Povežite se s nama

Međimurje

Članovi DOSTI-ja humanitarnom akcijom prikupili 21 paket za potrebite

Objavljeno:

- dana

Članovi Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu stalnog prikupljanja i pružanja humanitarne pomoći proveli su humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupljanje novčanih sredstava za nabavu hrane i osnovnih potrepština za najugroženije članove Društva koji se nalaze u teškoj socijalnoj i/ili zdravstvenoj situaciji.

Prikupljeni iznos od 8700 kuna utrošen je na nabavu 21 paketa u kojima su se nalazile sve potrebne namirnice za nadolazeće blagdane te ostale kućne potrepštine.

– Podjelom paketa našim najpotrebitijim članovima, koju su izvršili djelatnici Društva 21. prosinca, uljepšali smo nadolazeće božićne i novogodišnje blagdane. Ovim putem Društvo se zahvaljuje volonterima, trgovačkim centrima KTC i METSS te svim ljudima velikog srca koji su nam pomogli u prikupljanju humanitarne pomoći – poručili su iz Društva.

Međimurje

Međimurski OPG-ovi predstavljali svoje proizvode u Biogradu na Moru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Važnost suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, s ciljem bolje promocije lokalnih proizvođača te razvoja gospodarstva, još jednom je pokazala Međimurska županija. Naime, u suradnji s Turističkom zajednicom Biograda na Moru obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Međimurske županije dobila su priliku predstaviti svoje proizvode.

Tako su se u samom centru Biograda na Moru mogli kušati međimurski med, bučino ulje i koštice, lješnjaci, kvalitetna vina, međimurski gin, brašno od heljde i konoplje, starinski češnjak, razni likeri pa čak i magareće mlijeko.

Tijekom turističke sezone u Biogradu na Moru održava se sajam proizvoda domaćih proizvođača te se svaki tjedan predstavljaju proizvođači iz jedne od županija, a međimurski proizvođači svoje proizvode domaćim i stranim turistima predstavljali su od četvrtka, 4. kolovoza do utorka, 9. kolovoza.

Svoje kvalitetne proizvode tako su prezentirali vrijedni proizvođači OPG-a Gorušica, OPG-a Branović, OPG-a Vugrinec, Vinoteka “Marco Polo” i Good Spirit.

Turistička zajednica Međimurske županije promovirala je kulturnu, turističku i enogastronomsku ponudu Međimurske županije, a za upoznavanje zainteresiranih s međimurskom glazbom bio je zadužen Mirko Švenda Žiga.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Ulica međimurskih branitelja uskoro s modernom javnom rasvjetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Ulici međimurskih branitelja u Čakovcu u tijeku su radovi na izgradnji javne rasvjete koju tamošnji građani s nestrpljenjem iščekuju. Naime, stavljanjem u funkciju javne rasvjete postigla bi se viša sigurnost te lakša prohodnost i korištenje prometnica u stambenoj zoni Martane na istoku Čakovcu.

Zahvat obuhvaća građevinske radove iskopa i zatrpavanja rovova te izradu betonskih temelja stupova rasvjete. Također, postavit će se rasvjetni stupovi i obaviti sve potrebne radnje prije samog puštanja u pogon.

Grad Čakovec za tu je namjenu u Proračunu osigurao oko 350.000 kuna, a rok dovršetka radova je 90 kalendarskih dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje