Povežite se s nama

U fokusu

Čišćenje bez muke uz B•Hyper

Objavljeno:

- dana

Ovo proljeće temeljito očistite svoj dom od stropa do poda

Proljetno pospremanje bit će vam lakše uz senzacionalna sniženja proizvoda za čišćenje u B•Hyperu koja su na snazi od ovog četvrtka, 28. veljače. Uz to što su “pale” cijene sredstvima za čišćenje doma, sniženi su i proizvodi za čišćenje vaših “limenih” ljubimaca

Iako se po trenutnim vremenskim prilikama baš i ne može reći, proljeće nam je sve bliže! Početkom za mnoge najljepšeg godišnjeg doba budi se priroda, dani postaju sve topliji i duži, no mnogima pada “mrak na oči” jer dolazi vrijeme velikog proljetnog pospremanja. Riječ je o zahtjevnom i često višednevnom poslu, pa prije nego u ruke primite krpe i spužve, pogledajte što je važno znati kod velikog proljetnog čišćenja.

Prvo, napravite plan i raspored čišćenja. Nepisano je pravilo da se kuća čisti od tavana prema podrumu, a stanovi soba po sobu. Dakle, živite li u kući, krenite od tavana, utvrdite što se sve tamo nalazi, odlučite što vam treba, a ostalog se riješite. Ne zaboravite skinuti paučinu s greda te oprati prozorska okna, a nakon što završite posao na tavanu, prijeđite na čišćenje stubišta i hodnika, a tek onda na sobe, kupaonicu i kuhinju.

U svim sobama prvo “riješite” zavjese. Dok se one peru, pospremite i očistite ormare. Izvadite svu odjeću s polica i vješalica, zimske stvari pospremite, a proljetne i ljetne izvadite. Paralelno s tim očistite police ormara, ladice noćnih ormarića te police u dnevnim sobama. U dnevnoj sobi maknite namještaj i sagove te ih očistite, a pritom nemojte zaboraviti na stropne, zidne i stolne svjetiljke koje nije dovoljno samo prebrisati, nego očistiti posebnim sredstvima. Pomno čišćenje i puno vremena oduzet će vam kupaonica i kuhinja, no tek kad ste sve to odradili, slijedi završno čišćenje uz pranje prozora, poliranje namještaja i čišćenje podova.

No prije nego se bacite na posao, ne zaboravite kupiti sredstva za čišćenje! Proljetno pospremanje bit će vam lakše uz senzacionalna sniženja proizvoda za čišćenje u B•Hyperu koja su na snazi već od ovog četvrtka, 28. veljače. Iz bogate ponude izdvajamo Domestos i višenamjensko sredstvo za čišćenje po super povoljnoj cijeni od 10,99 kuna/750 ml, a nikako ne propustite nabaviti nove spužve za čišćenje, četke raznih oblika i namjena te brisače prozora po hyperpovoljnim cijenama. U B•Hyperu ovog proljeća misle i na vaše “limene” ljubimce. Snižena su sredstva za pranje automobila, kao i pribor potreban za njihovo čišćenje. Sve o senzacionalnim sniženjima u B•Hyperu pronađite u aktualnom katalogu B•Hypera ili na njihovim web stranicama www.bhyper.hr.

Blistava kuhinja uz B•Hyper 

Jeste li znali da su daske za rezanje najveći izvor bakterija u kuhinji? Dok su još nove, dovoljno je oprati ih deterdžentom i vodom, no čim “zarade” posjekotine, treba ih temeljito izribati četkom i dobro osušiti. Zbog toga je daske za rezanje potrebno mijenjati.
Pravu dasku možete pronaći upravo u B•Hyperu, kao i velik izbor sredstava za čišćenje kuhinje. Upravo čišćenje ovog dijela doma iziskuje dosta vremena jer osim hladnjaka i ledenice, mora se pomno oprati i očistiti pećnica i ploča za kuhanje, kao i napa. U tom “velikom poslu” čeka vas i pražnjenje te čišćenje kuhinjskih ormarića te suđa. Ovaj zahtjevan posao olakšajte si priborom za čišćenje iz B•Hypera.

Izvor:
Foto:

U fokusu

Antolić Vupora: U političkom igrokazu Čehoka te ucjeni župana najviše će stradati građani Varaždinske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

O glasanju za proračun Grada Varaždina i njegovom mogućem padu na Gradskom vijeću oglasio se i SDP Varaždinske županije.

Priopćenje za medije saborske zastupnice i predsjednice ŽO SDP-a Varaždinske županije Barbare Antolić Vupora u nastavku prenosimo u cijelosti:

Grad Varaždin, kao motor i pokretač razvoja Varaždinske županije uzimajući u obzire njegovu veličinu i gospodarski potencijal, zbog političke ucjene onih koji se još uvijek ne mogu pomiriti sa političkim porazom u gradu Varaždinu biti će onemogućen provoditi brojne projekte i u velikoj mjeri sudjelovati u razvoj same Varaždinske županije.

– Nažalost, bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok još uvijek se ne miri sa porukom gdje su mu birači prošle godine rekli jasno NE njegovom vođenju gradu. I dalje pokušava na sve moguće načine zaustaviti projekte i aktivnosti koje se provode na području Grada Varaždina. Ovoga puta odlučio se to postići političkom ucjenom na županijskoj razini. Sasvim je jasno da je Nezavisna lista Ivana Čehoka u županijskoj Skupštini svoju podršku proračunu uvjetovala da HDZ ne podrži proračun u gradu Varaždinu – pojašnjava predsjednica Županijske organizacije SDP-a Varaždinske županije i saborska zastupnica Barbara Antolić Vupora dodajući da na taj način aktualni župan, koji je dosada surađivao sa varaždinskim gradonačelnikom Nevenom Bosiljem na zajedničkim projektima, popušta ucjeni.

– Ovako će dio odgovornosti za zaustavljanje projekata u Gradu Varaždinu i odgodu rješavanja ključnih problema pasti i na njegova leđa jer je pristao na političku ucjenu, a koja bi u Gradu Varaždinu mogla dovesti do izvanrednih izbora za Gradsko vijeće. Sami izvanredni izbori znače upravo zaustavljanje svih projekata – izjavila je Antolić Vupora.

Naglasila je kako će u cijelom političkom igrokazu najviše stradati građani kako Grada Varaždina tako i Varaždinske županije.

Nastavite čitati

U fokusu

U Hrvatskoj će uskoro drastično poskupjeti cigarete

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Europska unija odlučila je zadati novi porezni udarac duhanskoj industriji kroz prijedlog povećanja najniže moguće trošarine, piše Jutarnji.

Ovaj potez EU značajno će povećati ukupnu cijenu cigareta u istočnoeuropskim članicama, gdje se dio cigareta i dalje može kupiti po cijeni ispod 3 eura. EU administracija predviđa povećanje najmanje moguće trošarine na cigarete s 1,8 na čak 3,6 eura za pakiranje od 20 komada. S obzirom na to da će po kutiji cigareta minimalna trošarina iznositi 3,6 eura ili 27 kuna, to znači da će cijeli niz duhanskih brendova drastično poskupjeti, što će biti doprinos Europske komisije inflaciji te poboljšanju opće zdravstvene slike.

Podaci Ministarstva financija u tabelarnom prikazu otkrivaju da se cijene cigareta u RH po pakiranjima kreću od 16 do 37 kuna, ali je pretežiti dio vrlo širokog spektra ponude pozicioniran između 20 i 30 kuna po pakiranju. Pri tome je sukladno Uredbi o visini trošarine na duhanske prerađevine i duhanske proizvode minimalna trošarina na cigarete 17,76 kuna za pakiranje od 20 komada, što dovodi do maloprodajne cijene od 28,71 kuna po pakiranju. U osnovi, dakle, govorimo o poskupljenju od najmanje 10-ak kuna po pakiranju u RH.

Izvor: Jutarnji

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje