Povežite se s nama

Međimurje

Članovi DOSTI-ja se upoznali s primjerom uspješnog životnog puta slijepe osobe

Objavljeno:

- dana

Krajem srpnja su održane posljednje dvije radionice Društva osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije u sklopu projekta „Radi – sebe izgradi“, financiranog iz Europskoga socijalnog fonda („Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.“). Radionice su dio ciklusa radionica za osnaživanje nezaposlenih osoba s invaliditetom te za razvoj mekih i transverzalnih vještina pod nazivom „Kako do posla?“

Motivacija

Prvu radionicu pod nazivom „Predavanje zaposlenih i uspješnih osoba s invaliditetom“ održala je socijalna radnica Ivana Sinković s gošćom Otilijom Sobočan, vlasnicom tvrtke Tiflo Globus.

Cilj ove radionice bio je predstaviti korisnicima zaposlenu i uspješnu osobu s invaliditetom u svrhu završnog poticaja i primjera da nemoguće doista ne postoji. Otilija Sobočan ispričala je vlastita iskustva i životni put od vrtićke dobi do konačnog osamostaljenja i uspjeha kao slijepa osoba, što je pružilo dodatnu motivaciju korisnicima.

Korisnici su tako imali priliku upoznati se s pravim primjerom uspješnog životnog puta osobe s invaliditetom kako ne bi sve naučeno na radionicama ostalo imaginarno.

Drugu radionicu pod nazivom „Evaluacija plana karijere i usvojenih znanja“ održala je socijalna radnica Lea Jurković.

Na završnoj radionici napravljena je evaluacija obrađenih tema i izrađenih materijala s naglaskom na izrađeni plan karijere za svakog pojedinca. Uz evaluaciju obrađenih tema, polaznici su imali priliku istaknuti osobnu dobit odrađenog ciklusa radionica i značaj koje one imaju za njih.

Socijalna radnica će i dalje nastaviti pratiti primjenu plana karijere polaznika kao stručna i osobna podrška u procesu koji se nastavlja sve do ispunjenja željenog cilja, odnosno zapošljavanja na željenom radnom mjestu.

Međimurje

FOTO Tjedan kolektivne sadnje stabala u Dječjem vrtiću “Potočnica” Mala Subotica

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I ove je godine Dječji vrtić Potočnica sudjelovao je u nacionalnoj kampanji “Tjedan kolektivne sadnje stabala u Hrvatskoj 2021.” koji se održava u razdoblju od 1. – 7. ožujka.

Inicijativa “Zasadi drvo, ne budi panj!” pokrenuta je s idejom da svatko može zasaditi stablo i tako pridonijeti poboljšanju vlastite životne sredine, ujedno i borbi protiv klimatskih promjena. Želi se potaknuti građane, udruge, tvrtke i ustanove da diljem Hrvatske zasade što više stabala i time istaknu važnost i dobrobit drveća i zelenila.

Vrtni centar Iva Štefanec i Rasadnik Žižek Sveta Marija velikodušno su donirali Dječjem vrtiću sadnice kupine, maline, smokve i jasena. Djeca su zajedno sa svojim odgojiteljicama, ravnateljicom i općinskim načelnikom zasadili sadnice u dvorištu vrtića.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Juraj na Bregu: “Barakači” očistili potok, radnici razne lokacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga Baraka/Općina Sveti Juraj na Bregu

Unutar Udruge Baraka djeluje “gerilska skupina” s misijom raščišćavanja šuma od štetnog otpada koji se godinama nakuplja u prirodnim životnim zajednicama.

Drugoga vikenda u veljači članovi Udruge koji se nazivaju “Barakačima” organizirali su testnu verziju akcije čišćenja potoka na području spomenika prirode Bedekovićeve grabe koji se nalazi na prostoru općine Sveti Juraj na Bregu.

– Pošto smo ocjenili akciju uspješnom, sudeći po količini skupljena otpada i dobrom danu kojeg smo proveli u parku, kontaktirali smo načelnika Općine Anđelka Nagrajsalovića s planom organizacije većih akcija kojima se možete pridružiti i vi! Pratite informacije o nadolazećim događajima na Facebook stranici Udruge Baraka! – poručuju “Barakači”.

Djelatnici na javnim radovima sanirali onečišćene lokacije

Pokoji dan kasnije na području iste Općine, u skladu s dojavama građana, locirana su mjesta na kojima su nesavjesne osobe odbacile otpad. Djelatnici zaposleni na javnim radovima u Općini Sveti Juraj na Bregu sanirali su spomenute lokacije i prikupile odbačeno smeće. Odbačene vreće s raznim otpadom nalazile su se u šumi pokraj županijskih cesta Pleškovec – Mali Mihaljevec, Mali Mihaljevec – Zasadbreg i Frkanovec – Dragoslavec.

Nastavite čitati