Povežite se s nama

U fokusu

Da se pita birače iz Varaždinske županije: Josipović predsjednik sa 63 posto glasova

Objavljeno:

- dana

PREDSJEDNIČKI IZBORI

I dok na razini cijele Hrvatske pratimo nikad neizvjesnije predsjedničke izbore, za birače iz Varaždinske županije, slično kao i u prvom krugu, pobjednik je Ivo Josipović.

Nakon što su obrađeni podaci s dvije trećine biračkih mjesta, Josipović vodi sa 63 posto glasova, dok je Kolindi Grabar Kitarović pripalo 34 posto.

Kad je Varaždin u pitanju, nakon nešto više od 80 posto obrađenih biračkih mjesta razlika je još veća: Josipović je dobio 70 posto, a Grabar Kitarović 30 posto.

Gotovo identičan rezultat i u Ivancu nakon obrađenih svih biračkih mjesta. Slično je i u Ludbregu: 67 posto birača glasovalo je za Josipovića, 33 posto za Grabar Kitarović.

U Marofu i Lepoglavi neizvjesnije

U Novom Marofu je razlika značajno manja, no Josipović je i tamo dobio više glasova – 53 posto – u odnosu na 47 posto, koliko je pripalo Grabar Kitarović.

Baš kao i Novi Marof, „diše“ i Lepoglava, gdje je omjer glasova također 53 naprema 47 posto u korist Josipovića.

U Varaždinskim Toplicama prošao je bolje: osvojio je 60 posto, a Grabar Kitarović 40 posto.

Izvor:
Foto: Arhiva rt

U fokusu

Preminuo je Ćiro Blažević, zauvijek nas je napustio dan prije svog rođendana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Preminuo je legendarni trener Miroslav Ćiro Blažević. Ovu tužnu vijest objavili su danas nacionalni mediji, a informaciju su potvrdili najuži članovi Ćirine obitelji.

Ćiro se već duže vremena bori s rakom prostate i sada je, nažalost, tu bitku izgubio. Ćiro je sutra trebao proslaviti 88. rođendan, piše Večernji list.

Legendarni trener preminuo je jutros u bolnici u Zajčevoj nakon što mu se sinoć stanje pogoršalo i hitna je došla po njega.

Nastavite čitati

U fokusu

Koje se maksimalne magnitude potresa mogu očekivati u sjeverozapadnoj Hrvatskoj?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Ines Ivančić, rukovoditeljica seizmološke službe RH, u Dnevniku N1 televizije komentirala je razorni potres koji je pogodio Tursku.

Ivančić je rekla kako je Turska na osjetljivom seizmološkom području.

– Ona je dio anadolske ploče, a ovaj rasjed koji je sad aktiviran zove s istočni anadolski rascjep. Posljedica potresa su gibanje afričke i arapske ploče, a Turska se nalazi na sredini i potres je rezultat tih gibanja. Ovakav potres je na rasjedu od oko 200-300 km. Usporedbe radi, on je oslobodio 125 puta veću energiju nego petrinjski i 5600 veću nego zagrebački – objasnila je Ivančić.

Upitana koja je maksimalna magnituda potresa koja se može očekivati na našim područjima, Ivančić je kazala: “U sjeverozapadnoj Hrvatskoj se procjenjuje da je maksimalna magnituda potresa 6.5, dok je na obalnom području prema jugu maksimalna magnituda oko 7 ili nešto malo više – oko 7.2, 7.3″.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje