Povežite se s nama

Rukomet

Dabrovi zadržali prvo mjesto

Objavljeno:

- dana

RUKOMET, PREMIJER LIGA

U sklopu 14. kola Premijer lige rukometaši Varaždina pobijedili su u Rijeci Zamet, rezultatom 38:35. Dabrovi su tako nastavili svoj pobjednički niz i petom pobjedom zaredom zadržali prvo mjesto tablice.

 

Bila je to vrlo teška utakmica, no varaždinski rukometaši su potvrdili svoju kvalitetu. Riječani su poveli 3:1, no Dabrovi su preokrenuli susret te brzo poveli s dva gola razlike, što su i zadržali do kraja. Trener Belko u susretu nije mogao računati na Težaka i Hermana, a tijekom tjedna probleme s ozljedama su imali Horvat i Kuduz.

Riječani su u 16. minuti ostali bez Darija Černeke, koji je radi udarca Ivana Horvata zaradio crveni karton. Igrači Alana Belka to su znali iskoristiti te su do poluvremena vodili s dva gola razlike.

U nastavku Dabrovi igraju još bolje, pa predvođeni raspoloženim Tokićem, Marčecom,Jeftićom i Kuduzom, stižu do čak sedam golova razlike (24:31). Igrala se 46. minuta, no tada s nekoliko grešaka, u samo dvije minute, dopuštaju Riječima čak četiri uzastopna gola te “povratak” u utakmicu.

Varaždinci su ipak, držali sve konce igre u svojim rukama, iako domaćin stiže na minus dva, bliže od toga nisu mogli.

-Pohvale svim igračima u ekipi, igrali su danas odlično, naša pobjeda nije bila ugrožena u niti jednom trenutku, iako smo dopustili Riječima da se vrate u utakmicu, kod sedam golova razlike. Okrećemo se Poreču, derbi sezone i nadamo se da ćemo i tamo prikazati dobru igru – kazao je nakon utakmice trener Alan Belko.

U drugom derbiju kola, Poreč je tijesno pobijedio u Umagu, iako je domaćin vodio veći dio susreta, tako da i dalje Poreč i Varaždin imaju jednak broj bodova, uz bolju gol razliku Dabrova. Karlovac je poražen u Đakovu, tako da sada zaostaje već pet bodova na trećem mjestu.

U posljednjem kolu Dabrovi gostuju u Poreču, nakon čega će igrati još finale Županijskog kupa, s pobjednikom susreta Vidovec – Ivančica, i otići na zasluženi odmor.

Zamet – Varaždin 35:38 (16:18)

Zamet – Vukić, Vučko 7, Samardžić 2, Klić, Mrakovčić 4(1), Černeka 2, Uzelac 2, Lončarić 2, Stipčić, Jurić-Grgić 4, Slavić (12+2 obrana), Kovačivić 6, Valković 6, Majić. Trener: Marin Mišković.

Varaždin – Grd (6+0 obrana), Vujović, Melnjak 3, Jeftić 6, Horvat 1, Trojko, Kontrec 2, Vincek, Sršen 3(1), Vidaček, Kuduz 5, Balent (3+1 obrana), Mišković 4, Herman, Marčec 6, Tokić 8. Trener: Alan Belko.

 

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje