Povežite se s nama

Život i društvo

Čupavi i dlakavi u Graberju na modnoj pisti: tko može odoljeti ovim mješancima?

Objavljeno:

- dana

1. IZLOŽBA MJEŠANACA

U Sportskoj dvorani u Graberju održana je prva varaždinska Izložba mješanaca i ostalih pasa koja je privukla brojne posjetitelje.

Organizatori izložbe su Udruga za zaštitu životinja Spas i trgovina za kućne ljubimce HOP.  

Humanitarni i zabavni karakter izložbe

Uz humanitarni karakter izložbe, kojom su prikupljani novci za Udrugu Spas, izložba je bila zabavnog karaktera. Najzabavniji dio manifestacije bilo je natjecanje u različitim kategorijama, pa su tako birani “najproždrljivci”, “najpijanci”, “najšarmer“ i “najšarmerica” gdje je bilo i najviše prijava. Izabran je i ukupni pobjednik – Best in show – a tu titulu je ponijela Lina, kojoj je vlasnica Aleksandra.
Ukupno se natjecalo 78 pasa. Svi pobjednici disciplina dobili su diplome, knjigu i bon od 100 kuna za kupnju o HOP trgovini. Vlasnici pasa uživali su i u popratnim sadržajima. Tako su mogli dobiti savjet od veterinara, a bile su organizirane i prezentacije vještina policijskih i GSS pasa. Organiziran je i photo shooting, pa su mnogi vlasnici pasa iskoristili priliku za fotorafiranje.
Organizatori su brojne posjetitelje počastili besplatnim porcijama ćevapa i sokovima, a oni su se odužili prilozima namjenjenim Udruzi za zaštitu životinja Spas iz Varaždina. Humanitarna akcija se nastavlja i dalje u HOP trgovini jer će na svakih kupljenih 10 kilograma suhe hrane za pse, HOP donirati jedan kilogram Udruzi Spas.

Izvor:
Foto: Facebook/Udruga Spas

Život i društvo

Gradi se cesta u poslovnoj zoni u Novom Marofu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganju u infrastrukturu, a ovoga puta riječ je o gradnji prometnice u poduzetničkoj zoni.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i predsjednik Uprave PZC-a Varaždin Saša Varga potpisali su ugovor o nastavku radova na građenju prometnice u zoni malog i srednjeg poduzetništva kod autobusnog kolodvora u Novom Marofu. Vrijednost radova je 1.047.296,05 kuna s PDV-om.

Gradonačelnik Jenkač naglasio je da je ovo samo nastavak ulaganja u razvoj gospodarstva na području grada osiguravanjem primjerenih infrastrukturnih uvjeta.

– Na gradilištu te dionice ceste završena je kanalizacija i završava se vodovod. Ukupna vrijednost tih radova je 600 tisuća kuna. Financiraju ih Hrvatske vode s 80 %, a 20 % ide iz proračuna Grada Novog Marofa. Naručitelj tih radova je Varkom. S gradnjom prometnice od milijun kuna, ukupna je vrijednost investicije u poslovnu zonu iza autobusnog kolodvora 1,6 milijuna kuna – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su slobodne parcele u poslovnoj zoni već prodane.

– Ova cesta je nadogradnja, a povezat će budući rotor na državnoj cesti. Taj pravac će biti glavni ulaz u zonu, ali također i izlaz s obilaznice prema Novom Marofu – rekao je Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

U akciji u Maruševcu prikupljena 31 doza krvi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 7. prosinca, uspješno je provedena još jedna akcija dobrovoljnog darivanja krvi koja je održana u prostorijama Općine Maruševec za darivatelje sa šireg maruševečkog područja i sve ostale koji su se htjeli pridružiti akciji.

Akciji je pristupilo 36 darivatelja i prikupljena je 31 doza dragocjene tekućine.

– Velika obitelj darivatelja dobila je još jednog novog darivatelja. Čestitke našem novom darivatelju. Pozivamo vas da se pridružite i našim budućim akcijama DDK i na taj način napravite nešto pozitivno za svoje i tuđe zdravlje! – rekli su iz GDCK-a Ivanec, zahvalivši svima koji daruju krv.

Iduća akcija održat će se 14. prosinca od 8:30 do 13 sati za muškarce šireg ivanečkog područja, kao i sve ostale darivatelje koji se žele priključiti akciji darivanja krvi, najavili su iz Crvenoga križa.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje