Povežite se s nama

Život i društvo

Članovi Aerokluba Varaždin u Zadru uručili zahvalnicu Krilima Oluje

Objavljeno:

- dana

Višegodišnja suradnja

Svečanosti obilježavanja 25. godišnjice osnivanja 93. zrakoplovne baze, koja je u srijedu, 22. ožujka, održana u Zadru, prisustvovali su i članovi Aerokluba Varaždin, koji su tom prigodom uručili zahvalnicu Akrobatskoj grupi Krila Oluje.

Nakon dojmljivog letačkog programa koji su nad zadarskom rivom upriličili pripadnici 93. zrakoplovne baze, za članove Aerokluba Varaždin u Zrakoplovnoj bazi Zemunik kod Zadra članovi Akrobatske grupe Krila Oluje organizirali su prijem na kojem je posebno istaknuta višegodišnja uspješna suradnja varaždinskog kluba i ove, svjetski poznate i priznate akrobatske grupe.

Duga i uspješna suradnja

– S varaždinskim Aeroklubom, organizatorom međunarodnog aeromitinga visoke kvalitete, veže nas duga i uspješna suradnja, koja s godinama prerasta u pravo prijateljstvo. Na varaždinskom smo aeromitingu nastupili već pet puta i svaki smo puta bili odlično primljeni. Posebno bih želio istaknuti uzornu organizaciju ove zrakoplovne priredbe. Stoga zahvaljujem predstavnicima Aerokluba Varaždin na zanimanju za naš letački program i vjerujem kako će varaždinski miting, koji ima dugu tradiciju, opstati i na najbolji način nastaviti promovirati hrvatsko zrakoplovstvo – istaknuo je na prijemu vođa Akrobatske grupe Krila Oluje pukovnik Damir Barišić.

Natporučnik Darko Belančić, koji će uskoro preuzeti vodstvo ove akrobatske grupe u sastavu eskadrile aviona 93. zrakoplovne baze HRZ-a, također je istaknuo kako će se Krila Oluje s radošću odazvati na ponovni poziv za nastup na varaždinskom aeromitingu.

Zahvalnica

Pukovniku Barišiću tom je prigodom tajnik Aerokluba Varaždin Robert Mišak uručio posebnu zahvalnicu za uspješnu suradnju na organizaciji CIAV-a 2016.

– Ovom smo posjetom željeli posebno zahvaliti članovima Krila Oluje na velikoj promociji našeg međunarodnog aeromitinga, koji je njihovim nastupima svakako dobio posebnu kvaliteti i atraktivnost. Nažalost, pripadnike Krila Oluje morali smo izvijestiti da zbog situacije s neizglasavanjem gradskog proračuna, ali i situacije na varaždinskom aerodromu, Aeroklub Varaždin ove godine neće biti u mogućnosti organizirati aeromiting. Vjerujem kako ćemo uspjeti nastaviti dugu i bogatu tradiciju ovakvih zrakoplovnih priredbi u našem gradu te da ćemo 2018. godine uspjeti organizirati atraktivni letački program u kojem će ponovo nastupiti Akrobatska grupa Krila Oluje  – poručio je Robert Mišak, tajnik Aerokluba Varaždin.          

Izvor:
Foto: Aeroklub Varaždin

Život i društvo

PU varaždinska: samo ove subote moguće je preuzimanje izrađenih osobnih dokumenata

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

upravni poslovi, policija, pu varazdinska

Zbog pojačanih gužvi na poslovima osobnih isprava, Policijska uprava varaždinska organizirat će ove subote, 31. srpnja, od 8 do 14 sati uručenje izrađenih osobnih iskaznica, putovnica i vozačkih dozvola na upravnim poslovima Policijske uprave varaždinske, te Policijskim postajama Ivanec, Novi Marof i Ludbreg.

U subotu se neće zaprimati novi zahtjevi već isključivo izdavati osobni dokumenti, javljaju iz PU varaždinske.

Izrađene isprave izdaju se na onoj lokaciji na kojoj je podnijet zahtjev, a potrebno je ponijeti potvrdu o podnijetom zahtjevu i staru osobnu iskaznicu/putovnicu.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općina Cestica organizira podjelu besplatnih spremnika (žutih kanti) za otpadnu plastiku u domaćinstvima, umjesto sadašnjih žutih vreća, a koje se nalaze u prostorijama DVD-a Babinec u Babincu, Školska ulica, prema slijedećem rasporedu:

PONEDJELJAK, 02. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Cestica, Babinec, Falinić B., Kolarovec i Brezje D.

UTORAK, 03. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Križovljan Radovečki, Radovec, Radovec Polje, Virje

Križovljansko i Natkrižovljan

SRIJEDA, 04. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Gornje Vratno,Vratno Otok i Dubrava Križovljanska

PETAK, 06. kolovoza

od 10:00 – 16:00 sati za naselja Veliki i Mali Lovrečan, Jarki, Selci K., M. Gradišće,

Križanče i Otok Virje

Mještani mogu svoju žutu kantu podići u naznačene termine uz osobnu iskaznicu i odrezak računa od čistoće, odnosno pravo na žutu kantu imaju korisnici javne usluge prikupljanja mješanog komunalnog otpada s područja općine Cestica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje