Povežite se s nama

Sport

“Da, teško je to ali mislim da je supporterima još teže!”

Objavljeno:

- dana

TRIATLON

Za ulazak u cilj na World Championship Double Ultra Triathlon, koje se održako u mjestu Valance u Mađarskoj moralo se plivati 7600 m u jezeru, voziti bicikl 360 km i trčati 84,4 km. Varaždinka Karla Čović, u posljednje vrijeme stalna sudionica tritalona i ovakvih utrka koje se nazivaju i Ironman utrke, odnosno ovo je bila dvostruka Ironma distanca.

 

Iscrpljivanje

Karla ovako opisuje što je proživljavala tijekom utrke koja je imala limit od 36 sati dok je temperatura zraka bila i do 34 stupnjeva celzijevih.
– Prilikom plivanja ja sam bila među rijetkima bez neoprenskog odijela. Imala sam dobru brzina ali sam stalno gubila pravac i na tome izgubila previše vremena. Računala sam da to mogu otplivati puno brže. Nakon toga 360 km bicikla na malo brdovitoj stazi. Teške su bile česte promjene ritma, mijenjanje brzina, dizanje na noge. Kroz dan je još bilo sve u redu ali čim se spustio mrak nastupaju veliki problemi. Inače puno spavam i ne mogu dugo ostati budna, tako da sam imala krizu cijelu noć. Ujutro sam završila bicikl i krenula na 84,4km trčanja kroz glavnu plažu. Sunce i vrućina od jutra, i to 34 stupnja u hladu.
Počela se javljati mučnina i slabost, bolovi po svuda, čak nisam niti vidjela dobro, ponestaje zraka, zatim pada motivacija, te psihičko rasulo. Trčanje se pretvorilo tri do četiri koraka a prošla sam jedan metar.
Pila sam puno tekućine, polijevala se vodom, trljala tijelo ledom ali bilo je prevruće. Samo sam čekala da se srušim ali morala ići dalje. Nakon prvih 42 km velika promjena, trčala sam kao da sam svježa, odmorna, cijelu plažu digla na noge. Svi su u čudu gledali i navijali. Baš sam se na veliko “vratila u igru”.
Kako sam bila sigurna da neću prekoračiti limit i da ne mogu stići ženu ispred sebe, išla sam na masažu, družila se sa ljudima, zabavljala. Zadnji krug trčala sam sa hrvatskom zastavom trčala u sprintu.

Rezultat

Krajnji rezultat Karle Čović bio je 33 sata 45 minuta 12 sekundi, od toga plivanje: 3.20.13, bicikl: 16.18.50 i trčanje: 33.45.08.
– Od toga 12 sati u redu, 15 sati radila u kolapsu, i zadnjih 6 sati rušila rekorde krugova maratona, dodaje Karla.
– Da, teško je to ali mislim da je supporterima još teže. To su ljudi koji vode brigu o nama prije, za vrijeme cijele utrke i posle utrke. Meni je moj otac supporter. Nedostaje mi treninga jer vrijeme rađe provodim u igrati sa psom rhodesian ridgeback Fuma Iron. Još ga štedim od treninga trčanja. Inače sve to sama radim bez podrške Grada, nemam trenera, kluba, sponzora, ništa… ali imam dobar rezultat u Svjetskom kupu IUTA triathlon, zaključuje Karla.
Na natjecanju je nastupio i Nenad Šimunko: 30.32.02 (plivanje:3.53.02, bike:13.50.16, trčanje:12.36.39), ukupno 12. mjesto

Izvor:
Foto:

Sport

Prava berba medalja plesačica i plesača Valcera na Trofeju grada Varaždina

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U Sportskoj dvorani Graberje u subotu, 16. listopada, održan je 7. Trofej grada Varaždina 2021.

Turnir je održan u organizaciji Sportskoga plesnoga kluba Valcer te u suorganizaciji Plesnoga kluba Takt i Hrvatskoga sportskoga plesnog saveza. Pokrovitelj natjecanja bio je Grad Varaždin uz potporu Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i Turističke zajednice Grada Varaždina.

Trofej grada Varaždina okupio je više od 200 sudionika u različitim disciplinama sportskog dijela natjecanja te u večernjem dijelu show programa. Natjecanja su započela već u ranojutarnjim satima u disciplini breakdancea, a zatim su u ranijim prijepodnevnim satima snage odmjerili pojedinci, grupe i formacije u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok su natjecanja plesnih parova na rasporedu bila u poslijepodnevnim satima. Natjecatelji su se varaždinskoj publici predstavili u dvjema disciplinama sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pojedinci

Sportski plesni klub Valcer u natjecateljskom dijelu programa predstavljalo je sedam plesnih parova i deset pojedinaca.

Tin Žmuk je u kategoriji osnovci D2 osvojio srebrnu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima, dok je Dorja Pernar, također u kategoriji osnovci D2, osvojila zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima.

Elena Sekovanić je u kategoriji mlađih osnovaca D3 osvojila srebrnu medalju u standardnim i u latinskoameričkim plesovima.

Debitantica na turniru Vanessa Cafuk u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojila je srebrnu medalju u standardnim i zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Njezin klupski kolega Adriano Žmuk u kategoriji mlađe mladeži D1 u standardnim plesovima osvojio je zlatnu medalju te zlatnu medalju u kategoriji mlađe mladeži D2 u latinskoameričkim plesovima, Leona Mičuda u kategoriji mlađe mladeži D3 u standardnim plesovima zauzela je 4. mjesto, dok je u kategoriji mlađe mladeži C u latinskoameričkim plesovima bila treća.

Kiara Črnila je u kategoriji mlađe mladeži C osvojila zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima, Vida Jurak također je bila prva u kategoriji mlađe mladeži B u standardnim i u latinskoameričkim plesovima, dok se Lana Režek u kategoriji mladeži C plasirala na 5. mjesto u standardnim i na 8. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

Zlatnu medalju osvojio je i Eugen Sekovanić u kategoriji mladeži C u standardnim plesovima.

Pregršt medalja osvojili su i varaždinski plesači u parovima. U osnovcima D2 brončanu medalju u standardnim plesovima i srebrnu u latinskoameričkim plesovima odnijeli su Ivan Biškup i Uma Mašić, da bi njihovi kolege Tin Žmuk i Elena Sekovanić u istoj kategoriji zauzeli 4. mjesto u standardnim plesovima te 3. mjesto u latinskoameričkim plesovima.

28 medalja

Adriano Žmuk i Dorja Pernar u kategoriji mlađe mladeži D1 osvojili su srebrnu medalju u standardnim i u kategoriji mlađa mladež D2 zlatnu medalju u latinskoameričkim plesovima. Rok Podsečki i Eni Tuđan su u kategoriji mlađe mladeži D2 osvojili zlatnu medalju u standardnim i srebrnu medalju u latinskoameričkim plesovima.

Zlatne medalje u standardnim i latinskoameričkim plesovima odnijeli su i Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević u kategoriji osnovci C, kao i Andrej Detelj i Elena Weiser kategoriji mlađe mladeži C u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Dodajmo da su Eugen Sekovanić i Kiara Črnila u iznimno jakoj kategoriji mladeži C osvojili brončanu medalju u standardnim i latinskoameričkim plesovima.

Nastavite čitati

Sport

Dabar Tin Tompić na popisu za okupljanje juniorske rukometne reprezentacije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Krešo Ivanković pozvao je igrače na prvo okupljanje u novoj sezoni.

Na popisu se nalazi 20 igrača, uz još šest na listi za pričuve koji mogu biti pozvani naknadno, ukoliko se za to ukaže potreba. Među pozvanim igračima većina je onih koji su ovog ljeta osvojili srebro na Europskom kadetskom prvenstvu kojem su domaćini bili Varaždin i Koprivnica.

Na popisu je igrač Gradskog rukometnog kluba Varaždin 1930 Tin Tompić, dok je na pričuvnom popisu Dabar Fabijan Grubišić.

Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu, 1. studenog ispred Doma sportova, i odmah produžiti put do Poreča gdje će boraviti do 7. studenog. Kao što je od ranije poznato, u tom terminu u Poreču će boraviti i naša muška seniorska reprezentacija.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje