Povežite se s nama

Crna kronika

Curici 2,5 godine zatvora za “muljanja” u Zadruzi

Objavljeno:

- dana

PRESUDA NAKON ČETIRI GODINE ZATVORA

Pukovnik Hrvatske vojske i bivši upravitelj Braniteljske zadruge Agro-Drava Ivan Kolarek – Curica ide u zatvor na 2,5 godine. To je presuda sudskog vijeća varaždinskog Županijskog suda na čelu sa sutkinjom Božicom Mišak donesena u ponedjeljak nakon gotovo četiri godine koliko se Curici sudilo.

Kolarek je proglašen krivim jer je od 1. siječnja 2007. do 17. travnja 2008. kao upravitelj zadruge bez znanja Nadzornog odbora, članova i osnivača zadruge zadržao za sebe 207.348 kuna od zadruge koje je trebao polagati na račune u bankama, a sa žiro računa je i neovlašteno dizao novac.

Treba vratiti novac

Osim 2,5 godine zatvora Kolarek mora vratiti i poveći iznos. – Utvrđuje se da novčani iznos od 207.348,98 kn predstavlja imovinsku korist koju je optuženik ostvario kaznenim djelom i da predstavlja imovinu Republike Hrvatske, slijedom čega se optuženiku Ivanu Kolareku nalaže da navedeni iznos uplati u korist državnog proračuna Republike Hrvatske u roku od 15 dana od izvršnosti presude pod prijetnjom ovrhe – stoji u presudi.

– Visina kazne određena je u srazmjeru sa visinom materijalne štete, ali i činjenicom da je optuženik više puta osuđivan – kratko je pojasnila sutkinja Božica Mišak, nakon čitanja presude.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Crna kronika

Izbio je požar na kući u Mađarevu, uzrok je kvar na kablu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DVD Novi Marof/Facebook

Jučer, 2. prosinca, oko 10 sati u Mađarevu, izbio je požar na kući u vlasništvu žene starosti 60 godina.

Po dojavi su na mjesto događaja izašli vatrogasci DVD Novi Marof, koji su ugasili požar, javila je PU varaždinska.

Očevidom je utvrđeno kako je do požara došlo na krovnoj konstrukciji uslijed kvara na električnom visećem kablu, nakon čega se požar proširio na gorive dijelove krovne konstrukcije.
Ozlijeđenih osoba nije bilo, već je nastupila materijalna šteta koja će se utvrditi naknadno.

Nastavite čitati

Crna kronika

Opasnim pretjecanjem izazvao prometnu nesreću pa zbrisao

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

U četvrtak, 2. prosinca, oko 13.25 na cesti između Štrukovca i Žiškovca došlo je do prometne nesreće u kojoj je nepoznati vozač osobnog automobila u desnom zavoju započeo pretjecanje osobnog automobila koji se kretao ispred njega, bez da se uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, javlja PU međimurska.

Zbog toga je doveo u neposrednu opasnost 25-godišnjakinju koja je upravljala osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka iz suprotnog smjera. Kako bi izbjegla direktan sudar s automobilom koji je obavljao pretjecanje, skrenula je udesno i vozilom sišla izvan kolnika, gdje je udarila u cestovni jarak te se ponovo vozilom vratila na kolnik.

Ozlijeđena je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je liječničkim pregledom utvrđeno da je lakše ozlijeđena. Policija traga za nepoznatim počiniteljem koji je nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja.

Kriminalistička istraživanja se nastavljaju radi utvrđivanja svih okolnosti prometne nesreće.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje