Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Četiri nova slučaja korone u Varaždinskoj županiji, među zaraženima i učiteljica škole u Klenovniku

Objavljeno:

- dana

– U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom – javio je danas, 30. rujna, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

U dva slučaja radi se o mlađim osobama nepoznatog izvora zaraze, u jednom slučaju o osobi srednjih godina koja je svoju izloženost ostvarila na radnom mjestu u Zagrebu gdje je virus već prethodno detektiran, a kod četvrtog slučaja radi se o osobi starije životne dobi, koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, a zbog jače izraženih simptoma je odmah i hospitalizirana u varaždinskoj bolnici.

– Kod jedne od navedenih novodetektiranih COVID-19 pozitivnih osoba radi se o učiteljici predmetne nastave viših razreda osnovne škole u Klenovniku pa su na ime te činjenice u karantenu preventivno odmah stavljeni svi učenici viših razreda i učitelji predmetne nastave, a nastava se od danas preventivno za cijelu školu odvija online. Epidemiološka obrada je još u tijeku, a u skladu s rezultatima biti će izrečene ili prilagođene odgovarajuće upute i preporuke – javlja Stožer.

U istom razdoblju imamo jednu novu oporavljenu osobu pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 20, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze četiri osobe, a na liječenju kod kuće 16 osoba.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno se nalazi preko 200 osoba, od kojih 73 učenika navedene osnovne škole.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 213 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Aktualno o koronavirusu

U Varaždinskoj županiji treći dan zaredom nema preminulih od korone

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Tri nova slučaja zaraze koronavirusom evidentirana su u Varaždinskoj županiji tijekom posljednja 24 sata, a ozdravila je 21 osoba. Preminulih osoba pozitivnih na Covid-19 nije bilo treći dan zaredom.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je 59 osoba s težom kliničkom slikom, šest manje u odnosu na jučer. Tri pacijenta nalaze se i dalje u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru.

Aktivnih slučajeva sada je 112.

Na punktu za cijepljenje u sportskoj dvorani Gospodarske škole u Varaždinu danas se do 13 sati svi zainteresirani građani iz Varaždinske županije mogu cijepiti AstraZenecom bez prethodnog naručivanja.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Evo na koji način će se s covid-potvrdom u Hrvatskoj ulaziti na koncerte i utakmice

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izvor: Jutarnji

Covid-potvrde od subote, 12. lipnja mogu se koristiti i kao ulaznice za kulturne i sportske događaje na kojima se ne treba pridržavati epidemioloških mjera, odlučio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

Svi organizatori koncerata, festivala, predstava te sportskih događaja mogu odlučiti organizirati događaje na koje mogu ući samo oni koji su cijepljeni s dvije doze prije najmanje 14 dana, oni koji su preboljeli covid u posljednjih šest mjeseci i osobe koje imaju negativan test na covid, ne stariji od 48 sati. Mogu organizirati događanja i ne provjeravajući covid-status, ali onda moraju primjenjivati sve rigorozne mjere: obavezne maske, razmak, jedan gost na četiri četvorna metra itd.

Iz Nacionalnog stožera Jutarnji je doznao detalje na koji način će se ulaziti na događaje s covid-potvrdom. Organizator će morati prijaviti događaj i broj osoba koji očekuje. Prijavit će da organiziraju događaj uz covid-potvrdu. Posjetitelji će na ulazu morati pokazati dokument kojim dokazuju da imaju jedan od uvjeta. To može biti covid-potvrda ili potvrda koju su dobili od liječnika.

Također, moraju biti spremni pokazati i identifikacijski dokument, kojim potvrđuju da je potvrda koju imaju njihova. Iz Nacionalnog stožera nam pojašnjavaju da, s obzirom na to da je riječ o dobrovoljnom odlasku na koncert, posjetitelji dobrovoljno pristaju pokazati dokument, a organizator je dužan to koristiti samo u svrhu prijave nadležnima da provjere status posjetitelja.

Izvor: Jutarnji.hr

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!