Povežite se s nama

Sport

Članovi SRD 315 Sjeverozapad nastupili na utrci Mala Erpenja Trekk

Objavljeno:

- dana

Avanturisti iz svih krajeva Hrvatske

Ekipa kluba SRD 315 Sjeverozapad u sastavu Miroslav Popović, Marko Muhar, Darko Martinović i Božidar Kelin u subotu je već tradicionalno sudjelovala u treking utrci Zagorskim bregima, točnije, na treking utrci Mala Erpenja.

 

Svi članovi SRD 315 Sjeverozapad natjecali su se u težoj utrci, duljine 28 kilometara. Staza je, kao i svake godine, vrhunski postavljena sa neizbježnim okrjepama na strateškim mjestima. Bez obzira na klimatske uvjete, ekipa je junački odradila utrku i svi su utrku završili s vremenom 5:16:08. Nakon okrijepe odličnim gulašom od divljaci, uz sve pohvale organizatoru „KME-Kuburaška udruga Male Erpenje“ na predivnoj stazi i još boljem prijemu svih gostiju i nezaboravnom druženju,umorna i sretna i zadovoljna ekipa vratila se kućama na zasluženi odmor.

Inače, Mala Erpenja Trekk  je utrka sportsko – rekreativnog karaktera. Na njoj već tradicionalno sudjeluju sportaši, rekreativci, obitelji, planinari i svi oni koji žele provesti ugodno vrijeme u prirodi u veselom ozračju. Prekrasni zeleni bregi, domaća hrana i vino te odlična organizacija svake godine privlači brojne avanturiste iz svih dijelova Hrvatske i susjednih država.

Izvor:
Foto: SRD Sjeverozapad

Sport

Novi rekord varaždinske atletičarke Klare Košćak na mitingu u Osijeku

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Osijeku je u subotu, 23. siječnja, održan atletski miting na kojem su nastupile tri varaždinske atletičarke, koje su donijele tri pobjede i jedan državni rekord za Atletski klub Sloboda Varaždin.

Najuspješnija je bila Klara Košćak, koja je na 60 m s preponama pobijedila i oborila svoj državni rekord za 8 stotinki, koji sad iznosi 8,33. Klara je pobijedila i na 60 m s novim osobnim rekordom 7,70 te ju je jedna stotinka dijelila od državnog rekorda.

Košćak je nastupila u skoku u dalj i pobijedila sa skokom 5,37, što je njezin novi osobni rekord. Na 60 m je nastupila Viktorija Vujović, koja se plasirala na 5. mjesto rezultatom 7,97.

Nastavite čitati

Sport

Ludbreg: Welcome Spring će svakog vikenda u ožujku donijeti uzbudljiva natjecanja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ludbreg, „centar svijeta“ će u ožujku postati i središte sporta, rekreacije i aktivnog života zahvaljujući novom i zanimljivom festivalu nazvanom „Welcome Spring“ osmišljenom kao dio razvoja Ludbrega u outdoor izletničku destinaciju.

Welcome Spring će svakog vikenda u Ludbreg donijeti uzbudljiva sportska natjecanja praćena zanimljivim popratnim programom. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom.

6. ožujka

Festival otvaramo legendarnom Crazy Hill trkačkom utrkom. Crazy Hill se trči na čak tri staze različitih težina i dužina, prilagođene svim tipovima trkača, a njihove rute vode vas kroz raznoliki ludbreški krajolik te slove kao neke od najljepših u Hrvatskoj.

13. ožujka

Na rijeku Bednju, koja protiče samim središtem Ludbrega, vraća se veslanje i to u obliku uzbudljivog otvorenog prvenstva grada Ludbrega u spustu kajakom. Tijekom vikenda će se na jezeru na Otoku mladosti organizirati pokazno veslanje, kako bi novi veslači osjetili čari kajaka.

21. ožujka

Prvi dan proljeća u Ludbregu će se proslaviti već tradicionalnom cestovnom trkačkom utrkom „Centrum mundi“. Uz 10 km dugu rutu za rekreativce i sportaše, pripremit ćemo i promocijsku kratku ruku za građane kako bi i oni koji inače ne trče osjetili energiju proljeća.

27. ožujka

Gravel biciklizam, koji spaja brzinu cestovnih i uzbudljivost off-road vožnji, sve je popularniji, a raznoliki i očuvani ludbreški krajolik idealan je za njega. Welcome Spring donosi izazovnu gravel biciklističku utrku, dužine 80 km, koja vas vodi oko predivnog Kalnika i pravi je izazov svim biciklistima željnima nadmetanja u okruženju nedirnute prirode.

Posebnu pažnju posvetili su i osobama s invaliditetom odnosno teškoćama u kretanju te će, kao dio programa cestovne trkačke utrke „Centrum mundi“ i biciklističke Gravel utrke, u suradnji s Hrvatskom udrugom paraplegičara i tetraplegičara, biti organizirane i trke za natjecatelje u kolicima.

Organizatori događaja su Grad Ludbreg, Trail Full Cycling Experience, Turistička zajednica grada Ludbrega, Udruga BSV i Watermark.

Nastavite čitati