Povežite se s nama

Međimurje

Četvrto izdanje Kazališnog kampa “Vrtek” Kontrast teatra u Čakovcu od 23. do 27. kolovoza!

Objavljeno:

- dana

Idućega tjedna, od ponedjeljka do petka (23. do 27. kolovoza), u Čakovcu se četvrti put održava već dobro poznati Kazališni kamp “Vrtek”, koji organiziraju članovi i osnivači Kontrast teatra – Matko Buvač i Andro Damiš.

Dok su mjesta za osnovnoškolce popunjena, za srednjoškolce ih još uvijek ima pa na uzrast učenika od 1. do 4. razreda srednjih škola apeliramo da se do 22. kolovoza još uvijek mogu prijaviti putem ove poveznice.

Damiš i Buvač

– Kamp podrazumijeva čak tri radionice za različite uzraste: “Kuhar lutkar” za djecu od 1. do 4. razreda, “Oživi priču” za školarce od 5. do 8. razreda, a prvi put organiziramo i radionicu za srednjoškolce. Potonja je nazvana jednostavno “Improvizacija”, jer ćemo se upravo na improviziranje koncentrirati – rekao je Buvač, ujedno i umjetnički ravnatelj Kampa, na konferenciji povodom održavanja “Vrteka” u srijedu, 18. kolovoza.

Dodaje da je Kamp ove godine zahvaljujući Gradu Čakovcu i donatorima – besplatan!

Kreativno i edukativno

– U radu s djecom nižih razreda još jedna novost: na radionici “Kuhar lutkar” osim nas radi i Miriam Horňáková, lutkarska tehnologinja iz Slovačke. Naglasak na drugoj radionici, za djecu viših razreda, bit će na narodnim pričama: htjeli bismo da ih klinci uz podršku pokušaju napraviti na svoj način. Treća radionica trebala bi rezultirati pričom iz mašte prijavljenih srednjoškolaca – objašnjava Matko.

Lokacija “Vrteka”

– Radionice nastojimo povezati s onim što djeca rade u školama, a one mogu biti i zanimljiv te kreativan uvod u školsku godinu. Broj polaznika je ograničen, a naš rad sve više prepoznat.

Zadnjega dana kampa sudionicima će biti podijeljene diplome i majice. Ciljevi su nam da smo s djecom vani, na otvorenom, da se družimo, a opet i da nešto naučimo jedni od drugih – kako školarci od nas, tako i mi od njih.

Mislim da klinci nemaju često prilike za kazališno iskustvo, kao ni za javni nastup u ovom obliku, pa je ovo izvrsna šansa da se iskušaju u tome, za njih nepoznatom teritoriju – ističe Andro.

Međimurski akademski glumačko-lutkarski dvojac ističe da im je jako drago što je puno sudionika i sudionica s njima već nekoliko godina – obično oni koji jednom sudjeluju – ostaju i sljedećih godina, naglašavaju “kontrastovci”. Napola u šali, napola ozbiljno, zaključuju da bi ubuduće mogli osmisliti i grupu za odrasle.

Međimurje

Kim Verson u subotu, 4. prosinca, u Čakovcu u sklopu Adventa u gradu Zrinskih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Facebook/Kim Verson

Prvoga prosinačkog petka u sklopu čakovečkog Adventa očekuju vas Adventski sajam i predstava za djecu, a nastupaju i Bobo i Vujča.

Dan kasnije na Trgu Republike uživajte u sviranju Nikole Grabara (10 sati) te Kim Verson (18 sati), sajmu tradicionalnih međimurskih kolača te nastupima Društva “Naša djeca” i polaznika vrtića, kao i malog zbora Umjetničke škole “Miroslav Magdalenić”.

Toga dana će se kod obiju čakovečkih crkava zapaliti i druga adventska svijeća. U nedjelju će se pak izvođenjem adventskih i božićnih pjesama predstaviti KUD Žiškovec.

Nastavite čitati

Međimurje

Drugog dana u prosincu u Međimurju 136 novozaraženih, preminule dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 314 uzoraka, od čega su evidentirana 132 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 42,03% pozitivnih od broja testiranih.

Iz drugih županija prijavljena su 4 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavila se 121 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1 209. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 86.882 uzorka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitaliziran je 121 pacijent pozitivan na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 7 osoba, otpušteno je 8 osoba, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Preminule su 2 osobe, ženske osobe stare 69 i 92 godinu.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U subotu, 4. prosinca, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i u Zavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije) od 9 do 13:30 sati.

U subotu, 11. prosinca 2021. godine cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje