Povežite se s nama

Život i društvo

Christmas trio, Klapa Condura Nin, vokalni ansambl Biškupec i klizanje dok nas noge ne zabole

Objavljeno:

- dana

ŠTO NAS ČEKA NA ADVENTU?

Nastavljaju se programi Adventa u Varaždinu.

Nakon jutarnjeg nastupa ženske skupine Allegra, u 19 sati na varaždinskom Korzu nastupa Christmas trio, a pola sata kasnije ispred varaždinske Katedrale bit će upaljena druga svijeća na velikom advetnskom vijencu.

Svijeću će upaliti Josip Hehet, predsjednik Gradskog vijeća Varaždina, a za božićni glazbeni ugođaj pobrinut će se Mješoviti župni zbor iz Sračinca.

Glezbenog programa danas neće nedostajati ni na Kapucinskom trgu. U 17 sati nastupa klapa Condura Nin, a u 18 sati Muški vokalni ansambl Biškupec. Naravno, tu je i klizalište koje je u četvrtak i službeno počelo s radom, a koje je otvoreno sve do 23 sata.

Za sve željne shoppinga tu je prigodna adventska prodaja u ulici Ankice Opolski i Franjevačkom trgu, a mališani mogu uživati u snježnoj šumi na Korzu i vlakiću Djeda Mraza.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Igračke iz Vinice otišle bolesnoj djeci u KBC-u Zagreb

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dječji vrtić Vinica je u suradnji s roditeljima, na inicijativu gospođe Matijašec, majke djevojčice oboljele od spinalne mišićne atrofije, polaznice vrtića organizirao prikupljanje igračaka za KBC Zagreb.

“Igračkom do dječjeg osmjeha” je projekt koji traje već neko vrijeme i pokazalo je pozitivne rezultate. Dolaskom u bolnicu dijete bira doniranu igračku koja mu umanjuje prisutan stres i barem nakratko usreći dijete.

Ovim projektom igračke su izmamile osmjeh na mnoga dječja lica, zahvaljujući voditeljici projekta Bernardici Pavić Pračić.

Ovo je pravi primjer da onaj koji ima ljubavi u sebi ima uvijek nešto za darovati, a roditelji djece polaznika vrtića Vinica to su pokazali svojim djelima. Cilj ove hvalevrijedne akcije bio je potaknuti djecu na darivanje, osvijestiti kod njih važnost pomaganja jedni drugima, te razvijati empatiju.

– Zahvaljujemo svima koji su se na bilo koji način uključili u akciju, a za prijevoz do Zagreba hvala gospodinu Božidaru Šipek. Svaki izmamljen dječji osmjeh naš je uspjeh – poruka je organizatora.

Nastavite čitati

Život i društvo

Akcija “Alkohol” za vikend na području Varaždina i Novog Marofa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske i ovog će vikenda, na svim dionicama cesta na području Varaždinske županije pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Tom će prilikom provoditi mjere i radnje na sprječavanju prekršaja iz tzv. skupine „četiri glavne ubojice u prometu“ i zaštite najugroženijih skupina sudionika u prometu.

Tijekom noći s petka na subotu, 28./29. siječnja, provodit će se operativna akcija „Alkohol“ na području Policijske postaje Novi Marof, a tijekom noći sa subote na nedjelju, 29./30. siječnja, na području Postaje prometne policije Varaždin.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje