Povežite se s nama

Život i društvo

Čitatelj ogorčen: “Ako plaćam porez na klet, onda valjda imam pravo da se uredi put do nje”

Objavljeno:

- dana

VIKENDAŠIMA SMETA NEUREĐENA CESTA

– Ako mogu plaćati porez na klet, onda imam pravo da mi se uredi put do nje! – tvrdi čitatelj (podaci poznati redakciji).

Riječ je o putu koji vodi s glavne ceste prema dvorcu Šaulovec u Črešnjevu i dalje u brijeg, gdje se nalaze vikednice do kojih se može doći još jednom cestom, s druge strane. Obje se, tvrdi čitatelj, ne održavaju.

Trnje i granje pada na cestu, teško se prolazi automobilom

– Pogledajte to sve trnje i granje koje pada na cestu, teško se ovuda prolazi automobilom. To je sve zaraslo, a dolje je i cesta propala. Općina ništa ne poduzima iako ima ljude zaposlene da rješavaju takve probleme. Čak mi je načelnik zadnji put rekao da, ako mi to toliko smeta, neka sam očistim. Neću! – ogorčen je čitatelj koji je zbog neuređenih cesta nazvao našu redakciju.

“Svatko bi volio da se problemi riješe odmah, no to tako ne ide”

Načelnik Općine Beretinec Igor Kos potvrdio nam je kako je upoznat s tim problemom te će se korov koji smeta ukloniti.
– Svatko bi volio da to bude odmah, no bit će riješeno isto kao i ulegnuće na cesti koja vodi prema Šaulovcu. Napravljen je projekt i sad samo čekamo da se raspiše natječaj za ruralni razvoj kako bi ga prijavili – rekao je načenik Kos.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

Život i društvo

Uz pomoć Općine Sračinec još 40 učenika naučilo plivati

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljen je projekt škole plivanja, koju za učenike i učenice Osnovne škole Sračinec u cijelosti financira Općina Sračinec.

Na ovogodišnjoj školi plivanja sudjelovali su učenici 4. a i 4. b razreda OŠ Sračinec, sveukupno 40 učenika.

Zbog epidemioloških mjera bili su podijeljeni u dvije grupe, a škola se odvijala od 17. do 21. siječnja na bazenima u Varaždinu.

– Ponovno smo uradili nešto dobro za budućnost ove djece, a i razveselili ih. Općina više od desetljeća u potpunosti financira školu plivanja i prijevoz učenika u Varaždin, a s tim ćemo nastaviti i u budućnost. Vještina plivanja koju su djeca stekla kroz ovu školu, koristit će im cijeli život – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Nastavite čitati

Život i društvo

U “staroj ambulanti” u Lepoglavi besplatan prostor za rad udruga

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt “stare ambulante” u Lepoglavi, koji se do prije nekoliko godina koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, do daljnjeg će moći koristiti organizacije civilnog društva.
Naime, Grad Lepoglava je odlučio prenamijeniti njegovu funkciju te je raspisao natječaj za dodjelu slobodnih gradskih prostora koji se nalaze u navedenom objektu na besplatno korištenje udrugama.

Tako je, nakon provedenog javnog natječaja, udruzi P.A.S. Lepoglava dodijeljen prostor od gotovo 50 četvornih metara koji će članovi ove aktivne lepoglavske udruge besplatno koristiti u naredne tri godine.

– Uvažavajući aktivnosti, rad i potrebe udruga s područja Grada Lepoglave, koje čine dodatno bogatstvo našeg grada, donijeli smo odluku da se objekt tzv. stare ambulante, koji se prethodno koristio za potrebe održavanja čipkarskih festivala, prenamijeni za potrebe udruga – pojasnio je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prilikom potpisivanja ugovora o korištenju dodijeljenog prostora.

Pri tom je istaknuo kako se ovime neće utjecati na projekt Centra za posjetitelje koji bi trebao biti izgrađen upravo na mjestu objekta stare ambulante, a za čiju izgradnju Grad Lepoglava potrebna sredstva nastoji osigurati iz drugih izvora. Do tada, navedeni prostor neće biti prazan i neiskorišten već će ga za svoj rad moći koristiti udruge.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje