Povežite se s nama

Život i društvo

Članovi Aerokluba Varaždin u Zadru uručili zahvalnicu Krilima Oluje

Objavljeno:

- dana

Višegodišnja suradnja

Svečanosti obilježavanja 25. godišnjice osnivanja 93. zrakoplovne baze, koja je u srijedu, 22. ožujka, održana u Zadru, prisustvovali su i članovi Aerokluba Varaždin, koji su tom prigodom uručili zahvalnicu Akrobatskoj grupi Krila Oluje.

Nakon dojmljivog letačkog programa koji su nad zadarskom rivom upriličili pripadnici 93. zrakoplovne baze, za članove Aerokluba Varaždin u Zrakoplovnoj bazi Zemunik kod Zadra članovi Akrobatske grupe Krila Oluje organizirali su prijem na kojem je posebno istaknuta višegodišnja uspješna suradnja varaždinskog kluba i ove, svjetski poznate i priznate akrobatske grupe.

Duga i uspješna suradnja

– S varaždinskim Aeroklubom, organizatorom međunarodnog aeromitinga visoke kvalitete, veže nas duga i uspješna suradnja, koja s godinama prerasta u pravo prijateljstvo. Na varaždinskom smo aeromitingu nastupili već pet puta i svaki smo puta bili odlično primljeni. Posebno bih želio istaknuti uzornu organizaciju ove zrakoplovne priredbe. Stoga zahvaljujem predstavnicima Aerokluba Varaždin na zanimanju za naš letački program i vjerujem kako će varaždinski miting, koji ima dugu tradiciju, opstati i na najbolji način nastaviti promovirati hrvatsko zrakoplovstvo – istaknuo je na prijemu vođa Akrobatske grupe Krila Oluje pukovnik Damir Barišić.

Natporučnik Darko Belančić, koji će uskoro preuzeti vodstvo ove akrobatske grupe u sastavu eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a, također je istaknuo kako će se Krila Oluje s radošću odazvati na ponovni poziv za nastup na varaždinskom aeromitingu.

Zahvalnica

Pukovniku Barišiću tom je prigodom tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak uručio posebnu zahvalnicu za uspješnu suradnju na organizaciji CIAV-a 2016.

– Ovom smo posjetom željeli posebno zahvaliti članovima Krila Oluje na velikoj promociji našeg međunarodnog aeromitinga, koji je njihovim nastupima svakako dobio posebnu kvaliteti i atraktivnost. Nažalost, pripadnike Krila Oluje morali smo izvijestiti da zbog situacije s neizglasavanjem gradskog proračuna, ali i situacije na varaždinskom aerodromu, Aeroklub Varaždin ove godine neće biti u mogućnosti organizirati aeromiting. Vjerujem kako ćemo uspjeti nastaviti dugu i bogatu tradiciju ovakvih zrakoplovnih priredbi u našem gradu te da ćemo 2018. godine uspjeti organizirati atraktivni letački program u kojem će ponovo nastupiti Akrobatska grupa Krila Oluje  – poručio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.          

Izvor:
Foto: Aeroklub Varaždin

Život i društvo

FOTO Sveti Nikola stigao u Veliki Bukovec i mališane razveselio darovima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društveni dom u Velikom Bukovcu u nedjelju je bio ispunjen smijehom i veseljem.

Stigao je omiljeni svetac, a mališani su mogli uživati i u zanimljivom igrokazu.

Događanje se održalo na inicijativu Udruge žena Veliki Bukovec, a Sveti Nikola mališane je na kraju razveselio i darovima.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općinsko vijeće Petrijanca jednoglasno usvojilo proračun za 2024. koji iznosi 7,6 milijuna eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na 26. sjednici Općinskog vijeća Općine Petrijanec u petak, 1. prosinca, jednoglasno je usvojen Proračun Općine Petrijanec za 2024. godinu i projekcije za 2025. i 2026. godinu te je donijeta Odluka o izvršenju proračuna Općine Petrijanec za narednu godinu.

Općinski vijećnici usvojili su i prijedloge Programa javnih potreba Općine Petrijanec za 2024. godinu, Program građenja komunalne infrastrukture i program održavanja komunalne infrastrukture na području Općine Petrijanec tijekom iduće godine.

Općinski Proračun za iduću godinu u iznosu od 7.641.000 eura je proračun s razvojnom i socijalnom komponentom koji osigurava nastavak započetih projekata, potiče razvoj predškolskog odgoja i školstva, brine o komunalnoj infrastrukturi, novim ulaganjima u sva naselja, ali i održavanju objekata, izgradnji novih objekata kao što je vrtić te osigurava nesmetan rad udruga građana.

Detaljan uvid u Proračun za iduću godinu svi zainteresirani mogu ostvariti na općinskim internet stranicama na adresi www.petrijanec.hr

Vijeće je također donijelo i odluke vezane uz civilnu zaštitu, konkretno analizu stanja civilne zaštite na području Općine Petrijanec, kao i plan razvoja civilne zaštite na području Općine Petrijanec te smjernice za organizaciju i razvoj civilne zaštite.

Vijeće je raspravljalo i jednoglasno također donijelo i odluku o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Općine Petrijanec te odluku o porezima. Važna odluka također jednoglasno donijeta je 3. Izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Općine Petrijanec i Odluka o nabavi i financiranju inventara dječjeg vrtića u Petrijancu.

Također jednoglasno, donijeta je i odluka o imenovanju i protezanju pojedinih ulica u naselju Nova Ves Petrijanečka. Odredile su se tri nove ulice i to su Ulica Ivice Jovana, Vukovarska ulica i Novoveška Cesta.

– Zajednički cilj svih vijećnika prisutnih na sjednici vijeća jest da Općina Petrijanec bude ugodno i poželjno mjesto za život i rad svih njenih stanovnika. I u 2024. godini izdvajaju se sredstava za održavanje objekata i opreme komunalne infrastrukture, javne rasvjete, čistoće javnih površina, održavanje zelenih površina, groblja, igrališta i ostalih javnih površina. Dio sredstava izdvaja se i za tekuće i investicijsko održavanje društvenih domova, cesta i poljskih puteva. Nastavljamo s izgradnjom prometne infrastrukture, modernizacijom i asfaltiranjem cesta pješačkih i biciklističkih staza te ostale komunalne infrastrukture. U planu je projektiranje i izgradnja nekoliko cesta, nekoliko idejnih projekata za svako naselje u našoj općini. Želimo sačuvati okoliš koji nas okružuje, pa tako imamo odobrenih novih projekata u cilju nabavke novih spremnika za besplatno zbrinjavanje tekstila i novih kanti u parkovima i trgovima, a isto ćemo postići odvozom velikog otpada i sanacijom divljih odlagališta otpada koji su nam također odobreni od strane Fonda za zaštitu okoliša. Osigurali smo sredstva za redovnu djelatnost Crvenog Križa, HGSS-a potpore našim vrijednim udrugama, stipendije učenika i studenata te naravno sufinanciranje predškolskog odgoja -rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje