Povežite se s nama

U fokusu

“Dajte nam posla ili otkaze- samo požurite!”

Objavljeno:

- dana

PROSVJED ZAPOSLENIKA AQUACITYA

Dajte nam posla ili otkaze, svejedno – samo požurite! Ovu nesvakidašnju poruku uputili su očajni zaposlenici Aquacitya,  poduzeća u vlasništvu Grada Varaždina, koji već osam mjeseci niti rade niti primaju plaću.

–  Naša situacija više nije za izdržati jer posla i plaća nema već mjesecima, a zbog neriješenog radnog statusa ne možemo se ni prijaviti ni na Zavod za zapošljavanje. Upravo zbog toga spontano smo se okupili kako bi još jednom upozorili gradske vijećnike na tešku situaciju u kojoj smo se našli i apelirali da se ona hitno riješi, objašnjava jedan od zaposlenika Aquacitya koji prosvjeduje ispred varaždinske Gradske vijećnice gdje se održava konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća.

Grad Varaždin, kako dodaje, ni danas ne zna što bi s restoranom Aquacity čiji je vlasnik, kao što nije znao ni proteklih godinu dana otkada je tvrtka Nedblam odlučila prijevremeno prekinuti njegov najam ugovoren na pet godina. Grad Varaždin i Nedblam mjesecima su se sporili je li moguć prijevremeni raskid ugovora o najmu i tko od njih ima nakon toga kakve obveze, posebice prema zaposlenicima Aquacityja.

– Nakon što je u travnju ove godine Grad Varaždin od bivšeg zakupca natrag preuzeo poslovne prostore restorana Aquacity očekivali smo da će preuzeti i zaposlenike, sukladno potpisanom ugovoru. To tim više što su prošli mjesec, uoči izbora, davana velika obećanja od strane gradonačelnika koji jedini čini skupštinu društva. Međutim, izbori su prošli, ali ništa se nije dogodilo. Doduše, sada predstavnici Grad Varaždina nude zaposlenicima Aquacitya ugovore na određeno vrijeme, iako imaju važeće ugovore na neodređeno.  Pri tome poručuju da tko želi neka potpiše nove ugovore, a tko ne želi može otići bez ikakvih prava jer ima dosta ljudi na burzi. To je sramotno ponašanje, pogotovo u vrijeme kada Grad Varaždina nalazi gotovo 400 tisuća kuna za otpremninu bivšeg direktora Parkova, dok istovremeno mjesecima ne isplaćuje plaće zaposlenicima svog drugog gradskog poduzeća – Aquacity. Uopće je pitanje tko vodi poslovanje tvrtke  direktor Dražen Hrain ili odvjetnički ured Brlečić i partneri,  upozorava Franjo Veble, regionalni povjerenik SSSH koji se pridružio prosvjednicima, koji ne isključuje tužbu ukoliko se slučaj zaposlenika uskoro ne riješi.

O sudbini zaposlenik još se nisu oglasili iz Grada Varaždina u kojem se, kako je nedavno rekao gradonačelnik Goran Habuš, razmišlja o ponovnom iznajmljivanju restorana Aquacity ili njegovoj prodaji koja je već jednom pokušana, ali je neslavno završila.

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

Gradit će se treći krak na autocesti od Zagreba do Karlovca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Godinama se priča o gradnji trećeg traka autoceste A-1, od Zagreba do Karlovca, a čini se da se uskoro kreće i u realizaciju projekta.

Najavljen je na lokalnoj razini, u Skupštini Karlovačke županije, a od glasnogovornice Hrvatskih autocesta Kate Kuprešak Jutarnji je dobio i službenu potvrdu da će se za desetak dana učinjiti prvi konkretni korak – HAC će raspisati natječaj za projektiranje prometnice.

Nakon što se sagradi dionica od Zagreba do Karlovca, gradit će se i treći trak dionice – od Karlovca do Bosiljeva.

Više pročitajte na Jutarnjem.

Nastavite čitati

U fokusu

Habijan o glasanju za ostanak bala u Brezju: “Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gradski vijećnici na 13. sjednici Gradskog vijeća trebali bi odlučivati pod točkom 7. i o kreditnom zaduženju Grada za sanaciju odlagališta otpada u Brezju. Riječ je o zaduženju kod ERSTE&STEIERMÄRKISCHE BANK d.d. Rijeka „teškom“ 15.926.740 eura. Podsjećamo, gradonačelnik Bosilj tu očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a, te je u jednom od zadnjih intervjua poručio da „Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju“.

>>Bosilj očekuje podršku Budimo grad i HDZ-a: Svi koji ne podrže proračun glasaju za ostanak bala u Brezju

Ovu Bosiljevu izjavu sinoć je za Regionalni tjednik komentirao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Damir Habijan

– Riječ je o djetinjastoj i blago rečeno – ucjenjivačkoj izjavi gradonačelnika Bosilja jer dosad smo imali barem 5 ili 6 ovakvih situacija gdje su se predlagala određena rješenja koje gradski vijećnici iz različitih razloga nisu prihvaćali. Prema tome, svaka vijećnica ili vijećnik imaju svoju samostalnost odlučiti po tom pitanju kako smatraju da treba – rekao je Habijan.

Dodao je kako se vijećnike na ovakav način diskreditira i dovodi u pitanje njihov zdrav razum i prosudbe.

– Svaki od njih ima pravo odlučiti o prijedlogu gradonačelnika onako kako smatra da je ispravno. Ako gradonačelnik smatra da je nešto po njemu ispravno i Bogom dano, ne znači da drugi moraju dijenliti njegovo mišljenje – zaključio je Damir Habijan.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje