Povežite se s nama

Ostali sportovi

Črešnjevo pobjednik 34. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

MNK Črešnjevo & Restoran El pobijedio je pred rekordnih 1.020 gledatelja lanjskog prvaka, slovensko Avto Grosuplje, osvojivši pobjednički pehar, prijelazni pehar i 40.000 kuna nagrade.

Pobjednik u veteranskoj konkurenciji je zagrebački HBR Sport.

Prije 11 godina, na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Portugalu, slavni Pakleni otvorili su natjecanje porazom od Argentine pa nakon toga nanizali osam pobjeda i postali svjetski prvaci. Po istom receptu kreiran je pobjednik 34. Zimskog prvenstva Varaždina u malom nogometu! MNK Črešnjevo & Restoran El, ekipa koja je turnir otvorila teškim 2:7 porazom od Veleučilišta Varaždin, nakon toga je nanizala sedam pobjeda – u skupini su „pali“ Džani Promet (7:0) i FE Lacio (7:1), u 1/16 finala CB Afrika Banfica (3:1), u 1/8 finala Svježa jaja Vuk (5:2), u četvrtfinalu Auto Florijanić (5:2), u polufinalu Automobil Lončar & Fotex (4:3), a u spektakularnom finalu prošlogodišnji pobjednik Avto Grosuplje iz Slovenije, čak – 3:0! Poput feniksa se ekipa Črešnjeva podigla iz pepela, iako su je praktički svi nakon otvaranja turnira otpisali, da bi i u najvećoj utakmici turnira – pred rekordnih 1.020 gledatelja – odigrali još jedan muški, čvrsti meč, istim receptom kao i u prethodnim utakmicama „skinuvši“ realno kvalitetniju, tehnički potkovaniju slovensku ekipu. Srce je još jednom odigralo glavnu ulogu, što iz utakmice u utakmicu prepoznaju i vjerni navijači Črešnjeva.

Utakmica s Avto Grosupljem riješena je tek u završnici, do šest minuta prije kraja na semaforu je pisalo početnih 0:0. Do tog trenutka su Rusmir, Struna, Mitraković i ostali promašivali i promašivali, nedostajao im je kalibar Gorana Joliča, njihovog prvog strijelca koji finale nije igrao zbog ozljede koljena. I onda u toj 34. minuti, upućen je udarac s lijeve strane, inače fantastični vratar Alić i tu je loptu zaustavio, ali i na trenutak ispustio, Martin Slunjski uspio je „piknuti“, ona je šetala po gol liniji, da bi konačni pogodak bio preslika upravo onog što je Črešnjevo cijeli turnir radilo – beskompromisno je Martin Slunjski uklizao u stativu i poklopio loptu da uđe u mrežu, raskrvario pritom nogu, ali i – doveo svoju ekipu u vodstvo, 1:0!  Nastavili su Slovenci još agresivnije napadati, preuzeli maksimalni rizik ne bi li izjednačili, no umjesto toga dogodilo se ono što se često događa – tri minute prije kraja Marko Slunjski je prebacio cijeli teren i dugom loptom pogodio nebranjenu mrežu – 2:0 i veliko, veliko slavlje na tribinama gdje su smješteni navijači Črešnjeva. Desetak sekundi prije kraja je i Boris Ismajlovski na isti način pogodio – 3:0, za veliki, najveći uspjeh malog nogometa u Črešnjevu! 

MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL – AVTO GROSUPLJE 3:0
VARAŽDIN – Arena Varaždin. Gledatelja 1.020. Suci: Marinko Ćosić i Ivan Slunjski (obojica iz Varaždina)
Strijelci: 1:0 Martin Slunjski (34), 2:0 Marko Slunjski (37), 3:0 Ismajlovski (40).
MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL: Šprem, Martin Slunjski, Ismajlovski, Žganec, Trtinjak, Poplatnik, Cepanec, Martan, Herceg, Vidaček, Margetić, Marko Slunjski. Voditelj: Dario Sviben.
AVTO GROSUPLJE: Alić, Osojnik, Mitraković, Rošer, Durgutović, Vojsk, Struna, Rusmir, Rastoka. Voditelj: Goran Jolič.
Igrač utakmice: Martin SLUNJSKI.

Veteranski prvak 34. ZPV-a je ekipa zagrebačkog HBR Sporta. Ovoga puta na parketu Arene Varaždin nije bilo velikog Roberta Prosinečkog, no zaigrao je zato Antonio Franja, prošlogodišnji pobjednik Kutije šibica, također i Silvije Čavlina. Lepoglava je svojim iskustvom i kvalitetom sjajno parirala u tom finalu, a zanimljivo je da je i u tom finalu pogodak odluke pao u istoj, 34. minuti, kao i kasnije u velikom finalu. Najbolji igrač turnira u veteranskoj konkurenciji, Mario Kralj (nekadašnji igrač Kamen Ingrada, Šibenika, izraelske Bnei Yehude…) pogodio je za 1:0, što je bio i konačan rezultat utakmice.

Treća su mjesta osvojili – uvjerljivo – CB Dobermann kod seniora i Horvat Production kod veterana. Zagrebački Dobermann nije imao težak posao, budući da je Automobil Lončar & Fotex istrčao s kombiniranom postavom, u kojoj su tek Jagec i Ister bili protagonisti iz dotad odigranih utakmica na turniru, svi ostali (Jambres, Herceg, Lukavečki, Ribić, Piskač…) odlučili su prednost dati koprivničkom turniru. Što je naravno rezultiralo glatkom, 4:0 pobjedom Dobermanna, iako su Varaždinci na poluvremenu još držali 0:0. U veteranskom „malom finalu“ Horvat Production je preokrenuo 2:0 vodstvo TRC-a u čak 6:2 pobjedu. Odigrana je i ekshibicijska utakmica 6-godišnjaka (i mlađih) škola nogometa Varteks-Fotex i Međimurje, završilo je miroljubivih – 2:2.

DAN VELIKOG FINALA – SUBOTA, 11. siječnja 2014.
VET za 3. mjesto: HORVAT PRODUCTION (Ludbreg) – TRC (Ivanec) 6:2
Glavni turnir – za 3. mjesto: AUTOMOBIL LONČAR & FOTEX – CB DOBERMANN 0:4
Ekshibicija U-8: ŠN FOTEX-VARTEKS (Varaždin) – ŠN MEĐIMURJE 2:2
VET finale: LEPOGLAVA – HBR SPORT (Zagreb) 0:1
Veliko finale: MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL – AVTO GROSUPLJE (SLO) 3:0

NAGRAĐENI I NAGRADE
Seniorski turnir
1. MNK ČREŠNJEVO & RESTORAN EL – pehar, prijelazni pehar, 40.000 kuna
2. AVTO GROSUPLJE (SLO) – pehar, 15.000 kuna
3. CB DOBERMANN (Zagreb) – pehar, 5.000 kuna
Najbolji igrač: Željko MITRAKOVIĆ (Avto Grosuplje, SLO)
Najbolji strijelac: Marko SLUNJSKI (MNK Črešnjevo & El) – 9 pogodaka
Najbolji vratar: Marko ŠPREM (MNK Črešnjevo & El)
Veteranski turnir
1. HBR SPORT (Zagreb) – pehar, 15.000 kuna
2. LEPOGLAVA – pehar, 5.000 kuna
3. HORVAT PRODUCTION (Ludbreg) – pehar, 2.000 kuna
Najbolji igrač: Mario KRALJ (HBR Sport)
Najbolji strijelac: Zdravko FRKETIN (Lepoglava) – 7 pogodaka
Najbolji vratar: Žankarlo ŠIMUNIĆ (HBR Sport)

Izvor:
Foto:

Ostali sportovi

U Trnovcu Bartolovečkom osnovan Stolnoteniski klub Visia

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu 7. travnja održana je skupština udruge Sportskog društva Žabnik, na kojoj je došlo do preimenovanja udruge u STK Visia Trnovec Bartolovečki.  Uz dosadašnje djelatnosti, klub će se baviti razvojem i djelovanjem masovnog i sportskog – rekreativnog stolnog tenisa i surađivati sa školama, sličnim klubovima i društvima.  Izabrana je nova predsjednica Goranka Vincek i novo rukovodstvo.

Iz novog kluba zahvaljuju se na podršci svim članovima udruge, a osobito načelniku općine Trnovec Bartolovečki, Zvonku Šamecu.

Nastavite čitati

Ostali sportovi

STK Starr u finalu HEP Superlige!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

STK Starr je i u drugom polufinalnom susretu s STK Pula slavio, ovaj puta rezultatom 4:1.

Najprije je Zeng Jia bio uvjerljiv protiv Tomislava Marakovića 3:0 (11:9, 11:3, 12:10), zatim je Nikola Horvat izgubio od Marina Runjića, iako je vodio 2:1 na kraju je bilo 2:3 (11:7, 7:11, 13:11, 10:12, 10:12). zatim Ronald Ređep dobiva Frane Runjića 3:1 (11:8, 7:11, 11:6, 11:8). U igri parova ponovo bolji varaždinski par Ređep/Zeng od F. Runjić/M. Runjić 3:0 (11:5, 11:6, 11:5) i “točku na i” stavlja Zeng Jia pobijedivši Marina Runjića 3:1 (9:11, 11:6, 11:5, 11:8).

Slijedi repriza prošlogodišnjeg finala s ekipom STK Libertas Marinkolor. Prošle godine su Dubrovčani slavili u tri susreta, a ove godine Varaždinci žele i mogu uzvratiti. U finalu STK Starr nastupit će u punom sastavu, ekipi će se pridružiti i Tan Ruiwu, Kinez s hrvatskom putovnicom koji se sprema u Kini za finalnu seriju. Ovo je je za STK Starr vrhunac i cilj sezone koji su si postavili još jesenas. Osvajanje naslova prvaka Hrvatske za STK Satrr bi značio veliki korak naprijed i najvjerojatnije ulazak u prvih 16 klubova Europe te nastup u Ligi prvaka. Kako je veliki ulog u igri, u klubu ozbiljno prilaze završnim pripremama kako ih ništa ne bi iznenadilo u pohodu na titulu najboljih. Nakon što je ženski sastav ušao u Superligu, sljedeće sezone STK Starr bit će vodeći vrhunski stolnoteniski klub u Hrvatskoj. Takav golemi uspjeh zasigurno će prepoznati i lokalna uprava te sponzori i partneri koji podupiru vrhunske rezultate kako u radu s najmlađima tako i u seniorskom sastavu.
Prvi finalni susret igra se u Varaždinu 17. travnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje