Povežite se s nama

Život i društvo

Čitatelj ogorčen: “Ako plaćam porez na klet, onda valjda imam pravo da se uredi put do nje”

Objavljeno:

- dana

VIKENDAŠIMA SMETA NEUREĐENA CESTA

– Ako mogu plaćati porez na klet, onda imam pravo da mi se uredi put do nje! – tvrdi čitatelj (podaci poznati redakciji).

Riječ je o putu koji vodi s glavne ceste prema dvorcu Šaulovec u Črešnjevu i dalje u brijeg, gdje se nalaze vikednice do kojih se može doći još jednom cestom, s druge strane. Obje se, tvrdi čitatelj, ne održavaju.

Trnje i granje pada na cestu, teško se prolazi automobilom

– Pogledajte to sve trnje i granje koje pada na cestu, teško se ovuda prolazi automobilom. To je sve zaraslo, a dolje je i cesta propala. Općina ništa ne poduzima iako ima ljude zaposlene da rješavaju takve probleme. Čak mi je načelnik zadnji put rekao da, ako mi to toliko smeta, neka sam očistim. Neću! – ogorčen je čitatelj koji je zbog neuređenih cesta nazvao našu redakciju.

“Svatko bi volio da se problemi riješe odmah, no to tako ne ide”

Načelnik Općine Beretinec Igor Kos potvrdio nam je kako je upoznat s tim problemom te će se korov koji smeta ukloniti.
– Svatko bi volio da to bude odmah, no bit će riješeno isto kao i ulegnuće na cesti koja vodi prema Šaulovcu. Napravljen je projekt i sad samo čekamo da se raspiše natječaj za ruralni razvoj kako bi ga prijavili – rekao je načenik Kos.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati

Život i društvo

Crveni križ Varaždin prikupio više doza krvi nego što su planirali

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

GDCK Varaždin je tijekom 2020. godine organiziralo ukupno 26 akcija dobrovoljnog davanja krvi u suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin i Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu Zagreb.

Plan za 2020. godinu bio je prikupiti 5000 doza krvi, no zahvaljujući organiziranim akcijama i individualnim dolascima davaoca krvi na Odjel za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Varaždin, prikupljeno je 783 doze više. Tako da je sveukupno prikupljeno 5.783 doza krvi.

– Posebno nas veseli podatak da su od ukupnog broja davaoca u 2020. godini 350 osobe prvi puta dale krv. Tijekom 2020. godine, GDCK Varaždin uručilo je 170 zahvalnica višestrukim darivateljima krvi kao znak zahvalnosti za njihovu humanost, dok je njih desetero odlikovano Državnim odličjem „Red Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske“ koje će im uručiti predsjednik Republike Hrvatske kada se za to steknu epidemiološki uvjeti – objašnjavaju iz Crvenog križa Varaždin.

Nastavite čitati