Povežite se s nama

Međimurje

Kupite čestitke i pomozite bolesnicima da dođu do lijekova

Objavljeno:

- dana

KATRUŽA POZIVA

Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ održala je u ponedjeljak, 5. prosinca, svoju 160. sjednicu. Na sjednici je ovog puta dodijeljeno devet pomoći u ukupnom iznosu od 19.500 kuna.

Naime, podnositelju zahtjeva iz Ivanovca dodijeljena je pomoć u iznosu od 750 kuna, podnositeljici zahtjeva iz Čakovca 1.240 kuna, podnositelju zahtjeva iz Pretetinca 6.652 kune i podnositeljici zahtjeva iz Orehovice 200 kuna. Spomenuta novčana sredstva svima će poslužiti za kupnju lijekova. Podnositeljici pak zahtjeva iz Čakovca dodijeljeno je 3.340 kuna za kupnju dioptrijskog pomagala. Troje djece iz Savske Vesi, Šenkovca i Prhovca dobilo je pomoć svako po 1.800 kuna, a jedno dijete iz Čakovca 1.840 kuna za razne defektološko-rehabilitacijske tretmane. Inače, Međimurska zaklada solidarnosti “Katruža“ je u ovoj godini na devet održanih sjednice dodijelila 93 pomoći u ukupnom iznosu od 263.136 kuna.

– I ove godine na prodaju nudimo božićne i novogodišnje čestitke. Cijena čestitke s kuvertom je svega pet kuna, a mogu se kupiti u Uredu Zaklade, u prostoru Međimurske županije. Zahvaljujemo svima koji na bilo koji način pomažu rad Zaklade. Samo zahvaljujući dobrim ljudima i dalje ćemo moći pružati pomoć bolesnima s područja Međimurske županije – ističu u Zakladi solidarnosti. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Sveti Juraj na Bregu objavila natječaj za dodjelu stipendija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Da studentima svaka kuna uvijek dobro dođe, znaju iz Općine Sveti Juraj na Bregu koja je ovih dana objavila Javni natječaj za dodjelu stipendija u akademskoj godini 2021./2022.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu stipendija imaju studenti s područja Općine Sveti Juraj na Bregu uz određene uvjete, a uz pismenu zamolbu potrebno je priložiti i dokumentaciju. Prijave se podnose na adresu Općine, a o rezultatima natječaja podnositelji prijava bit će obaviješteni u roku od 15 dana od odluke općinskog načelnika o dodjeli stipendija.

Sve potrebne informacije studenti mogu dobiti u Jedinstvenom upravnom odjelu ili na općinskim web stranicama.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec domaćin besplatne edukacije o korištenju sunčeve energije u kućanstvima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zelena energetska zadruga (ZEZ) ponovno provodi turneju „Dobra energija“ kojom promovira korištenje solarne energije u hrvatskim gradovima, a domaćin prvog predavanja je grad Čakovec. Turneja „Dobra energija“ u Čakovcu će se održati u utorak, 19. listopada, a njezino središnje događanje je besplatna edukacija o solarnoj energiji koja će biti održana u zgradi Scheier od 16 sati.

Teme će biti: trošak ugradnje, kućne sunčane elektrane, uvjeti za ugradnju, potrebna dokumentacija, prilike za sufinanciranje i udruživanje sa sugrađanima s ciljem razmjene energije. Edukacija je besplatna, a svi zainteresirani svoje sudjelovanje moraju potvrditi putem prijavnog obrasca.

Zelena energetska zadruga kampanju provodi u suradnji s europskom inicijativom „Sporazum gradonačelnika“, Udrugom gradova i Udrugom „Pokret otoka“. Prošlogodišnje prvo izdanje turneje održano je u 11 gradova kontinentalne Hrvatske i Istre, a ove godine obuhvatit će se 12 gradova na području sjeverne i središnje Hrvatske.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje