Povežite se s nama

Crna kronika

Črnec Biškupečki: s 2.31 promila autom sletio u ogradu pa otišao, našla ga je policija i odvela na sud

Objavljeno:

- dana

U nedjelju, 9. listopada, oko 15.30 sati u Črncu Biškupečkom, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom.

Mladić u dobi od 25 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 2.31 g/kg te nakon izvršnosti rješenja o ukidanju vozačke dozvole zbog prikupljena 24 negativna prekršajna boda u razdoblju od dvije godine.

Zbog neprilagođene brzine kretanja stanju i osobinama ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio s ceste gdje je udario u žičanu dvorišnu ogradu. Nakon prometne nesreće isti nije vlasniku oštećene ograde ostavio svoje podatke već je napustio mjesto događaja, javila je PU varaždinska.

Naknadno je pronađen po policijskim službenicima, uhićen i doveden u Policijsku postaju. Isti je uz optužni prijedlog doveden sutkinji prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu, s prijedlogom određivanja zadržavanja u trajanju do 15 dana. Međutim, nakon saslušanja, sutkinja ga je pustila na slobodu.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne do 49.000 kuna i kazna zatvora u trajanju do 120 dana.

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podignuta optužnica: mladi direktor prevario prodavatelja i platio Audi 20.000 umjesto 166.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor okrivljenog trgovačkog društva ishodio od direktora oštećenog društva da njegovom društvu isporuči osobni automobil marke Audi, neistinito predočivši da će uredno platiti vozilo po dogovorenoj cijeni od 166.000 kuna te mu predao lažnu potvrdu da na računu ima više od 400.000 eura koje nije imao – piše DORH.

Iz DORH-a dodaju da ga se tereti da je kao osiguranje predao dvije zadužnice iako nije imao namjeru platiti vozilo te znajući da se zbog blokade računa društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga prodao isporučeno vozilo, a oštećenom društvu je platio samo 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje