Povežite se s nama

Međimurje

ČIPS inspirirao mlade i pobudio im entuzijazam

Objavljeno:

- dana

IT TEHNOLOGIJE

Međimurje je prvi put okupilo renomirane IT stručnjake i mlade inovatore u sklopu Čakovečkog IT predavanja i susreta – popularno nazvanog ČIPS.

Konferencija je održana s ciljem promoviranja i međusektorskog povezivanja domaćih informatičkih i informacijskih tvrtki.
– Želja nam je bila mladoj, obrazovanoj i ambicioznoj generaciji pokazati da su IT znanja važna i da je uspjeh dostižan te vjerujem da smo u tome u potpunosti uspjeli. Osim toga, u ovoj se poduzetničkoj i znanstvenoj grani kriju veće mogućnosti, ali i veće plaće, što nije zanemariva stavka u planiranju buduće karijere. ČIPS je nastao iz želje da se Čakovec i cijelo Međimurje još više razvije u tom smjeru i sigurni smo da su posjetitelje zaintrigirale raznolike teme predavanja – rekao je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Želja nam je bila mladima pokazati važnost IT tehnologija, kaže S. Kovač

Predavanja su održana na dvjema pozornicama uz moderatore Miu Biberović i Sašu Cvetojevića. U premijernom izdanju ČIPS se fokusirao na primjenu IT rješenja u lokalnoj samoupravi i turizmu te ulogu novih tehnologija u otvaranju radnih mjesta i nužnim promjenama obrazovnog sustava. Tako su posjetiteljima predavanje održali predstavnici Čakovca, Ludbrega i Rijeke, koji dio svojeg razvoja zahvaljuju upravo primjeni ICT podrške. Panel-diskusija o važnosti informacijskih tehnologija u razvoju turizma okupila je stručnjake koji su u tom segmentu već napravili velike korake – predstavnike Termi Sveti Martin, zatim Nikolu Budišu, vlasnika portala Lovely Međimurje, Denisa Čupića, predsjednika Udruge developera pri HUP-u, predstavnike TZ-a Grada Čakovca i Gorana Rihelja, vlasnika portala HrTurizam.hr. 

– Više doista nije potrebno naglašavati da je IT budućnost napretka na svim razinama. Volio bih da mladi koji su sudjelovali na predavanjima s ČIPS-a odu inspirirani i puni entuzijazma – rekao je poduzetnik i moderator Saša Cvetojević. 

Izvor:
Foto:

Međimurje

Općina Kotoriba mještanima isplatila 48.000 kuna poticaja za obnovu fasada

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Općina Kotoriba nastavlja s isplatom poticaja za obnovu fasada osobama koje su zadovoljile uvjete prijave na općinski javni poziv. Naime, temeljem odluke Povjerenstva načelnik Općine Dario Friščić donio je treću po redu odluku o sufinanciranju obnove fasada u Općini Kotoriba kojom su dodijeljena sredstva u iznosu od po 3000 kuna.

U trećoj rundi isplate poticaje je dobilo osmero prijavljenih osoba s područja Općine Kotoriba. Mjeru koju Općina Kotoriba provodi drugu godinu zaredom do sada je iskoristilo 16 kućanstava za što je iz općinskog proračuna izdvojeno 48.000 kuna.

– Pozivamo mještane Općine Kotoriba koji obnavljaju fasade da se i dalje javljaju na natječaj za dodjelu poticaja – poručuju iz Općine.

Nastavite čitati

Međimurje

Prelog: bogatim programom započinje obilježavanje Tjedna župnog Caritasa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U nedjelju, 25. rujna, započinje 27. obilježavanje Tjedna župnog Caritasa u organizaciji Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog i župnog Caritasa. Misao vodilja ovogodišnjeg Tjedna župnog Caritasa je „Gdje ti je blago, ondje ti je srce“, a predviđen je niz zanimljivih događanja. Caritas će organizirati posjete starijim i bolesnim župljanima, a tradicionalno će se organizirati i susret sa osamdesetogodišnjacima s područja Župe sv. Jakoba, uz svetu misu zahvalnicu za 80 godina života.

Također, organizirat će se i susret s članovima i volonterima kluba „Duga“ u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“, koji će predvoditi vlč. Leonardo Šardi, biskupijski povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.

Tjedan Caritasa završit će u nedjelju, 2. listopada, svečanom misom zahvalnicom za plodove zemlje uz Kruničarsko proštenje, koju će predvoditi varaždinski biskup u miru, mons. Josip Mrzljak. Za kraj Tjedna župnog Caritasa, a u okviru ovogodišnjih Varaždinskih baroknih večeri, u Prelogu u crkvi sv. Jakoba, u nedjelju, 2. listopada, s početkom u 19 sati nastupit će irski ansambl Camerata Kilkenny. Ulaz na koncert u Prelogu je besplatan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje