Povežite se s nama

Život i društvo

Crveni križ Ivanec kupio maske i dezinfekcijska sredstava za siromašnija kućanstva

Objavljeno:

- dana

Odlukom članova Skupštine GDCK-a Ivanec, kao najvišeg tijela upravljanja, na sjednici koja je održana krajem 2020. godine odlučeno je da se sredstva članarinom prikupljenom u toj godini u cijelosti utroše u kupnju i raspodjelu zaštitnih maski i dezinfekcijskih sredstava obiteljima koje žive u siromaštvu i riziku od siromaštva.

Slijedom aktualne epidemiološke situacije i mjera, od strane operativaca na terenu (djelatnika i volontera) uočena je potreba za navedenim osobito za obitelji koje imaju djecu.

Slijedom navedenog (uzimajući u obzir da je iz projekta HCK ”Čuvajmo ih” u 2020. podijeljeno 233 litara dezinfekcijskih sredstava i 11.650 komada maski za korisnike starije od 65 godine) za obitelji s djecom, korisnike Socijalnog programa GDCK Ivanec kupljen je 141 komad gelova za dezinfekciju i dezinficijensa za kućanstva, te 2700 komada zaštitnih maski, te utrošeno 4482 kuna, od ukupno prikupljenih 4462 kuna članarinom GDCK Ivanec. GDCK Ivanec broji 2734 članova.

Na taj način pomoći će 205 članova kućanstva/korisnika, sa 110-tero djece do 18 godina starosti, odnosno 41 višečlanu obitelj, te obitelji/kućanstva starosti do 50-65 godina starosti: 223 obitelji, odnosno 257 članova.

Isporuka prema obiteljima kreće tijekom idućeg tjedna.

Život i društvo

Novi Marof: Danijela Treska i njezina obitelj godinama su uzor svim udomiteljima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U travnju ove godine objavljen je Javni poziv za dodjelu nagrada udomiteljima za izuzetne uspjehe ostvarene u promicanju i obavljanju udomiteljstva u 2021. godini. Isti je organiziran od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Centar za socijalnu skrb Novi Marof tom prigodom je za godišnju nagradu odlučio nominirati udomiteljicu Danijelu Treska.

Navedena nominacija podržana je preporukom od strane čelnika Varaždinske županije. Danijela Treska se nesrodničkim udomiteljstvom za odrasle osobe bavi unazad nešto više od deset godina.

U tom dugom vremenskom periodu osigurala je smještaj brojnim korisnicima u potrebi, nerijetko onima koji su bili životno ugroženi i prethodno živjeli u teškim stambenim i socijalnim uvjetima.

Udomiteljica im je u svojoj obitelji, osim brige i skrbi, uvijek pružala emocionalnu potporu i podršku te su čak i oni zahtjevni i tzv. teški i nesuradljivi korisnici odlično funkcionirali u udomiteljskoj obitelji. Danijela Treska se kao udomiteljica od početka suradnje sa stručnim radnicima Centra za socijalnu skrb Novi Marof isticala kao izrazito emocionalno topla i srdačna osoba, puna razumijevanja za svaku od osoba koja je svoj dom našla u njenoj obitelji, neovisno o tome da li se radilo o hitnom, privremenom ili dugotrajnom smještaju.

– Zbog dugogodišnje suradnje obilježene isključivo pozitivnim iskustvima, kao i općenito pozitivnog stava i pristupa korisnicima koji udomiteljica ima i kojima daje primjer ostalim udomiteljima, ona zasigurno daje izrazit doprinos unapređenju udomiteljstva na području svoje lokalne zajednice – ističu u novomarofskom Centru za socijalnu skrb.

Nastavite čitati

Život i društvo

Uređena cesta u lepoglavskom naselju Sestranec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U naselju Sestranec u Lepoglavi dovršeno je uređenje lokalne nerazvrstane ceste.

Postojeći oštećeni asfaltni sloj saniran je korištenjem nove tehnologije – bitumenske emulzije koja će, uz sanaciju oštećenja, spriječiti njegovo daljnje propadanje.

Radove je temeljem sklopljenog ugovora s Gradom Lepoglavom izvela tvrtka Colas koja je tom prigodom organizirala i prezentaciju koju su pratili predstavnici susjednih općina i gradova s područja Varaždinske i Krapinsko-zagorske županije.

– Ova nova tehnologija sanacije cesta pruža odličan omjer kvalitete i cijene što je itekako važno jer nam omogućava sanacije većeg broja lokalnih cesta uz znatno manji trošak. Grad Lepoglava među prvim je gradovima odnosno jedinicama lokalne samouprave u ovom dijelu Hrvatske koji je počeo koristiti ovu tehnologiju što potvrđuje da pratimo inovativne trendove koji nam omogućavaju efikasnije održavanje komunalne infrastrukture, a time zadržavanja visokog komunalnog standarda važnog za naše građane – poručio je gradonačelnik Marijan Škvarić tijekom 135.000 kuna vrijednih radova na uređenju 440 metara ceste u naselju Sestranec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!