Povežite se s nama

Međimurje

Cividini s ministricom Vučković potpisala ugovor o rekonstrukciji društvenog i vatrogasnog doma u Savskoj Vesi

Objavljeno:

- dana

U Velikoj plenarnoj dvorani Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu održana je svečanost potpisivanja Ugovora o financiranju za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“ u provedbi mjere M7 Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.

Gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini pritom je potpisala ugovor s ministricom poljoprivrede RH Marijom Vučković za rekonstrukciju društvenog i vatrogasnog doma u Savskoj Vesi. Cijeli projekt težak je oko 5 milijuna kuna, dok je uz maksimalnih 80% sufinanciranja iz Programa ruralnog razvoja RH potpisani Ugovor iznosa od nešto više od 4,1 milijun kuna.

Njegovom provedbom postojeći društveni dom će se rekonstruirati, a uz južno pročelje dogradit će se ulazni vjetrobran i vatrogasni dom. Dijelovi parcele veličine oko 830 m2 koji neće biti zauzeti građevinom, kolnim i pješačkim površinama, ozelenit će se autohtonim niskim i visokim zelenilom.

Potvrda spremnosti Grada Čakovca za prijavu na fondove

– Ponosna sam u prvom redu da je projekt Grada Čakovca ocijenjen maksimalnim brojem bodova, što samo dokazuje da su naše službe spremne na sve europske i nacionalne projekte te fondove koji nas očekuju, a samim time i privlačenje sredstava na sjever zemlje.

Ovaj ugovor je veliko “Hvala!” mještanima Savske Vesi koji su dugo čekali i zaslužili novi vatrogasni dom, novo centralno mjesto okupljanja svih mještana te ćemo po uzoru na nj novim ulaganjima i investicijama iz europskog i nacionalnog proračuna nastojati podržati potrebe svih stanovnika, svakog našeg mjesnog odbora i samog Čakovca – rekla je pritom čakovečka gradonačelnica, a ministrica Vučković iskoristila priliku kako bi pohvalila Grad Čakovec kao jedan od tek četiriju grada koji su uspješno prijavili svoj projekt na natječaj te iskoristili ukupan financijski fond od 155 milijuna kuna koji je dodijeljen među 27 projekata u Hrvatskoj.

Međimurje

U tijeku Dani Općine Mala Subotica: danas sjednica i Vigor, sutra Mušketiri, u nedjelju mimohod, sajam, izložba, Tragovi…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Dom kulture Mala Subotica

Dani Općine Mala Subotica održavaju se od 30. lipnja do 9. srpnja.

Jučer, posljednjeg dana lipnja, manifestacija je počela besplatnim mjerenjem tlaka i šećera ispred Doma kulture u Maloj Subotici, podjelom nagrada učenicima OŠ Tomaša Goričanca i promocijom knjige “Vodič za uzgoj povrća” Renata Obadića ispred prostorije Etno zbirke u Maloj Subotici.

Danas, 1. srpnja, organizira se svečana sjednica OV-a Male Subotice, uz potpisivanje Sporazuma o suradnji Općine Mala Subotica i Grada M. Središća (18 sati). Slijedi koncert Aquarius banda i grupe Vigor u šatoru kod Osnovne škole.

Sutra prijepodne će snage na igralištu NK-a “Spartak” odmjeriti Nogometna škola Općine Mala Subotica i Škola nogometa “Rudar” iz M. Središća. U 18 sati će isto učiniti reprezentacije Male Subotice i Murskog Središća. Od 19 sati kod OŠ zabavlja grupa Mušketiri.

Ove nedjelje, 3. srpnja, u 10.30 održava se mimohod od zgrade Općine do crkve. Slijedi sveta misa, a popodne se otvaraju izložba čipke Nade Mance te Sajam poljoprivrednika i obrtnika. Koncerte potom održavaju kulturne udruge i grupa Tragovi.

Dani službeno završavaju u subotu, 9. srpnja, 5. Utrkom Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Međimurje

Za skele u Murskome Središću i Križovcu 100.000 kuna Ministarstva mora, prometa i infrastrukture

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Mursko Središće ponosi se svojim prekrasnim prirodnim krajolikom te konstantno ulaže u turističku infrastrukturu.

Skela “Fusek” Mursko Središće i skela u Križovcu nekada su služile prvenstveno prijevozu vozila, ljudi i životinja za obrađivanje zemlje koju je lokalno stanovništvo posjedovalo s druge strane rijeke Mure. U današnje vrijeme skele su atraktivni turistički proizvod i najviše se koriste za prijevoz ljudi: turista i posjetitelja.

Skele je potrebno stalno održavati i ulagati u njihovu sigurnost zbog prijevoza putnika, a tu su i troškovi osoblja koji rade na skelama. Kako bi se udio tih troškova smanjio u gradskom Proračunu, Grad Mursko Središće svake godine se javlja na Poziv Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za dodjelu pomoći radi osposobljavanja plovila i omogućavanja prijevoza osoba i stvari s jedne na drugu obalu unutarnjih voda.

Ove godine je Gradu dodijeljeno 100.000 kuna, i to 33.895,47 kuna za sufinanciranje operativnih troškova rada skele i posade te djelomičnu obnovu skela i 66.104,53 kune za sufinanciranje kupnje pomoćnih čamaca i pogonskih motora za čamce skele “Fusek” Mursko Središće i Križovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje