Povežite se s nama

Sport

Članovi SRD 315 Sjeverozapad nastupili na utrkama u Cresu i Lošinju

Objavljeno:

- dana

Naporna utrka

Proteklog vikenda održan je Cres & Lošinj Trail Weekend. Ova dva kvarnerska otoka bila su mjesto održavanja trail utrke koncipirane od dvije zasebne etape.

Prva etapa bila je na otoku Lošinju 24.9.2016., a druga na otoku Cresu 25.9.2016.
 

Član SRD 315 Sjeverozapad Zenil Vugrinec osvojio je odlično 21. mjesto od 72 natjecatelja. Natjecao se najtežoj kategoriji na kojoj je prvog dana na Lošinju staza bila duga 23 km i s ukupnim usponom od 560 metara, dok je drugog dana na staza bila duga 22,9 km i imala je vertikalnog uspona 700 m.

Ove utrke povezale su ljepote oba otoka i njegovih skrivenih kutaka i isturenih vrhova u stilu trail utrke. Iako su obje utrke bile brze, staze su na mjestima bile tehnički dosta zahtjevne, pogotovo dijelovi sa kamenjem sakrivenim ispod trave i slabo prohodni tereni.

Osim Zenila Vugrineca iz SRD 315 Sjeverozapad, na utrci su nastupili i postigli odlične rezultate i Marija Vugrinec (odlično 10.mjesto u ukupnom poretku žena) i Igor Varga.

Izvor:
Foto:

Sport

Varteks pobijedio Međimurje i skočio na 3. mjesto 3. NL Sjever

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nogometaši Varteksa u utorak, 23. travnja na stadionu Sloboda odigrali su susret 21. kola 3. NL Sjever i slavili su s 3:1.

Varteks je vodstva stigao u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Jakupak umjesto centaršuta, na dodavanje Renana, ulazi u kazneni prostor i pogađa za vodstvo na poluvremenu.

U 62. minuti Dolovski upućuje jednu ‘okomicu’ prema Havojiću, ali obrana gostiju griješi, u trk kreće Havojić, i na kraju lopta bez intervencija ulazi u gol, za povećanje vodstva i veliko slavlje na tribinama stadiona Slobode. Strijelac je službeno Dolovski.

Varteks je kontrolirao igru, a Petar Havojić stavlja točku na i odlične utakmice Bumbara, u 85. minuri. Najveći dio posla je obavio Glavica, istrpio duele, i uposlio Havojića, koji je samo pospremio loptu u mrežu.

Počasni gol za Međimurje postiže Niko Ivančić, Varaždinac u dresu Međimurja, nekad član omladinskih kategorija Varteksa. Bila je to lijepa akcija Drka i Ivančića, gdje mladi napadač iz drugog pokušaja svladava Banfića.

Čestitam igračima, stvarno mislim da su danas odigrali dobro, i mislim da smo kontrolirali utakmicu cijelim tijekom. Čeka nas Polet, tu je i kup, a drago mi je da su danas i igrači iz Škole nogometa dobili prigodu – kazao je Marko Trojak, pomoćni trener Varteksa.

Da je Varteks bio bolji priznao je i trener gostiju Antun Jukić, nekad i trener Varteksa. 

– Čestitam Varteksu na pobjedi, u ovom trenu su oni ipak bolja ekipa, pogotovo, kad se igra u tjednu, a mi u niti jednoj utakmici u tjednu ne možemo biti pravi, jer nam nema igrača koji studiraju ili rade. To je jedan od razloga koji utječu na uvjerljivu pobjedu Varteksa, koji je zasluženo pobijedio – kazao je trener Međimurja.

Ovom pobjedom Varteks je za jedan bod preskočio Pitomaču, te se vratio na 3. mjesto tablice, a slijedi im gostovanje u Svetom Martinu na Muri, kod Poleta. Nakon toga uvzrat kupa u Ivancu, te direktne utakmice s Rudarom, kod kuće, te Pitomačom, na gostovanju, koje će vjerojatno i odlučiti konačni poredak na tablici.

Nastavite čitati

Sport

Solidni nastupi braće Bengeri na dvije utrke Svjetskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Tacnu na rijeci Savi u Sloveniji održane su dvije utrke za Svjetski kup u kajak slalomu na kojima je nastupilo 220 natjecatelja iz 19 zemalja.

Kajak kanu klub Varteks na natjecanju su predstavljali braća Katja i Roko Bengeri u sastavu reprezentacije Hrvatske.

Katja Bengeri nastupila je u dvije discipline te se u subotu, 20. travnja u kategoriji kanu jednosjeda (C1) plasirala na 15. mjesto, dok se u kajaku jednosjedu (K1) plasirala na 18. mjesto. Na drugoj utrci u nedjelju, 21. travnja popravila je svoje rezultate te se u kanu jednosjedu plasirala na 11. mjesto, a isti rezultat ostvarila je i u kajaku jednosjedu.

U nedjelju je na utrci nastupio i Roko Bengeri i plasirao se na odlično 35. mjesto u kajaku jednosjedu u konkurenciji 111 natjecatelja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje