Povežite se s nama

Život i društvo

Čupavi i dlakavi u Graberju na modnoj pisti: tko može odoljeti ovim mješancima?

Objavljeno:

- dana

1. IZLOŽBA MJEŠANACA

U Sportskoj dvorani u Graberju održana je prva varaždinska Izložba mješanaca i ostalih pasa koja je privukla brojne posjetitelje.

Organizatori izložbe su Udruga za zaštitu životinja Spas i trgovina za kućne ljubimce HOP.  

Humanitarni i zabavni karakter izložbe

Uz humanitarni karakter izložbe, kojom su prikupljani novci za Udrugu Spas, izložba je bila zabavnog karaktera. Najzabavniji dio manifestacije bilo je natjecanje u različitim kategorijama, pa su tako birani “najproždrljivci”, “najpijanci”, “najšarmer“ i “najšarmerica” gdje je bilo i najviše prijava. Izabran je i ukupni pobjednik – Best in show – a tu titulu je ponijela Lina, kojoj je vlasnica Aleksandra.
Ukupno se natjecalo 78 pasa. Svi pobjednici disciplina dobili su diplome, knjigu i bon od 100 kuna za kupnju o HOP trgovini. Vlasnici pasa uživali su i u popratnim sadržajima. Tako su mogli dobiti savjet od veterinara, a bile su organizirane i prezentacije vještina policijskih i GSS pasa. Organiziran je i photo shooting, pa su mnogi vlasnici pasa iskoristili priliku za fotorafiranje.
Organizatori su brojne posjetitelje počastili besplatnim porcijama ćevapa i sokovima, a oni su se odužili prilozima namjenjenim Udruzi za zaštitu životinja Spas iz Varaždina. Humanitarna akcija se nastavlja i dalje u HOP trgovini jer će na svakih kupljenih 10 kilograma suhe hrane za pse, HOP donirati jedan kilogram Udruzi Spas.

Izvor:
Foto: Facebook/Udruga Spas

Život i društvo

Leo Amidžić predsjednik je novog Savjeta mladih Grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na konstituirajućoj sjednici Savjeta mladih Grada Varaždina koja se u ponedjeljak, 18. siječnja, održala putem Zoom aplikacije, za predsjednika Savjeta izabran je Leo Amidžić, a za njegovog zamjenika Josip Pokorny.

Sjednici su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, mjesnu samoupravu i civilno društvo Mirna Kezele te dosadašnji predsjednik Savjeta mladih Grada Varaždina Tim Hrvaćanin.

Leo Amidžić, student Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, čestitao je svim članicama i članovima kao i njihovim zamjenicima na izboru u Savjet mladih Grada Varaždina te zahvalio na ukazanom povjerenju. – Zahvaljujem i dosadašnjem predsjedniku Savjeta mladih Timu Hrvaćaninu i svim našim prethodnicima na uloženom trudu i radu. Iako smo generacija koja odrasta između globalne financijske krize i globalne pandemije koronavirusa te iako još uvijek stječemo znanje i iskustvo, drago mi je što smo odlučili preuzeti ovu odgovornost i doprinijeti, u skladu s mogućnostima Savjeta mladih, boljitku života mladih u našem gradu. Poruka koju želim poslati mladima je da ćemo biti njihov glas i da nam se u svakom trenutku mogu obratiti, a upravo će komunikacija s mladima biti bitan segment našeg djelovanja. Nadam se dobroj suradnji, kako s članicama i članovima Savjeta mladih, tako i s predsjednikom Gradskog vijeća Grada Varaždina Damirom Habijanom, svim vijećnicama i vijećnicima u Gradskom vijeću, gradonačelnikom Grada Varaždina Ivanom Čehokom te zamjenicima gradonačelnika – rekao je Amidžić.

Članovi Savjeta na sjednici su proaktivno i konstruktivno raspravljali, dogovorili daljnje korake suradnje i projekte za mlade na širem području Grada Varaždina.

Članovi i zamjenici članova Savjeta mladih Grada Varaždina (mandat 2021.-2023.)

Članovi:

LEO AMIDŽIĆ – predsjednik

JOSIP POKORNY – zamjenik predsjednika

LUCIJA CAR – članica

TONI ČAKMAZOVIĆ – član

DAVID HIRŠZON – član

DORA KERMEK – članica

TIN KOLENKO – član

LOVRO LUKAVEČKI – član

IVAN TODOROVIĆ – član

Zamjenici članova:

KARLO FURJAN – zamjenik člana

JELENA PUZAK – zamjenica člana

PETAR RUNAC – zamjenik članice

JURICA PAJTAK – zamjenik člana

TEO TUĐAN – zamjenik člana

MONIKA RUSAK – zamjenica članice

LUCIJA BRIŠKI – zamjenica člana

MAGDALENA KRAJNIK – zamjenica člana

EDO RISEK – zamjenik člana

Nastavite čitati

Život i društvo

Na području Varaždina nađeni mobiteli i ključevi, pa se mole vlasnici da se jave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: PU varaždinska

Varaždinska policija pomaže na svim poljima.

Danas obavještavaju građane da su u posljednje vrijeme na području Grada Varaždina pronađeni ključevi i mobiteli s fotografije te razni drugi predmeti.

Za dodatne informacije građani se mogu obratiti na broj telefona 372-430 ili putem e-maila: [email protected]

Nastavite čitati