Povežite se s nama

U fokusu

Cerovčec i Paska najbolji su izbor

Objavljeno:

- dana

Kandidat za načelnika Klenovnika Slavko Cerovčec i kandidatkinja za zamjenicu Gabrijela Paska, oboje iz SDP–a, ostvarili su iznimno dobar rezultat u prvom krugu lokalnih izbora.

Poziv: Mještani Klenovnika, izađite na izbore u nedjelju i podržite SDP-ov uspješni tim

Mještani Klenovnika prepoznali su ih kao novu snagu i potvrdili njihove tvrdnje da su potrebne promjene na čelu ove Općine.
– U četverogodišnjem razdoblju najviše ćemo ulagati obrazovanje jer je ono budućnost, nastojat će se što više pomoći mladim obteljima, starijim članovima zajednice i najpotrebitijima. Uz to, osigurat će se da cesta i voda dođu do svakog kućnog praga, da se oživi poljoprivredna proizvodnja i poduzetništvo, a sport i kultura moraju biti pokretač društvenog života u Klenovniku – naglasio je Cerovčec i dodao da je iza njega i zamjenice izvrstan tim ljudi.

Dosta je obećanja

SDP-ov tim najavljuje više naknade za novorođene, kao i novčanu pomoć za umirovljenike

Cilj nove ekipe predvođene Cerovčecom nisu puka obećanja, kao što je bilo u praksi sadašnjeg načelnika.
– U Klenovniku više nema mjesta praznim obećanjima i zapostavljanju naše Općine. Na izborima prije četiri godine, dosadašnji načelnik Oreški, obećavao je brda i doline, a od toga gotovo ništa nije ostvario – jasan je Cerovčec.
Budući načelnik Cerovčec ističe da je od nedjelje bivši načelnik kupio neadekvatno zemljište za širenje groblja, utrošio više desetaka tisuća kuna za jednosmjernu ulicu u smjeru Cerja, zaposlio pročelnika koji je imao nezadovoljavajući učinak, a resor poljoprivrede oštetio za najmanje 150.000 kn te je sredstva prebacio u druge namjene. Uz to, nije dovoljno komunicirao sa suradnicima i vijećnicima, donosio je odluke na svoju ruku i ignorirao je svog zamjenika.

– To je dovelo i do toga da nije prihvaćen rebalans općinskog proračuna za 2016. Utrošio je velike svote novca za projekte koji su na kraju završili pod stolom. Jedna od najvećih šteta koje je prouzročio je da se nije dovoljno zalagao za općinske projekte i propustio je brojne prilike prijavljivanja na natječaje EU fondova. Posljednje dvije godine bio je u najavi natječaj koji je omogućavao prijavu brojnih projekata, kao što su obnova vatrogasnog doma, dogradnja i obnova dječjeg vrtića, izgradnja društvenog doma, uređenje pješačkih staza i još puno toga. Također, mnogi mještani Klenovnika, posebice mladi, zamjeraju mu i zanemarivanje nogometnog kluba Mladost koji odlazi u stečaj zbog duga od samo 6 tisuća i 300 kuna – otkriva Cerovčec.

Veće stipendije

Povećati stipendije za učenike i studente, nagrađivati najbolje učenike, omogućiti smještaj u vrtić djeci koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa i pružiti pomoć mladim obiteljima, novine su koja najavljuje uspješna ekipa iz redova SDP–a.

– Povećat ćemo jednokratne naknade za novorođenu djecu za 50 %, smanjiti komunalni doprinos onima koji grade prvu nekretninu do 50 % te će se osigurati paketi pomoći višečlanim obiteljima. Također, novčanu pomoć dobit će svi s mirovinama manjim od 1.500 kuna, a potrebiti i pakete pomoći – najavljuje Cerovčec i napominje da će se založiti za opstanak NK Mladosti.

Sve mještane Klenovnika je pozvao da izađu na izbore u nedjelju, 4. lipnja.
– Dragi moji prijatelji, susjedi i sumještani, dajte glas ljudima koji žele napredak Klenovnika i koji žele dobre projekte provesti u djelo. Ja i moja ekipa sigurno vas nećemo iznevjeriti – istaknuo je.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Evo koliko su iznosile prosječne plaće ove godine u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za rujan 2023. iznosila je 1156 eura, objavio je Državni zavod za statistiku.

To je nominalno niže za 0,6%, a realno za 1,1% u odnosu na kolovoz 2023.

Prosječna mjesečna bruto plaća po zaposlenome u pravnim osobama Republike Hrvatske za rujan 2023. iznosila je 1596 eura, što je u odnosu na kolovoz 2023. nominalno niže za 1,1%, a realno za 1,6%.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama za rujan 2023. isplaćena je u djelatnosti Zračni prijevoz, u iznosu od 1857 eura, a najniža u djelatnosti Proizvodnja odjeće, u iznosu od 754 eura.

Medijalna neto plaća za rujan 2023. iznosila je 998 eura, dok je medijalna bruto plaća iznosila 1341 euro.

Po županijama

DZS je objavio i podatke za plaće po županijama za treće tromesječje 2023.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u trećem tromjesečju 2023., u odnosu na isto razdoblje 2022. porasla je u svim županijama. Najveći porast bio je u Brodsko-posavskoj županiji, za 16,8 %, a najmanji u Istarskoj županiji, za 12,2 %.

Najviša prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u trećem tromjesečju 2023. isplaćena je u Gradu Zagrebu, u iznosu od 1343 eura, a najmanja u Virovitičko-podravskoj županiji, u iznosu od 1006 eura.

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome za treće tromjesječje ove godine za Varaždinsku je županiju iznosila 1073 eura. Ista je plaća za Međimursku županiju izosila 1074 eura.

Time su dvije županije sa sjevera Hrvatske negdje u sredini tablice, a budući da je hrvatski prosjek 1153 mi smo ispod toga.

Nastavite čitati

U fokusu

Radnici jedne dobro poznate tvrtke dobit će božićnicu od 1670 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Mnogi će radnici u prosincu dobiti tradicionalne božićnice od svojeg poslodavca koje se obično isplaćuju s plaćom za studeni.

Rekordnu božinicu i ove će godine isplatiti lanac drogerija dm-drogerie markt čiji radnici na kraju svake godine dobivaju stimulaciju u iznosu mjesečne plaće svakog pojedinog zaposlenika.

Kako je prosječna neto plaća prodavačica u dm-u u ovoj poslovnoj godini iznosila oko 1670 eura, što je 12 posto više nego lani, božićnica, odnosno godišnja nagrada iznosit će im upravo toliko.

Podravka i Belupo značajno su digli plaće radnicima od 1. prosinca. No, kako se ovih dana čuje u kompaniji, božićnica bi trebala biti ista kao i lani: 1500 kuna, odnosno 200 eura.

U Kauflandu su već objavili kako su se “pobrinuli da svi zaposlenici na nerukovodećim radnim mjestima u predblagdansko vrijeme dobiju prikladne darove poslodavca u obliku poklon bona u vrijednosti od 331.81 eura”.

U sestrinskoj tvrtki Lidlu očekuje se također ista božićnica kao i lani, kad su radnici dobili 2500 kuna, odnosno 331,81 euro.

Izvor: Danica

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje