Povežite se s nama

Međimurje

Crveni križ Čakovec: na plišanim igračkama učili osnove pružanja prve pomoći

Objavljeno:

- dana

Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec redovito sudjeluje na brojnim događanjima i manifestacijama u Međimurju. Njihov dežurni tim bio je na raspolaganju i posjetiteljima Porcijunkulova.

No, osim uobičajenih aktivnosti vezanih uz intervencije i brigu za zdravlje i sigurnost posjetitelja, Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec održalo je radionice i igraonice „Kako pružiti prvu pomoć plišancima (medvjedići, lutkice…) i drugim omiljenim igračkama”. U veseloj atmosferi okupili su se mali i veliki šetači.

– Svi koji su posjetili šator Crvenoga križa u Perivoju Zrinskih mogli su puno toga naučiti, ali se i poigrati s nama. Osim zavoja, flastera i sterilnih gaza, pripremili smo i šarene slikovnice, igračke, bojanke i bojice, pa su mališani mogli za nas izraditi i pokoji crtež. Cilj radionice je od najranije dobi naučiti djecu kako pružiti prvu pomoć, a oni to najlakše usvoje vježbajući na svojim omiljenim igračkama – poručili su iz čakovečkoga Crvenoga križa.

Radionice se održavaju tijekom cijelog Porcijunkulova ujutro od 9 do 10 sati i popodne od 17 do 18 sati.

Međimurje

Međimurski OPG-ovi predstavljali svoje proizvode u Biogradu na Moru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Važnost suradnje s jedinicama lokalne i regionalne samouprave, s ciljem bolje promocije lokalnih proizvođača te razvoja gospodarstva, još jednom je pokazala Međimurska županija. Naime, u suradnji s Turističkom zajednicom Biograda na Moru obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz Međimurske županije dobila su priliku predstaviti svoje proizvode.

Tako su se u samom centru Biograda na Moru mogli kušati međimurski med, bučino ulje i koštice, lješnjaci, kvalitetna vina, međimurski gin, brašno od heljde i konoplje, starinski češnjak, razni likeri pa čak i magareće mlijeko.

Tijekom turističke sezone u Biogradu na Moru održava se sajam proizvoda domaćih proizvođača te se svaki tjedan predstavljaju proizvođači iz jedne od županija, a međimurski proizvođači svoje proizvode domaćim i stranim turistima predstavljali su od četvrtka, 4. kolovoza do utorka, 9. kolovoza.

Svoje kvalitetne proizvode tako su prezentirali vrijedni proizvođači OPG-a Gorušica, OPG-a Branović, OPG-a Vugrinec, Vinoteka “Marco Polo” i Good Spirit.

Turistička zajednica Međimurske županije promovirala je kulturnu, turističku i enogastronomsku ponudu Međimurske županije, a za upoznavanje zainteresiranih s međimurskom glazbom bio je zadužen Mirko Švenda Žiga.

Nastavite čitati

Međimurje

Čakovec: Ulica međimurskih branitelja uskoro s modernom javnom rasvjetom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Ulici međimurskih branitelja u Čakovcu u tijeku su radovi na izgradnji javne rasvjete koju tamošnji građani s nestrpljenjem iščekuju. Naime, stavljanjem u funkciju javne rasvjete postigla bi se viša sigurnost te lakša prohodnost i korištenje prometnica u stambenoj zoni Martane na istoku Čakovcu.

Zahvat obuhvaća građevinske radove iskopa i zatrpavanja rovova te izradu betonskih temelja stupova rasvjete. Također, postavit će se rasvjetni stupovi i obaviti sve potrebne radnje prije samog puštanja u pogon.

Grad Čakovec za tu je namjenu u Proračunu osigurao oko 350.000 kuna, a rok dovršetka radova je 90 kalendarskih dana.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje