Povežite se s nama

Sport

Ćiro Blažević: Ono što je napravio Ivanković, to mogu samo vrhunski znalci!

Objavljeno:

- dana

Trener svih trenera

Unatoč svojih osam desetljeća, „trener svih trenera“, vitalni i elokventni Miroslav Ćiro Blažević ne propušta pratiti sva zbivanja u nogometnom svijetu.

Kad smo ga nazvali ovih dana, odmah je iskoristio priliku i u dahu ispalio:

– Najprije moram čestitati Branku Ivankoviću na pravom čudu i sportskom podvigu. Nije mala stvar osvojiti tri naslova prvaka u tri zemlje, civilizacijski vrlo različite – Hrvatskoj, Kini i sada u Iranu. To mogu samo vrhunski znalci struke, a Tanac to doista i jest! S Brankom Ivankovićem radio sam punih deset godina. Slavili smo zajedno mnoge pobjede i mnogo rjeđe tugovali zbog poraza. Ali, Francuska 1998. i bronca na Svjetskom prvenstvu svima nam je vrhunac karijere. Deset zajedničkih godina dovoljno govori o odnosu kojeg smo imali i koji traje još i sad.

Zasluge

U osvajanju svjetske bronce u Parizu 1998. godine sudjelovalo cijela mala „kolonija“ Varaždinaca. Branko Ivanković kao trener reprezentacije, Tomislav Vrbnjak kao fizioterapeut reprezentativni golmani „vatrenih“ Dražen Ladić i Marijan Mrmić, te dr. Boris Nemec kao liječnik reprezentacije, bili su neposredno na terenu uz momčad. No, i u „logistici“ je bilo Varaždinaca: Josip Čop, tada glavni tajnik HNS, i legendarni Anđelko Herjavec, član Izvršnog odbora HNS-a  Za one koji ne pamte toliko dugo – bio je Ćiro prije 15-estak godina i trener NK Varteksa, pa ga drage uspomene i danas vežu uz Varaždin. Spomenuli smo mu kako su Branko Ivanković i Tomislav Vrbnjak, te njihov poslovni i sportski prijatelj Stjepan Cvek među osnivačima Lige za Varaždin, udruge čiji članovi nastoje doprinijeti bržem razvoju grada.

Komplimenti

Ćiro je nastavio sipati komplimente i na račun Stjepana Cveka i Tomice Vrbnjaka.

– Ako su oni „ligaši“, onda je to – Prva liga! Uz Tomicu Vrbnjaka vežu me samo najljepše uspomene. Bilo je divno s njim raditi i kod mene je imao osobiti „kredit“! On je posebno nadaren u svom teškom poslu fizioterapeuta, a kao čovjek je besprijekoran – rekao je Miroslav Blažević i dodao je vrlo zaslužan za treće mjesto u Francuskoj 1998. godine.

– U rad s momčadi ulaže svoj trud i neosporno znanje, pa su ga svi igrači i članovi stručnog tima voljeli. Brzo bi shvatili koja je energija i ljudska kvaliteta uvijek izbijala iz njega i prelijevala se na cijelu svlačionicu. Nije čudo da je u nogometnom svijetu izgradio tako respektabilnu karijeru – dodao je Ćiro i rekao kako je Stjepan Cveka neumorni sportski djelatnik za kojeg ne postoji nepremostiv problem.

– Imao je velike zasluge za stvaranje NK Varteksa kao jedne od najpozitivnijih priča hrvatskog nogometa, a čini mi se da isto danas radi s NK Varaždin. Svima želim puno uspjeha na tom putu. – zaključio je Ćiro.

Izvor:
Foto:

Sport

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nikola Jelić drugi je put u karijeri proglašen najboljim sucem futsala na svijetu, objavio je HNS.

Jelić je u izboru prestižnog portala Futsalplanet zaslužio laskavu titulu za 2020. godinu, premoćno osvojivši najviše glasova među kontrolorima suđenja, trenerima, igračima, novinarima i drugim sportskim djelatnicima s međunarodnom reputacijom u futsalu.

Jelić, koji je osvojio 658 glasova, ispred Ruskinje Irine Velikanove (479) i Švicarca Daniela Matkovića (357), najboljim futsalskim sucem na svijetu proglašen je i 2018. godine, a godinu dana poslije u istom je izboru osvojio drugo mjesto. Nikola Jelić već je već nekoliko godina u samom vrhu svjetskog suđenja, što mu osigurava sudjelovanje na najvećim europskim i svjetskim natjecanjima u futsalu.

Nikola Jelić: “Trud i rad uvijek se isplate, a najveća podrška je obitelj”

Futsalplanet Awards 2020 dodjeljuje se za najbolje igrače i golmane u muškoj i ženskoj konkurenciji, najbolje klubove i reprezentacije, trenere, najbolje mlade igrače te suce.

Nastavite čitati

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati