Povežite se s nama

Život i društvo

Cjelonoćno klanjanje u Varaždinu uoči nove molitvene kampanje “40 dana za život”

Objavljeno:

- dana

Nova molitvena kampanja inicijative “40 dana za život” počinje 2. ožujka i trajat će do 10. travnja.

Korizmena kampanja održat će se u 35 hrvatskih gradova, na 37 mjesta bdjenja, a među gardovima su u Varaždin i Čakovec.

Uoči svake kampanje Inicijativa i Udruga Betlehem Varaždin organiziraju cjelonoćno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu, objavila je Varaždinska biskupija.

Ovog puta klanjaje će početi u subotu, 26. veljače, nakon večernje svete mise u 19 sati i trajat će do nedjeljne jutarnje mise, 27. veljače, u 6.30 sati, kao i uvijek, u kapucinskoj crkvi Presvetog Trojstva u Varaždinu.

Tijekom bdjenja molit će se, između ostalog, na nakanu za nerođene, njihove roditelje, obitelj, medicinsko osoblje i sve one koji sudjeluju u procesu rađanja, kao i za sve ostale potrebe duha, duše i tijela.

Organizatori pozivaju sve vjernike svih župa Varaždina i okolice da se pridruže ovom noćnom bdjenju.

Život i društvo

U prvoj polovici ove godine u Varaždinskim Toplicama rođeno je 20 beba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždinske Toplice i u ovoj godini nastavlja s mjerama demografske obnove, a jedna od tih mjera je isplata jednokratne naknade za opremu za novorođenčad, za što je u ovogodišnjem gradskom proračunu osigurano 25.000,00 eura.

Za svako novorođeno dijete osigurana je novčana naknada koja se isplaćuje u visini od 265,45 eura za prvo dijete, 398,17 eura za drugo te 663,61 eura za treće dijete, a za svako daljnje dijete u obitelji 995,42 eura.

Koliko su ovakve mjere važne za razvoj grada istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

– Ovime ponovno pokazujemo kako se radi na populacijskoj politici. Sve je ovo u svrhu poticanja nataliteta, a uz brojne projekte, za naše mališane će se izgraditi dječji vrtić u Smart kvartu. To je za nas zaista značajan projekt kojim dokazujemo koliko su nam djeca, ali i mlade obitelji, u fokusu. Naš cilj je osigurati kvalitetne uvjete za odgoj i obrazovanje najmlađih stanovnika našeg grada, ali i pomoći njihovim roditeljima u tom, za njih novom i izazovnom razdoblju života  – istaknula je gradonačelnica.

U razdoblju od 1. siječnja do 12. srpnja ove godine ukupno je, a prema podnijetim zahtjevima roditelja, isplaćeno 6.901,64 eura i to za 20-ero novorođene djece na području Grada Varaždinskih Toplica.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Varaždinskim HGSS-ovcima novo vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u četvrtak je posjetio Hrvatsku gorsku službu spašavanja – Stanicu Varaždin u njihovim prostorijama u sklopu DVD Biškupec povodom nabave novog interventnog vozila za potrebe HGSS-a. Grad Varaždin je za sufinanciranje nabave novog vozila marke Dacia isplatio kapitalnu donaciju u iznosu od 5 tisuća eura s ciljem bolje opremljenosti HGSS – Stanice Varaždin.

Gradonačelnika su informirali o svom radu i izazovima s kojima se suočavaju te mu uručili zahvalnicu za velikodušnu donaciju koja je omogućila kupnju novog vozila.

-Vaša podrška i nesebičan doprinos značajno će unaprijediti naše sposobnosti u spašavanju i pružanju pomoći svima kojima je to najpotrebnije. Ovo vozilo neće samo povećati našu učinkovitost, već će i osigurati veću sigurnost naših članova tijekom intervencija.“ – poručuju iz HGSS – Stanice Varaždin.

-Rado smo se uključili u sufinanciranje vozila našoj varaždinskoj ekipi HGSS-a jer smo svjesni koliko im je to nužno i koliko će im olakšati rad. Ovi ljudi su stalno u pripravnosti da riskiraju svoje živote za nas, a osim toga na raspolaganju su i rado se uključuju u sve što je od važnosti za naše građane, Grad Varaždin i naš sustav civilne zaštite. Iznimno to cijenimo i poštujemo, a ja im želim sreću u svim izazovima i akcijama spašavanja – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje