Povežite se s nama

Život i društvo

FOTO Četvrta podijela potpora za bebe u Novom Marofu: za novorođenčad, učenike i studente godišnje 5 milijuna kuna

Objavljeno:

- dana

– Podjela potpora simboličan je početak brige za naše najmlađe mještane.

Iznos od tisuću ili više, ovisno je li riječ o prvom odnosno drugom ili trećem djetetu, zaista je simbolična pomoć, ali i početak sustavne brige. Ona počinje od vrtićkog razdoblja, preko osnovne i srednje škole, a dalje se nastavlja za one koji se odluče za upis na fakultet. Za sve programe i projekte, učeničke i studentske stipendije, kao i razne potpore na tom području, Grad Novi Marof na godišnjoj razini izdvaja oko pet milijuna kuna – rekao je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač danas prilikom podjele potpora za novorođenčad. Ovo je već četvrti puta ove godine da su roditeljima novorođene djece s područja Novog Marofa uručene potpore. Riječ je o iznosima od po 1000 kuna za svako prvorođeno dijete, dok su potpore za drugo i treće dijete više. Za 38 novorođenih u gradskoj blagajni osigurano je 64.000 kuna.

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati