Povežite se s nama

Međimurje

Članovi “Seljačke sloge” iz Donje Dubrave na 38. Lendavskoj trgatvi

Objavljeno:

- dana

GOSTOVANJE

Na poziv Hrvatskoga kulturnog društva Pomurje iz Lendave članovi Kulturno-umjetničkog društva “Seljačka sloga” iz Donje Dubrave sudjelovali su početkom rujna na 38. Lendavskoj trgatvi u povorci, kao i na Međunarodnom folklornom festivalu.

Dobravski “Slogaši” ovog su se puta predstavili spletom međimurskih kola i plesova, a njihov je nastup, kao i cijelu povorku, pratio iznimno velik broj posjetitelja unatoč kišovitom vremenu. Plesače je za nastup pripremio Nino Klobučarić, a svirače Antun Horvat. Inače, KUD “Seljačka sloga” početkom listopada svečanom akademijom i priredbom obilježava 90 godina neprekidnog djelovanja. 

Izvor:
Foto: Privatna arhiva

Međimurje

Koronavirus: u Međimurju 26 novih slučajeva zaraze, u tijeku je cijepljenje još 1490 osoba

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirane su 143 osobe, od čega je evidentirano 25 pozitivnih slučajeva na COVID-19, što je 17,4 posto pozitivnih od broja testiranih, priopćio je 6. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 148.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 42.635 uzoraka, ne računajući testiranja građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali 1 pozitivan slučaj.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno su hospitalizirana 32 pacijenta pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, a otpuštena su 2 pacijenta. U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

I ove subote se na području Međimurske županije provodi cijepljenje osoba starije životne dobi (iznad 65 godina) te osoba s kroničnim bolestima.

Cijepljenje se odvija na 3 punkta, u Nedelišću, Prelogu i Murskom Središću, a cijepit će se 1490 osoba. Prema riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Marine Payerl-Pal, tijekom cijepljenja nisu zabilježene nuspojave na cjepivo, a ove je subote cijepljeno i oko 250 osoba mlađih od 65 godina koje su liječnici opće medicine izdvojili kao prioritetne skupine s obzirom na onkološku ili kroničnu bolest.

U organizaciji cijepljenja sudjeluju brojni volonteri i zdravstveni djelatnici organizirani u šest timova u Nedelišću te po četiri u Prelogu i Murskom Središću.

S današnjim obavljenim cijepljenjem, u Međimurju je oko 8500 osoba primilo barem jednu dozu cjepiva. U internetsku platformu za cijepljenje s današnjim danom je upisano 19.549 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Radno u Udruzi slijepih: izrađivali mirisne sapune, učili o samostalnosti, čitali…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Udruga slijepih Međimurske županije prošlog je tjedna za svoje članove održala nekoliko radionica u okviru programa „Osjetimo život“.

Članovi Udruge tako su u ponedjeljak, 1. ožujka, na kreativnoj radionici izrađivali raznobojne mirisne sapune, a nekoliko dana kasnije, u četvrtak, održana je radionica podrške u samostalnosti na kojoj su sudjelovali roditelji mladih članova.

Teme radionica bile su kako pomoći svojoj djeci da budu što samostalnija te zašto je samostalnost važna za njih.

U petak, 5. ožujka, održan je književni klub za sedmero entuzijastičnih čitača. Uz vodstvo Sanje Herman Siladi razgovaralo se o knjizi „Pisma starijeg đavla mlađem“ C. S. Lewisa.

Navedene aktivnosti u okviru programa „Osjetimo život“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!