Povežite se s nama

Međimurje

Četiri medalje Kaje Sabol na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Plivači Čakovečkoga plivačkoga kluba već su nas naučili da s nacionalnih prvenstava dolaze s osvojenim medaljama.

Iznimka nije bilo ni Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine u plivanju koje je od 29. srpnja do 1. kolovoza održano u Zagrebu.
Na Prvenstvu Hrvatske za dobne skupine je nastupilo 312 plivača i plivačica iz 30 klubova. Kako bi mogli nastupiti na natjecanju, plivači su prethodno morali isplivati norme koje je na početku godine propisao Hrvatski plivački savez.

Medalje

Članica ČPK-a Kaja Sabol odličnim rezultatom na 200 m leđno uzela je tri medalje. Isplivano vrijeme 2:24,94 bilo je drugo najbolje u konkurenciji mlađih juniora. Taj rezultat donio joj je i srebro u kategoriji juniora te broncu u kategoriji mlađih seniora. Odlično je Kaja nastavila plivati i posljednjeg dana natjecanja, kada je u discplini 100 m leđno u konkurenciji mlađih juniorki zauzela odlično 3. mjesto s vremenom 1:7,46.

Osim nje, boje ČPK-a branili su i: Antonio Šantek, Tin Furdi, Vinko Stunković, Adam Šinjori, Ema Medved i Hannah Ereiz, a ekipu je predvodio trener Goran Kolarić. U osvrtu na zagrebački nastup Kolarić je pohvalio kontinuitet rezultata svojih plivača. – U posljednje vrijeme naši plivači su redovito na postoljima svih važnijih natjecanja. To nije slučajno, rezultat je to mukotrpnog i dugogodišnjeg rada koji se vraća. Drago mi je i zbog samih plivača koji vide da svi oni treninzi, sva ona odricanja nisu bila uzaludna – rekao je trener Goran Kolarić.

Rezultati

Rezultati po danima: Kaja Sabol – 6. mjesto disciplina 800 m slobodno, Tin Furdi – 6. mjesto disciplina 200 m slobodno.
Štafeta 4×100 m mješovito mix u sastavu Kaja Sabol, Ema Medved, Adam Šinjori i Tin Furdi zauzela je odlično 6. mjesto u kategoriji mlađih juniora, drugog dana Kaja Sabol – 2. mjesto u disciplini 200 m leđno, Hannah Ereiz – 10. mjesto u disciplini 200 m leđno, Adam Šinjori – 10. mjesto u disciplini 100 m leptir, Tin Furdi – 11. mjesto u disciplini 50 m slobodno i 200 m leđno, trećeg dana Kaja Sabol – 7. mjesto u disciplini 1500 m slobodno, Adam Šinjori – 8. mjesto u disciplini 200 m leptir, četvrtog dana Kaja Sabol – 3. mjesto u disciplini 100 m leđno i 10. mjesto u disciplini 400 m slobodno, Tin Furdi – 8. mjesto u disciplini 100 m slobodno i 9. mjesto u disciplini 100 m leđno, Hannah Ereiz – 10. mjesto u disciplini 100 m leđno, Ema Medved – 17. mjesto u disciplini 400 m slobodno.

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Međimurje

Autohtoni doživljaji kod Spomen doma rudarstva Cimper

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U sklopu turističko – volonterskog programa Turističke zajednice Međimurske županije „Z cugom v zeleno Međimurje“, turistima – volonterima predstavilo se i Mursko Središće i Spomen dom rudarstva „Cimper“.

Grad Mursko Središće, Centar za kulturu „Rudar“ i Turistička zajednica područja „Mura i gorice“ uz podršku Društva žena Mursko Središće i Udruge međimurska žganica „Tepka“ turistima – volonterima su približeni autohtoni sadržaji koje mogu upoznati samo ovdje.

Po razgledu interpretacijskog centra Spomen dom rudarstva „Cimper“, krenulo se u radionicu izrade tradicijske maske cimeri, maske koja svoje korijene ima upravo u rudarskoj mitologiji. Radionicu su držale članice „Društva žena Mursko Središće“, koje i baštine tradiciju izrade maske. Nekoliko metara dalje pekla se prava međimurska žganica, što su prezentirali članovi Udruge međimurska žganica „Tepka“, a u drugom kraju parkića ispred Spomen doma kuhao se pravi međimurski grah, za što je na području Murskog Središća već tradicionalno zadužen Rudi Mesarić.

Ovaj oblik volonterskog turizma jedinstvena je prilika da se uz razgledavanje povijesnih vrijednosti osjeti i sudjeluje u pravim autohtonim aktivnostima ovog kraja.

Nastavite čitati

Međimurje

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” 24. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Mala Subotica organizira predstavu “Legenda o Pozoju” u Društvenom domu u Palovcu.

Predstava će se odigrati u srijedu, 24. travnja, s početkom u 17:30 sati.

Predaja o zmaju Pozoju zaintrigirala je i članove teatra.002 i tako je, u suradnji s Muzejom Međimurja Čakovec, nastala predstava o strašnom biću koje spava, ali se povremeno i budi, ispod Staroga grada. Međutim, to nije samo priča o Pozoju. To je i priča o hrabrom učeniku, Đaku, Grabancijašu koji se usudio suprotstaviti strašnoj zvijeri. Bi li uopće grad, naše Međimurje, postojalo i danas da nije bilo Matije? Spava li Pozoj još uvijek ispod Staroga grada? Pitanje je to koje si postavljamo još i dan danas, a jedan od odgovora svakako ćete saznati pogledate li ovu zanimljivu i neobičnu predstavu.

Legenda o Pozoju teatra002. ispričana je kao pričopredstava s pop-up scenografijom. Predstava kombinira igrano-lutkarsko-glazbenu tehniku i vjerovali ili ne, u njoj se može naći i nešto kemije. Tekst i režiju potpisuje Bruno Kontrec, glazbu Stjepan Horvat i 2cooleles, autor pop-up knjige je Bruno Kontrec, za vizualni identitet zaslužni su Bruno Kontrec i Mario Jakšić koji također i glume u predstavi.

Ulaz je besplatan, a predstava traje 30 minuta i namijenjena je za djecu od 5 godina na dalje.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje