Povežite se s nama

Aktualno o koronavirusu

Četiri nova slučaja korone u Varaždinskoj županiji, među zaraženima i učiteljica škole u Klenovniku

Objavljeno:

- dana

– U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom – javio je danas, 30. rujna, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije.

U dva slučaja radi se o mlađim osobama nepoznatog izvora zaraze, u jednom slučaju o osobi srednjih godina koja je svoju izloženost ostvarila na radnom mjestu u Zagrebu gdje je virus već prethodno detektiran, a kod četvrtog slučaja radi se o osobi starije životne dobi, koja je bliski obiteljski kontakt prethodno oboljele osobe, a zbog jače izraženih simptoma je odmah i hospitalizirana u varaždinskoj bolnici.

– Kod jedne od navedenih novodetektiranih COVID-19 pozitivnih osoba radi se o učiteljici predmetne nastave viših razreda osnovne škole u Klenovniku pa su na ime te činjenice u karantenu preventivno odmah stavljeni svi učenici viših razreda i učitelji predmetne nastave, a nastava se od danas preventivno za cijelu školu odvija online. Epidemiološka obrada je još u tijeku, a u skladu s rezultatima biti će izrečene ili prilagođene odgovarajuće upute i preporuke – javlja Stožer.

U istom razdoblju imamo jednu novu oporavljenu osobu pa je ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada 20, od kojih se na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze četiri osobe, a na liječenju kod kuće 16 osoba.

U kućnoj karanteni u mjeri samoizolacije, kao bliski kontakti zaraženih, trenutno se nalazi preko 200 osoba, od kojih 73 učenika navedene osnovne škole.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji imamo 213 registriranih slučajeva zaraze, a dodatnih 16 slučajeva nam se pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Aktualno o koronavirusu

U srijedu u Hrvatskoj 747 novih slučajeva zaraze koronavirusom, preminulo je sedam osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U posljednja 24 sata zabilježeno je 747 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 3322, priopćio je 3. ožujka Nacionalni stožer civilne zaštite.

Među njima je 758 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 68 pacijenata.

Preminulo je 7 osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 244.205 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5555 preminulo, ukupno se oporavilo 235.328 osoba, od toga 311 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji je trenutno 13.777 osoba.

Do danas su ukupno testirane 1.361.483 osobe, od toga 7292 u posljednja 24 sata.

Nastavite čitati

Aktualno o koronavirusu

Srijeda: u Varaždinskoj županiji 18 novih slučajeva zaraze, jedna osoba preminula

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

koronavirus

U Varaždinskoj županiji tijekom 24 sata evidentirano je 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Broj novozaraženih u tjedan dana na 100.000 stanovnika je 61, dok je 14-dnevna incidencija na 100.000 stanovnika 107.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin je 37 osoba s težom kliničkom slikom, od kojih je njih 16 smješteno na lokaciji u Varaždinu, dok se 21 osoba nalazi u Klenovniku.

Trenutno se nijedan pacijent ne nalazi na respiratoru, a u posljednja 24 sata preminula je jedna osoba pozitivna na COVID-19.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 316 uzoraka, pri čemu je udio pozitivnih među simptomatskim pacijentima 12 posto, a u svim testiranim uzorcima iznosi 6 posto.

Od početka epidemije na području Varaždinske županije evidentirano je 15.217 osoba pozitivnih na COVID-19. Aktivnih slučajeva je 100.

Nastavite čitati