16. sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije počela je danas, 27. svibnja, u 9 sati, a održava se elektroničkim putem.

Prije početka sjednice priopćenjem se oglasio HNS Varaždinske županije, koji su istaknuli nezadovoljstvo time što na elektronskoj sjednici Županijske skupštine nisu u mogućnosti postaviti pitanja.

– Obzirom na važnost točaka dnevnog reda, kao što su II. Izmjene i dopune proračuna za 2020., godišnje izvješće izvršenja proračuna za 2019. godinu, suglasnost za zaduživanje Opće bolnice Varaždin, izvješće o radu i financijskom poslovanju ustanova i tvrtki kojih je Varaždinska županija osnivač te drugih važnih točaka dnevnog reda sjednice Skupštine, Klub vijećnika HNS-a neće sudjelovati u elektronskoj sjednici.

Naime, niti jedna točka dnevnog reda ne zahtjeva sazivanje sjednice po hitnom postupku, a da postoji dobra volja mogao se pronaći adekvatan prostor za održavanje „normalne“ sjednice, osim ako je razlog da se ne postavljaju nezgodna pitanja i da se ne raspravlja o točkama.

Nažalost, na elektronskoj sjednici nismo u mogućnosti postaviti pitanja vezana uz predložene točke dnevnog reda, kako bismo mogli na kvalitetan način donijeti odluku za glasovanje o pojedinoj točki dnevnog reda – stoji u priopćenju koje potpisuje predsjednik Kluba vijećnika HNS-a Zlatan Mošmondor.

Dodajmo da predložen dnevni red, među ostalim, sadrži Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Varaždinske županije za 2019. godinu, Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za zaduživanje Opće bolnice Varaždin za energetsku obnovu zgrada poliklinike, psihijatrije, mikrobiologije i rentgena, kao i Izvješće o radu i financijskom poslovanju zdravstvenih ustanova kojih je osnivač Varaždinska županija za 2019. godinu.

Riječ je o ovim ustanovama: Opća bolnica Varaždin, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Dom zdravlja Varaždinske županije, Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije, Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije te Ljekarna Varaždinske županije.

Komentari

Komentara