godina do kraja Ugovora znači uštedu od minimalno 29.598.748,80 kn milijuna kuna – ističu u Gradu.

Nastavite čitati

U fokusu

FOTO Zvjezdana Pofuk iz Ivanca u 24 godine otkako ima vozačku nije napravila ni jedan prometni prekršaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 24./25. rujna, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave međimurske, operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je alkotestirano 85 vozača kojom prilikom su utvrđena 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, i 17 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Za vrijeme provođenja akcije u vožnji pod utjecajem alkohola svi vozači zatečeni  su prilikom upravljanja osobnim automobilom.

Najviša koncentracija alkohola utvrđena je kod vozača osobnog automobila starosti 25 godina, a iznosi 2,23 promila, a on zatečen u subotu, 25. rujna u 00.45 sati u mjestu Sudovčina. Tijekom akcije u vožnji pod utjecajem alkohola zatečene su i tri ženske osobe.

– Svi zatečeni vozači u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, dok  su 3 vozača osobnog automobila radi postojanja opravdane bojazni daljnjeg činjenja prekršaja privedeni u Policijske postaje i smješteni u posebnu prostoriju za zadržavanje, dok uhićenih vozača nije bilo – ističu

Također, tijekom provođenja akcije, jedna uzorna vozačica Zvjezdana Pofuk u gradu Ivancu darivana je od PU varaždinske prigodnim poklon paketom pribavljenim iz sredstava Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa.

Kod navedene vozačice prilikom nadzora nije utvrđena prisutnost alkohola u organizmu, te u 24 godine otkad posjeduje vozačku dozvolu nije evidentirana kao počiniteljica prometnih prekršaja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje