Povežite se s nama

Život i društvo

CTK poziva sve svoje bivše članove ali i sve druge da dođu u HNK na sjednicu i koncert Vere Svobode

Objavljeno:

- dana

Proslava 70. rođendana CTK

CTK danas, 27. studenog, nastavlja s proslavom 70. rođendana. 

Nakon velikog autorskog koncerta maestra Siniše Leopolda s tamburaškim orkestrima HRT-a i CTK Varaždin te velikog folklornog koncerta svih generacija Društva u studenom, proslava se nastavlja Svečanom sjednicom društva.

Na sjednici u Hrvastkom narodnom kazalištu Varaždin bit će ručene diplome i zahvalnice Hrvatskog sabora kulture i Centra tradicijske kulture Varaždin svim zaslužnim članovima. Ujedno će biti predstavljena knjiga notnih zapisa Julija Njikoša pod nazivom “Đuline tambure”.

U svečanom programu nastupa Vera Svoboda, zbor Kapela Paulina Warasdin, dječji i reprezentativni tamburaški orkestar CTK Varaždin.

Iz Centra tradicijske kulture Varaždin pozivaju sv koji to žele,a posebno svoje sve bivše i sadašnje članove da im seu 18 sati pridruže na ovoj svečanoj sjednici.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Građani teže do dokumenata: varaždinska policija radi sa smanjenim kapacitetima zbog korone i godišnjih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

PU varaždinska je obavijestila sve građane da upravni poslovi trenutno rade uredovno sa smanjenim kapacitetima zbog oboljenja službenica koronavirusa i godišnjih odmora te mole građane građane na razumijevanje.

– Trenutno je moguće predavati zahtjeve isključivo za dokumente u žurnom postupku i moguće je podizati izrađene dokumente. Građani mogu putem sustava e-Građani dobiti i riješiti veliki broj e-usluga koje pružaju tijela javnog sektora. Napominjemo kako je još uvijek na snazi Uredba koja regulira važenje svih dokumenata kojima je istekao rok, sve do 30 dana nakon proglašenja prestanka pandemije Covid-19. Također skrećemo pozornost kako je u Varaždinskoj županiji u nazad nekoliko tjedana prisutan određeni broj novo zaraženih osoba sa koronavirusom, molimo građane da vode računa os svom zdravstvenom stanju, a posebno kada dolaze u zatvoreni prostor – pojasnili su iz PU varaždinske.

Neke opće preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Maske nisu obavezne, ali odrasli mogu i dalje nositi maske ako smatraju da su im potrebne.
Maske se posebno preporučuju svima s kroničnim bolestima koje mogu dovesti do težih oblika bolesti COVID-19 kao i osobama starije životne dobi, ako im zdravstveno stanje omogućuje nošenje maske, a posebno u situacijama i mjestima grupiranja više osoba s kojima inače ne borave.

Nastavite čitati

Život i društvo

Članovi Moto kluba Baroker pokazali veliko srce te udomljenu djecu i umirovljenike razveselil sladoledom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Zipka/Facebook

Članovi Moto kluba Baroker iz Varaždina još su jednom pokazali da imaju veliko srce.

Barokeri su se okupili i kupili hrpu sladoleda. Sladoled je otišao Udruzi udomitelja za djecu i mlade Varaždinske županije “Zipka” i Domu za starije i nemoćne osobe Varaždin.

– Od srca hvala članovima MK Baroker na slatkoj donaciji Ledo sladoleda koja će rashladiti i razveseliti našu djecu tijekom ovih vrućih ljetnh dana – objavila je Zipka na Facebooku.

Djeca i umirovljenici sigurno će se zasladiti ovom lijepom donacijom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje