BICIKLIZAM

Mia Radotić nastupa i ove godine na Europskom prvenstvu u cestovnom biciklizmu u danskom gradu Herning, vozi utrku kao članica hrvatske reprezentacije te i ove godine očekujemo sjajan rezultat.

Top 10

– S obzirom na sami profil, uz malo dozu sreće imam šanse ostvariti dobar rezultat. odnosno ulazak u top 10. Bez obzira na to što sam tijekom godine skupila dovoljno bodova da u utrci u kojoj nastupam, dakle ženska elite kategorija, imam pravo nastupa za čak tri natjecateljice, bit ću sama jer trenutno nema još dovoljno kvalitetnih cura da bi mogle ostvariti rezultat ili pomoći meni, tako da me čeka opet težak posao kao i lani na SP u Dohi, kada sam uspjela doći u vremenu pobjednice kao 18. – izjavila je Mia prije odlaska na Europsko prvenstvo.

Mia je također nastupila i na utrci u Belgiji, gdje je osvojila 6. mjesto

U sklopu naporne ovogodišnje sezone Mia je odvozila i utrku Women’s World Tour, koja je najjače natjecanje za žene u svijetu biciklizma. Utrka je tehnički vrlo zahtjevna, a vozilo se 12 krugova. Vožnju je obilježila obilna kiša, što je vozačicama dodatno otežalo vožnju. Nastupilo je 19 najboljih svjetskih ekipa, a pobjednica utrke je Amerikanka Coryn Rivera iz ekipe Team Sunweb, dok je Mia Radotić završila na 13. mjestu.
Zanimljivost je da se utrka vozila u samom centru Londona, odnosno pored Buckinghamske palače i u neposrednoj blizini Big Bena.

Pripreme

Mia je također nastupila i na utrci u Belgiji, gdje je osvojila 6. mjesto, a netom prije Belgije, kao članica tima za BTC City Ljubljana odvozila je La Course by Le Tour de France te su dvije vozačice iz ekipe ušle u top 20, a pobjedu je osvojila Nizozemka Annemiek Van Vleuten.

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Komentari

Komentara