Povežite se s nama

Život i društvo

Cestički vatrogasci uz Dravu provjerili opremu za gašenje i spašavanje

Objavljeno:

- dana

Ovogodišnja tradicionalna redovita provjera vatrogasne opreme vatrogasnih društava koja djeluju u sklopu VZO Cestica održana je u nedjelju, 6. listopada uz rijeku Dravu, nasuprot ribičke kućice u Velikom Lovrečanu.

Ove godine provjera je održana po jedanaesti put, a uzvodno od lovrečanskog mosta prvi su bili vatrogasci DVD-a Gornje Vratno, a potom DVD Gradišće, Babinec, Križovljan Cestica, Lovrečan Dubrava  i DVD Virje Križovljansko.

Ova godine ukupno je sudjelovalo 37 vatrogasaca, istaknuo je zapovjednik VZO Cestica Milenko Biškup, a uz 6 navalnih i dva kombi vozila bila je i kompletna vatrogasna oprema za gašenje i spašavanje.

S lovrečanskog mosta provjeru ispravnosti vatrogasnih štrcaljki sa zanimanjem su promatrali mještani susjednih naselja, a kad su se u rad uključila sve pumpe ispod vodenog tunela koji su stvorile štrcaljke pojavila se duga.

Nakon  održane provjere izvješće je podnio zapovjednik Milenko Biškup, a okupljene vatrogasce pozdravio je Danijel Korotaj, potpredsjednik VZO Cestica. Zahvalu članovima VZO Cestica na osposobljavanju i uvježbavanju vatrogasaca za gašenje požara, i spašavanje ljudi i imovine kao i za brige o tehničkoj ispravnosti vozila i opreme izrekao je načelnik općine Cestica Mirko Korotaj.

Potom je u ime organizatora ovogodišnje provjere na druženje u vatrogasni dom DVD-a Križovljan Cestica pozvao Ivan Kralj, predsjednik društva, ovogodišnjeg organizatora i domaćina.

Život i društvo

Crveni križ Varaždin organizira besplatan prijevoz za starije od 65 godina na području Varaždina i njegovog prstena

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin do kraja 2024. godine provodi projekt “Pelamo se? 3”.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin u sklopu programa „Pelamo se? 3“ provodi uslugu besplatnog prijevoza za osobe starije od 65 godina na području Varaždina i varaždinskog prstena.

Mogućnost besplatnog prijevoza imaju osobe starije od 65 godina koje žive na području Varaždina ili okolnih 10 općina (Beretinec, Cestica, Jalžabet, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec Bartolovečki, Vidovec i Vinica).

Zainteresirane starije osobe mogu se javiti i rezervirati slobodan termin radnim danom od 8 do 15 sati na broj telefona: 099/370 1570.

Usluga prijevoza u sklopu ovog programa je socijalna usluga namijenjena isključivo starijim osobama u potrebi koje si same ne mogu priuštiti ili organizirati prijevoz na njima važna mjesta kao na primjer odlazak liječniku, na terapiju, u crkvu, u posjet rodbini i slično. Usluga ne podrazumijeva pratnju korisnika, ona se može organizirati ukoliko korisnik za nju ima realnu potrebu (teže se kreće i sl.) te ukoliko je korisnik nikako ne može sam organizirati. Korisnik je obavezan pratnju unaprijed dogovoriti prilikom rezervacije termina. Usluga nije namijenjena osobama koje si same mogu osigurati plaćanje navedene usluge (npr. taxi prijevoz).

Program „Pelamo se? 3“ usmjeren je na unapređenje kvalitete života starijih osoba, a glavna aktivnost programa je pružanje usluge prijevoza za osobe starije od 65 godina (kojima te usluge nisu dostupne ili su im teško dostupne) na području Varaždina i varaždinskog prstena. Opći cilj projekta je povećanje socijalne uključenosti i kvalitete života starijih osoba Varaždina i varaždinskog prstena.

Ukupna vrijednost programa, većinski ga financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, sa 30.360 eura, a ostatak iz vlastitih sredstava sufinancira GDCK Varaždin.

Nastavite čitati

Život i društvo

Očekuje se pad cijene goriva idućeg tjedna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Vlada bi idućeg tjedna trebala objaviti nove cijene goriva.

Kako RTL neslužbeno doznaje očekuje se pad cijena za sve vrste goriva.

Eurosuper će od utorka, 18. lipnja, stajati 1,43 (smanjenje od 0,04 EUR/l), eurodizel 1,36 (smanjenje od 0,02 EUR/l), a plavi dizel 0,82 (smanjenje od 0,02 EUR/l).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje