Povežite se s nama

U fokusu

Cerovčec i Paska najbolji su izbor

Objavljeno:

- dana

Kandidat za načelnika Klenovnika Slavko Cerovčec i kandidatkinja za zamjenicu Gabrijela Paska, oboje iz SDP–a, ostvarili su iznimno dobar rezultat u prvom krugu lokalnih izbora.

Poziv: Mještani Klenovnika, izađite na izbore u nedjelju i podržite SDP-ov uspješni tim

Mještani Klenovnika prepoznali su ih kao novu snagu i potvrdili njihove tvrdnje da su potrebne promjene na čelu ove Općine.
– U četverogodišnjem razdoblju najviše ćemo ulagati obrazovanje jer je ono budućnost, nastojat će se što više pomoći mladim obteljima, starijim članovima zajednice i najpotrebitijima. Uz to, osigurat će se da cesta i voda dođu do svakog kućnog praga, da se oživi poljoprivredna proizvodnja i poduzetništvo, a sport i kultura moraju biti pokretač društvenog života u Klenovniku – naglasio je Cerovčec i dodao da je iza njega i zamjenice izvrstan tim ljudi.

Dosta je obećanja

SDP-ov tim najavljuje više naknade za novorođene, kao i novčanu pomoć za umirovljenike

Cilj nove ekipe predvođene Cerovčecom nisu puka obećanja, kao što je bilo u praksi sadašnjeg načelnika.
– U Klenovniku više nema mjesta praznim obećanjima i zapostavljanju naše Općine. Na izborima prije četiri godine, dosadašnji načelnik Oreški, obećavao je brda i doline, a od toga gotovo ništa nije ostvario – jasan je Cerovčec.
Budući načelnik Cerovčec ističe da je od nedjelje bivši načelnik kupio neadekvatno zemljište za širenje groblja, utrošio više desetaka tisuća kuna za jednosmjernu ulicu u smjeru Cerja, zaposlio pročelnika koji je imao nezadovoljavajući učinak, a resor poljoprivrede oštetio za najmanje 150.000 kn te je sredstva prebacio u druge namjene. Uz to, nije dovoljno komunicirao sa suradnicima i vijećnicima, donosio je odluke na svoju ruku i ignorirao je svog zamjenika.

– To je dovelo i do toga da nije prihvaćen rebalans općinskog proračuna za 2016. Utrošio je velike svote novca za projekte koji su na kraju završili pod stolom. Jedna od najvećih šteta koje je prouzročio je da se nije dovoljno zalagao za općinske projekte i propustio je brojne prilike prijavljivanja na natječaje EU fondova. Posljednje dvije godine bio je u najavi natječaj koji je omogućavao prijavu brojnih projekata, kao što su obnova vatrogasnog doma, dogradnja i obnova dječjeg vrtića, izgradnja društvenog doma, uređenje pješačkih staza i još puno toga. Također, mnogi mještani Klenovnika, posebice mladi, zamjeraju mu i zanemarivanje nogometnog kluba Mladost koji odlazi u stečaj zbog duga od samo 6 tisuća i 300 kuna – otkriva Cerovčec.

Veće stipendije

Povećati stipendije za učenike i studente, nagrađivati najbolje učenike, omogućiti smještaj u vrtić djeci koja dolaze iz obitelji slabijeg imovinskog statusa i pružiti pomoć mladim obiteljima, novine su koja najavljuje uspješna ekipa iz redova SDP–a.

– Povećat ćemo jednokratne naknade za novorođenu djecu za 50 %, smanjiti komunalni doprinos onima koji grade prvu nekretninu do 50 % te će se osigurati paketi pomoći višečlanim obiteljima. Također, novčanu pomoć dobit će svi s mirovinama manjim od 1.500 kuna, a potrebiti i pakete pomoći – najavljuje Cerovčec i napominje da će se založiti za opstanak NK Mladosti.

Sve mještane Klenovnika je pozvao da izađu na izbore u nedjelju, 4. lipnja.
– Dragi moji prijatelji, susjedi i sumještani, dajte glas ljudima koji žele napredak Klenovnika i koji žele dobre projekte provesti u djelo. Ja i moja ekipa sigurno vas nećemo iznevjeriti – istaknuo je.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Ovo su imena ljudi na HDZ-ovoj listi u našoj izbornoj jedinici

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon sastanka stranačkih tijela, predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković predstavio je izborni program “Za sve izazove” kao i izborne liste.

-S nama na liste idu dosadašnji partneri – HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir. Naša ključna poruka bila je politička stabilnost, koju smo zadržali i održali. Rezultat je to politike desnog centra, liberalnih stranaka, demokršćanskih stranaka i manjinskih stranaka. Sastavit ćemo Vladu, bit ćemo relativni pobjednici – rekao je Plenković.

Nositelji HDZ-ovih lista bit će: Andrej Plenković (prva izborna jedinica), Gordan Jandroković (druga), Anđelko Stričak (treća), Ivan Anušić (četvrta), Marin Piletić (peta), Davor Božinović (šesta), Tomo Medved (sedma), Oleg Butković (osma), Ivan Malenica (deveta), Branko Bačić (deseta), dok će listu za dijasporu (11 izborna jedinica) nositi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas.

Lista u III. izbornoj jedinici izgleda ovako:

1. Anđelko Stričak

2. Zoran Gregurović

3. Ljubomir Kolarek

4. HNS (Predrag Štromar)

5. Damir Habijan

6. Žarko Tušek

7. Sanja Borovec

8. Dražen Srpak

9. Ljubica Jembrih

10. Siniša Jenkač

11. HNS (Robert Šplajt)

12. Gordana Ramušćak

13. Zdravko Tušek

14. Goran Kaniški

Nastavite čitati

U fokusu

Razočaranje za umirovljenike, dobili manji dodatak od očekivanog

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umirovljenici su u srijedu dobili još jedan Vladin dodatak, ali umjesto veselja, neugodno ih je iznenadio manji iznos od onoga koji su očekivali. To se opet dogodilo zbog usklađivanja mirovina za siječanj.

Tako su mnogi upali u viši razred primanja s nižim dodatkom. Sve bi to bilo u redu, da im je to usklađivanje već isplaćeno, ali nije, nego će tek biti u travnju, piše portal Mirovine.hr.

– U obradi korisnika mirovine radi isplate jednokratnog novčanog primanja (JNP) obuhvaćene su usklađene mirovine, prema novoj aktualnoj vrijednosti (AVM), odnosno stopi rasta od 4,19 posto od 1. siječnja 2024. Mirovine povećane prema novom AVM-u  isplatit će se u travnju s mirovinom za ožujak, s razlikom za siječanj i veljaču. Zbog navedenog usklađivanja mirovina, došlo je do povećanja razreda isplate JNP-a, koji je povećan s 840 na 880 eura – odgovorili su iz HZMO-a.

Ovisno o visini mirovine, iznos dodatka kreće se od 50 do 160 eura. Za 98.912 umirovljenika s mirovinom do 320 eura isplatit će se 160 eura. Po 120 eura dodatka dobit će 218.130 korisnika mirovina od 320,01 do 460 eura. Iznos od 80 eura dobit će 204.644 umirovljenika s mirovinom od 460,01 do 600 eura. Za 119.505 korisnika s mirovinom od 600,01 do 730 eura osigurano je po 60 eura, dok će 83.508 korisnika koji primaju mirovinu od 730,01 do 880 eura dobiti po 50 eura dodatka.

-Međutim, nije baš jasno kako se može gledati prihod koji još uvijek nekome nije niti isplaćen – piše portal Mirovine.hr, čijoj su se redakciji javili ogorčeni umirovljenici.

– Nemalo sam iznenađena, a vjerujem i umirovljenici koji su negdje na granici primanja za isplatu dodatka, odnosno takozvane državne uskrsnice. Obračun je trebao biti po obračunatoj i isplaćenoj mirovini za veljaču, dakle ovomjesečna isplata, međutim, nije tako. U obračun je uzeta  i buduća razlika mirovine koja će biti isplaćena u travnju s mirovinom za ožujak. Znači, umjesto 60 eura, ja sam dobila ipak 50. Vjerujem da ima još umirovljenika koji su iznenađeni ovim, pojasnila je umirovljenica Julijana portalu Mirovine.hr.

– Danas je bio dodatak na mirovinu. Moja mirovina je 448 eura te sam trebala dobiti dodatak od 120 eura, jer imam mirovinu manju od 460 eura. Međutim dobila sam 80 eura. Kako je moguće da je isplaćeno manje od onog obećanog? Vjerujte, nisam jedina – rekla je pak gospođa Mirjana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje