Povežite se s nama

Međimurje

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama posjetili poznate međimurske destinacije

Objavljeno:

- dana

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Međimurske županije 17. listopada posjetili su poznate destinacije međimurskoga kraja. Izlet je održan u sklopu projekta „Zajedno do bolje budućnosti“ koji financira Međimurska županija.

Uz strogo pridržavanje uputa za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-a 19 i pod vodstvom iskusnog turističkog vodiča, članovi Udruge posjetili su najsjeverniju točku Republike Hrvatske, kraj malog naselja Žabnik, gdje rijeka Mura okreće impresivno kolo drvenog riječnog mlina, jedinog plovećeg riječnog mlina u Hrvatskoj.

Vožnja skelom ih je oduševila, a nakon toga su obišli Ergelu međimurskog konja.

– Izmoreni od obilaska, odmorili smo uz ručak u izletištu Goričanec. Nakon ručka korisnici su se zabavili sportskim igrama na otvorenom te plesnim aktivnostima. U kasnim poslijepodnevnim satima posjetili smo nezaobilaznu atrakciju koju zaista vrijedi pogledati – crkvu sv. Jeronima u Štrigovi. Kao posljednja destinacija predviđen je posjet Mađerkinom bregu, čemu smo se zaista veselili, no kiša je nažalost pokvarila planove – ispričala je voditeljica projekta Tanja Kolarić.

S obzirom na to da korisnici više-manje prebivaju u svojim domovima zbog opasnosti od zaraze koronavirusom, radost pri ponovnom susretu starih prijatelja bila je posebno izražena.

Na ovaj način se i njima pružila mogućnost da budu dio zajednice, rekla je voditeljica projekta.

Dodala je da je važno i povezivanje članova i roditelja, učvršćivanje veza te razmjena iskustava, što dugoročno može doprinijeti jačanju potencijala za razvoj Udruge osoba s intelektualnim teškoćama.

Cilj ovakvog izleta je senzibilizacija lokalne zajednice za potrebe osoba s invaliditetom, smanjenje predrasuda te stvaranje pozitivnih stavova okoline o mogućnostima osoba s invaliditetom, kao i predstavljanje Međimurske županije kao ugodne i tolerantne sredine.

Međimurje

FOTO Na svečanoj sjednici OV-a Male Subotice Pečat Općine SRD-u “Šaran”, Udruzi žena Palovec i KUU-u “Zvon”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: MŽ

U Domu kulture Mala Subotica u petak, 1. srpnja, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine, koji se obilježavaju bogatim programom.

Okupljene su na sjednici pozdravili načelnik Općine Mala Subotica Valentino Škvorc i predsjednik Općinskog vijeća Mladen Križaić, koji su svojim govorima obuhvatili projekte, događaje i uspjehe općine tijekom proteklih godinu dana.

Kvaliteta života

Prošla, 2021. godina, u Općini Mala Subotica ostat će upamćena po intenzivnijem broju investicija kojima je krajnji cilj ulaganje u kvalitetu života, povećanje proizvodnih kapaciteta te potpora poljoprivrednicima i udrugama civilnog društva.

Sjednici su prisustvovali župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak, načelnici susjednih općina, predstavnici političkoga, društvenog i gospodarskog života Međimurja te mnogi mještani.

Recitacijama i glazbenim nastupom sjednicu su obogatili Puhački orkestar Općine Mala Subotica, učenica Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Greta Zamuda koja je pod mentorstvom Ljiljane Rinkovec sudjelovala na Županijskoj i Državnoj smotri LiDraNo 2022. u kategoriji literarnoga stvaralaštva sa svojom pjesmom “Pes Campi”, recitacijama učenici Sara Žulić i Leo Marčec, kao i Mažoretkinje Male Subotice.

Nagrade i zahvalnice

Nagrade su uručene Aidi Trstenjak, Lovri Farkaš, Eliju Hrgoviću, Štefanu Granatiru, Marti Žulić, Viktoriji Rebernik, Severini Lajtman, Karli Grašić, Doroteji Cerovec, Klari Grašić, Dariji Cirkvenčić, Heleni Hlišć, Eleni Hajdarović, Eduardu Ciglaru, Martinu Lajtmanu i Dragutinu Srncu.

Pečat Općine Mala Subotica primili su Sportsko-ribolovno društvo “Šaran” Mala Subotica, Udruga žena Palovec i KUU “Zvon” Mala Subotica, svi povodom 25 godina uspješnog djelovanja.

Zahvalnice su dodijeljene: Franji Dodleku iz Držimurca, Auto otpadu “Grandy”, Cerzalu d.o.o., Steelplastu d.o.o., Promessu d.o.o., članovima DVD-a Mala Suboticu Mladenu Horvatu, Kristijanu Križaiću, Karlu Balentu, Marijanu Horvatu i Simonu Kapelariju, članovima DVD-a Sveti Križ Aleksandru Horvatu i Robertu Novaku te članovima DVD-a Držimurec-Strelec Filipu Horvatu i Nevenu Šafariću.

Nastavite čitati

Međimurje

Opet raste broj oboljelih u Međimurju: u zadnja 24 sata zabilježen 81 novopozitivan slučaj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 114 uzoraka, od čega je evidentirano 75 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 65,7% pozitivnih od broja testiranih.

Brzim antigenskim testiranjem potvrđena su 4 pozitivna nalaza na SARS-CoV-2. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om dokazan SARS-Cov-2 kod 2 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 30 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 216. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 126.372 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 6 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenata, otpuštena je 1 osoba. Nema preminulih osoba.

Cijepljenje se provodi petkom od 12 do 14 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije i od 14 do 17 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje