Povežite se s nama

Međimurje

Kupite čestitke i pomozite bolesnicima da dođu do lijekova

Objavljeno:

- dana

KATRUŽA POZIVA

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ održala je u ponedjeljak, 5. prosinca, svoju 160. sjednicu. Na sjednici je ovog puta dodijeljeno devet pomoći u ukupnom iznosu od 19.500 kuna.

Naime, podnositelju zahtjeva iz Ivanovca dodijeljena je pomoć u iznosu od 750 kuna, podnositeljici zahtjeva iz Čakovca 1.240 kuna, podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 6.652 kune i podnositeljici zahtjeva iz Orehovice 200 kuna. Spomenuta novčana sredstva svima će poslužiti za kupnju lijekova. Podnositeljici pak zahtjeva iz Čakovca dodijeljeno je 3.340 kuna za kupnju dioptrijskog pomagala. Troje djece iz Savske Vesi, Šenkovca i Prhovca dobilo je pomoć svako po 1.800 kuna, a jedno dijete iz Čakovca 1.840 kuna za razne defektološko-rehabilitacijske tretmane. Inače, Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ je u ovoj godini na devet održanih sjednice dodijelila 93 pomoći u ukupnom iznosu od 263.136 kuna.

– I ove godine na prodaju nudimo božićne i novogodišnje čestitke. Cijena čestitke s kuvertom je svega pet kuna, a mogu se kupiti u Uredu Zaklade, u prostoru Međimurske županije. Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Samo zahvaljujući dobrim ljudima i dalje ćemo moći pružati pomoć bolesnima s područja Međimurske županije – ističu u Zakladi solidarnosti. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju četvrte listopadske subote 90 novozaraženih COVID-om, u bolnici 28 pacijenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 288 uzoraka, od čega je evidentirano 89 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih. Brzim antigenskim testiranjem evidentiran je 1 pozitivan nalaz na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata oporavilo se 14 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 449. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 72.922 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 28 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpuštene su 2 osobe, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji i nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Putopisno-književna večer: Milan Majerović-Stilinović u Križovcu predstavio svoju prvu knjigu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Centar za posjetitelje "Med dvemi vodami"

U Centru za posjetitelje „Med dvemi vodami“ u Križovcu prošlog je tjedna održana putopisno-književna večer na kojoj je Milan Majerović-Stilinović predstavio svoju prvu knjigu „Što sam naučio na planini“.

Majerović-Stilinović je novinar, reporter, urednik i voditelj, savjetnik za komunikacije i odnose s javnošću te autor Facebook bloga „Što sam naučio na planini“ koji je postao osnova za predstavljenu knjigu.

Probranu publiku, većinom članove međimurskih planinarskih društava, pisanom riječi knjige tijekom večeri vodilo je nekoliko moderatora: tu su bili Siniša Golub, ravnatelj Javne ustanove „Međimurska priroda“ koja je bila domaćin i organizator večeri, te Roberta Radović, novinarka i predsjednica Planinarskog kluba „Extrem“ Čakovec.

Na „vrući“ stolac pitanja za milijun ne kuna, već planinarskih emocija, sjećanja, događaja i impresija, sjela je i Sonja Vršić, predsjednica Planinarskog društva „Bundek“ iz Murskog Središća.

Posjetitelji večeri doznali su niz detalja Milanovih planinarskih impresija iskazanih na osobit, gotovo pjesnički način jer, kako on ističe, u brdima „isključuje svoj mikrofon i sluša orkestar planina“.

Kulturna zbivanja u Centru „Med dvemi vodami“ nastavljaju se i početkom studenoga. Ponovo stiže nakladnik Libricon, ovog puta predstavljajući knjigu „Alpinist“ s autorskim potpisom Borislava Aleraja.

Putopisno-književna večer zakazana je za srijedu, 3. studenoga, s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje