Povežite se s nama

Crna kronika

Četvorka kod Ludbrega htjela se provozati autobusom, ali ga nije mogla pokrenuti

Objavljeno:

- dana

Prvo krali

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe u dobi od 21, 27, 30 i 32 godine zbog sumnje da su tijekom noći u ponedjeljak, 4. srpnja provalili u trgovinu u Svetom Đurđu, a potom su htjeli otuđiti autobus.

U dućanu su otuđili blagajnički maksimum, razne vrste cigareta, pelene, alkoholna pića i drugu robu u ukupnoj vrijednosti od više tisuća kuna. Također se sumnja da su iste noći pokušali otuđiti autobus, kojeg nisu uspjeli staviti u pogon.

Nadalje, sumnja se da  je 30-godišnjak dana 29. lipnja u večernjim satima, provalio u trgovinu u Dubovici, vlasništvo poduzeća sa sjedištem u Varaždinu i otuđio novac, cigarete, kavu i alkoholna pića u ukupnoj vrijednosti od preko tisuću kuna. Isto tako se sumnja da su dvojica navedenih muškaraca starosti 27 i 30 godina, provalili u subotu, 2. srpnja, u kuću u Luki Ludbreškoj u vlasništvu 53-godišnjaka i otuđili novac te razne konzervirane i suhomesnate proizvode. Po završetku kriminalističkog istraživanja, sva četvorica su uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Balavci iz automehaničarske radionice u Varaždinu ukrali quad, pilu, akumulatore…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom maloljetnika u dobi od 16 godina, zbog sumnje da su počinili kazneno djelo teške krađe.

Oni su, kako se sumnja, u vremenu od 13. do 14. siječnja, u ulici Franje Seljana u Varaždinu, provalili u automehaničarsku radionicu u vlasništvu 66-godišnjaka. Tom su prilikom otuđili moped, dječji četverocikl, električni bicikl, motornu pilu, više komada raznih akumulatora i drugo, ukupne vrijednosti od oko 12 000 kuna, javila je PU varaždinska.

Pretragom domova kojima se navedeni koriste, policijski su službenici pronašli dio otuđenih predmeta, koji će se vratiti oštećenom vlasniku. Protiv maloljetnika će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Prilikom sortiranja otpada pronađena inertna bomba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Jučer, 14. siječnja 2021. godine oko 8 sati u Prelogu, djelatnik gradskog komunalnog poduzeća prilikom sortiranja metalnog otpada pronašao je inertnu ručnu bombu M75 (bez inicijalnog sklopa i eksplozivnog punjenja).

Policijski službenik protueksplozijske zaštite preuzeo je pronađenu ručnu bombu te je pohranio u skladištu Policijske uprave međimurske do uništenja.

– Upozoravamo građane da oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva ne odlažu u smeće te da ih ne ostavljaju na otvorenom prostoru, u prirodi jer time ugrožavaju svoj i tuđe živote.

Podsjećamo da je još uvijek u tijeku nacionalna preventivna kampanja “Manje oružja, manje tragedija”, koja omogućava dragovoljnu predaju eksplozivnih i ubojitih sredstava, bez ikakvih sankcija. Oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192,  odnosno najbližoj policijskoj postaji.

Nakon dojave na teren će se uputiti stručno osposobljeni policijski službenici, koji će preuzeti takva opasna i ubojita sredstva – kažu iz Policijske uprave međimurske.

Dragovoljna predaja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava nije vremenski ograničena. 

Nastavite čitati