Povežite se s nama

Međimurje

ČIPS inspirirao mlade i pobudio im entuzijazam

Objavljeno:

- dana

IT TEHNOLOGIJE

Međimurje je prvi put okupilo renomirane IT stručnjake i mlade inovatore u sklopu Čakovečkog IT predavanja i susreta – popularno nazvanog ČIPS.

Konferencija je održana s ciljem promoviranja i međusektorskog povezivanja domaćih informatičkih i informacijskih tvrtki.
– Želja nam je bila mladoj, obrazovanoj i ambicioznoj generaciji pokazati da su IT znanja važna i da je uspjeh dostižan te vjerujem da smo u tome u potpunosti uspjeli. Osim toga, u ovoj se poduzetničkoj i znanstvenoj grani kriju veće mogućnosti, ali i veće plaće, što nije zanemariva stavka u planiranju buduće karijere. ČIPS je nastao iz želje da se Čakovec i cijelo Međimurje još više razvije u tom smjeru i sigurni smo da su posjetitelje zaintrigirale raznolike teme predavanja – rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Želja nam je bila mladima pokazati važnost IT tehnologija, kaže S. Kovač

Predavanja su održana na dvjema pozornicama uz moderatore Miu Biberović i Sašu Cvetojevića. U premijernom izdanju ČIPS se fokusirao na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu te ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta i nužnim promjenama obrazovnog sustava. Tako su posjetiteljima predavanje održali predstavnici Čakovca, Ludbrega i Rijeke, koji dio svojeg razvoja zahvaljuju upravo primjeni ICT podrške. Panel-diskusija o važnosti informacijskih tehnologija u razvoju turizma okupila je stručnjake koji su u tom segmentu već napravili velike korake – predstavnike Termi Sveti Martin, zatim Nikolu Budišu, vlasnika portala Lovely Međimurje, Denisa Čupića, predsjednika Udruge developera pri HUP-u, predstavnike TZ-a Grada Čakovca i Gorana Rihelja, vlasnika portala HrTurizam.hr. 

– Više doista nije potrebno naglašavati da je IT budućnost napretka na svim razinama. Volio bih da mladi koji su sudjelovali na predavanjima s ČIPS-a odu inspirirani i puni entuzijazma – rekao je poduzetnik i moderator Saša Cvetojević. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje