Na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu Centar tradicijske kulture ostvario je povijesne rezultate.

Tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture osvojio je dva zlata i dva Grand Prixa: najbolji je bio u kategoriji koncertnih orkestara i u kategoriji folklornih sastava, gdje je osvojio zlato s 97,93 boda.

Osvojene nagrade u oba dana od velikog su značaja za Centar tradicijske kulture Varaždin što i ne čudi jer se dosad u višegodišnjoj povijesti ovoga Centra takvo što još nije dogodilo.

Osim toga, upravo su ove nagrade uručene od strane Hrvatskog Sabora Kultura neosporna potvrda kvalitete orkestra.

Više od 400 najboljih hrvatskih tamburaša natjecalo se 2. i 3. studenoga u Dugom Selu na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a.

Ove godine za 26. Susret se prijavilo i u selekciji aktivno participiralo 54 tamburaških orkestara i sastava iz 10 hrvatskih županija s oko 900 izvođača.

Pokroviteljstvo 26. Susreta potpisuje Zagrebačka županija. Materijalnu potporu osigurali su Ministarstvo kulture RH, Grad Dugo Selo i Turistička zajednica Grada Dugog Sela.

Komentari

Komentara