Povežite se s nama

Sport

Cilj su što bolji osobni rezultati na Prvenstvu Hrvatske

Objavljeno:

- dana

PLIVANJE

Karlo Rajković, uspješni varaždinski plivač s invaliditetom priprema se za važan nastup na Prvenstvu Hrvatske, Croatia Open koje će se održati u Splitu od 3. do 5. veljače ove godine.

 

Karlo je član PK Barok i pohađa 4. razred Prve gimnazije, odličan je učenik i posebno ga zanimaju predmeti poput matematike i fizike te mu je želja upitali zagrebački Fakultet elektrotehnike i računalstva, ali voli i jezike te uči engleski i njemački u gimnaziji ali i dodatno.

S 12 godina počeo se baviti plivanjem u PK Barok kod trenera Frane Ćiraka i od tada niže brojne uspješne nastupe. Od onih većih treba izdvojiti nastup na Svjetskom prvenstvu za osobe s invaliditetom u Glasgowu 2015. godine gdje je kao član seniorske štafete osvojio  osmo mjesto. Uz nastupe i medalje na brojnim domaća i međunarodnim natjecanjima prošle je godine na Svjetskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u Pragu osvojio dva srebra i dvije bronce u kategorijama 100 metara slobodno, 200 mješovito te 100 prsno i 100 delfin.

Za vrijeme zimskih školskih praznika Karlo je vrijeme provodio na Gradskim bazenima Varaždin i vrijedno trenirao svakodnevno dva sata a ponekad i dva puta dnevno. – Bitno je da ostvari dobar rezultat na Prvenstvu Hrvatske u Splitu jer se tamo formira i reprezentacija. Karlov najveći konkurent je Kristijan Vincetić iz Zagreba te mu je dodatna motivacija pobijediti ga u Splitu, rekao je Karlov otac Milan Rajković te dodao kako je Karlo upornim radom napravio prednost od svog tjelesnog nedostatka.

Karlo sada trenira s trenericom PK Barok Nikolinom Gudiček a na prvenstvima nastupa i s ostalim članovima kluba te postiže solidne rezultate. Najdraže discipline su mu 100 m delfin i 100 m slobodno i u njima postiže i najbolje rezultate. – U Splitu mi je cilj popraviti osobne rekorde na 100 m slobodno i 100 m delfin, a ukupno sam se prijavio u pet disciplina. Želio bih se približiti normama za svjetsko i europsko prvenstvo. Nažalost, izgleda da su ovogodišnje Mediteranske igre otkazane pa tako ove godine otpada jedno od vrlo kvalitetnih međunarodnim natjecanja, rekao je Karlo.

Trenutni rezultat na 100 m je minuta i tri sekunde a cilj ej plivati ispod minute dok je na 100 m delfin cilj spustiti se na minutu i šest sekundi.

Karlo intenzivno pliva od petog razreda osnovne škole i danas ne bi mogao zamisliti život bez plivanja. – Plivanje je dio moje svakodnevice. Mog dnevnog rasporeda. Bilo bi mi jako čudno bez plivanja, dodaje Karlo te dodaje kako bi se zahvalio svojoj trenerici Nikolini na radu s njim.

Izvor:
Foto: Damir Ivančić

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati

Sport

Ludbreg: Welcome Spring će svakog vikenda u ožujku donijeti uzbudljiva natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaramo legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Nastavite čitati