Povežite se s nama

Međimurje

Članovi Judo kluba Zrinski na prijamu kod čakovečke gradonačelnice Ljerke Cividini

Objavljeno:

- dana

Protekla 2022. godina bila je iznimno uspješna za čakovečke sportaše i Judo klub Zrinski Čakovec. Čakovečki džudaši sudjelovali su na 29 međunarodnih natjecanja, jednom turniru Europskog kupa i jednom turniru Svjetskog prvenstva za osobe sa sindromom Down. Nastupe će u svakom slučaju pamtiti po dobrom s obzirom da su se s natjecanja vratili s čak 73 zlatne medalje, 54 srebrnih, 89 brončanih, šest pehara za izboreni ekipni plasman, jednu svjetsku medalju te niz drugih priznanja i nagrada.

Zbog svega navedenoga, ali i činjenice da je Judo klub Zrinski pravi promotor Čakovca i Međimurja, njegovi predstavnici stigli su na prijam i druženje kod gradonačelnice Grada Čakovca Ljerke Cividini. Pritom im je gradonačelnica osobno čestitala na uspješnoj protekloj godini te zahvalila svima u Klubu koji nižu rezultat za rezultatom, od sportaša i trenera do volontera i roditelja.

U ugodnom razgovoru s Lorenom Jankovićem Crnčecom, inače brončanim kadetom s Prvenstva Hrvatske i Nenadom Vrbancem, svjetskim doprvakom do 90 kilograma za osobe sa sindromom Down te njihovim mentorima, prisjetili su se sportske 2022. godine te dogovorili i suradnju na turniru 1. Zrinski Open koji će se 11. veljače održati u dvorani II. osnovne škole u Čakovcu.

Međimurje

Međimurska policija s četvrtka na petak provodit će akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec u noći sa četvrtka na petak (8./9. lipnja 2023.) od 23 do 5 sati provest će aktivnosti iz akcije “Alkohol”.

Glavnina aktivnosti bit će usmjerena na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i/ili droga.

Tijekom akcije sankcionirat će se i prekršaji upravljanja vozilima nepropisnom i/ili neprilagođenom brzinom, nepropisnog korištenja mobilnih uređaja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, kao i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice s najtežim posljedicama.

Posebna pozornost posvetit će se sudionicima u cestovnom prometu mlađe životne dobi, koji su najčešći počinitelji spomenutih prometnih prekršaja, najavila je PU međimurska. 

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Mještani i njihovi gosti uživali u ribljim specijalitetima i bogatom programu „Dana šibe i ribe“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Marijan Kovač/Općina Kotoriba

Kotoriba je tijekom vikenda bila domaćin izvrsno posjećenih „Dana šibe i ribe“.

U subotu poslijepodne kotoripske udruge pripremale su riblje specijalitete, a zadovoljna lica brojnih članova dvadesetak mjesnih udruga pokazatelj su da je druženje uz iće i piće bilo jako uspješno. Navečer su mnogi uživali u glazbenom programu grupe Oaza te pjevali poznate hitove Lane Jurčević. 

Za djecu je održana besplatna predstava Šarenog svijeta, a oni najmlađi sudjelovali su i na radionici Dječjeg vrtića Kotoriba.

Nedjeljno poslijepodne bilo je ispunjeno kulturno-umjetničkim programom uz odličan nastup kotoripskih mažoretkinja kao i KUD-a Kotoriba.

U programu su uživali i gosti pristigli besplatnim vlakom iz Varaždina, Čakovca i usputnih mjesta koje je na stanici u Kotoribi dočekala limena glazba.

Gosti su, kao i domaći posjetitelji, ostali oduševljeni „Kotoripskim korpaškim selom“ u sklopu kojeg je prikazana tradicija košaraštva, kao i pripadajućim izložbama i aktivnostima vezanim uz košaraštvo i ribolov.

Ujedno su još jednom zavirili u bogatu baštinu Međimurja kroz predstavljanje mnogobrojnih starih zanata koji su se odazvali pozivu Općine Kotoriba. Dio tradicije predstavljen je i na Starom farofu gdje su, uz stalni postav, bile izložene i šibom opletene flaše iz zbirke učitelja Zvonka Šantla.

Uz bogatu gastronomsku ponudu, glazbu Frikova i druženje u zabavnom parku, mještani Kotoribe i njihovi gosti imali su sadržajima uistinu bogat vikend.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje