Povežite se s nama

Život i društvo

“Daleko smo dogurali, ali pravi posao nas tek čeka”, M. Šimec

Objavljeno:

- dana

Novi Marof

Završnica prvog tečaja nezdravstvenih volontera u palijativnoj skrbi, održana je u Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof.

-Palijativa prije svega podrazumijeva ljudskost i nesebičnost i na tome zahvaljujem našim volonterima. Svatko se može pronaći u palijativi i zadaci koje ćemo dodjeljivati našim volonterima bit će različiti tako da su i dalje dobrodošle osobe različitih profila i struka.

Marofu priznanje primjera dobre prakse palijativne skrbi u Hrvatskoj. 

Daleko smo dogurali uz pomoć dobrih ljudi ali tek nas pravi posao čeka, izjavila je predsjednica Udruge za palijativnu pomoć, Miljenka Šimec, obrativši se gostima iz – III. Franjevački svjetovni red – mobilni palijativni tim, predstavnicima Centra za koordinaciju palijativne skrbi Grada Zagreba, zatim Udruzi za “Pomoć neizlječivima” iz Čakovca, doc.dr.sc. Karmen Lončarek sa Zavoda za palijativnu medicinu i koordinatoru projekta Ministarstva zdravlja RH “Bolnica prijatelj palijative”, Mammae klubu Varaždin, kao i mnogim sestrama, volonterima te pomoćnom osoblju bolnice u Novom Marofu.

Svatko se može pronaći u palijativi i zadaci koje ćemo dodjeljivati našim volonterima bit će različiti tako da su i dalje dobrodošle osobe različitih profila i struka

Bolnica u Marofu – odličan primjer

Dan ranije je Centar za palijativnu medicinu, medicinsku etiku i komunikacijske vještine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i zagrebačkog Instituta za kultura zdravlja dodijelila Udruzi i ustanovi – Služba za produženo liječenje i palijativnu skrb Novi Marof, priznanje primjera dobre prakse palijativne skrbi u Hrvatskoj. Udruga je prema ocjeni suradnika CEPAMET-a odlični primjer razvoja palijativne medicine i palijativne skrbi. “Ponosna sam na ovu nagradu i ona je samo dokaz da je naš trud i rad prepoznat i izvan Novog Marofa te nas obvezuje da nastavimo s našim ciljevima i aktivnostima”, komentirala je predsjednica Šimec.

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Jelena Toth predstavila Špancirfest na međunarodnom kongresu u Solinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Špancirfest je, kao uspješni primjer održivog kulturno-turističkog proizvoda, predstavljen na 7. Međunarodnom kongresu povijesnih gradova, koji je od 19. do 22. listopada održan u Solinu.

Kongres je, po prvi puta u Hrvatskoj, bio osmišljen u novom konceptu, kojeg najbolje opisuje njegovo geslo „Meet, share & build“ s ciljem povezivanja dionika razvoja turizma u povijesnim gradovima, razmjene iskustava, posebice u promotivnim aktivnostima te stvaranja novih proizvoda.

Kao tema kongresa odabrana je zaštita i interpretacija povijesnih atrakcija i lokaliteta u povijesnim gradovima diljem Hrvatske i to kroz tzv. benchmarking s gradovima diljem Europe.

U sklopu kongresa je održana i panel diskusija na kojoj je direktorica Turističke zajednice grada Varaždina Jelena Toth pred brojnim sudionicima iz cijele Hrvatske, ali i gostiju iz Belgije, Italije te Srbije, održala prezentaciju o Špancirfestu kao oglednom primjeru održivog turističkog proizvoda.

– Varaždin je strateški orijentiran na razvoj kulturnog turizma, a temelj za taj smjer proizlazi iz iznimne vrijednosti njegove povijesne gradske jezgre, koja je sastavni dio brojnih turističkih proizvoda, među kojima je Špancirfest najpoznatiji i turistički najvrjedniji. Uz to, Špancirfest je, usprkos svojoj veličini, izvrstan primjer održivog turističkog proizvoda koji igra ulogu katalizatora cijelog niza djelatnosti, prije svega kulturnih i kreativnih industrija. Kao takav, Špancirfest ima iznimno važnu ulogu i u gospodarskom, ali i društvenom razvoju Varaždina što dokazuju njegov uspjeh i dugovječnost – navode iz TZ grada Varaždina.

I dodaju: – Špancirfest je fleksibilan, koristi povijesne resurse kao sastavni dio svoje privlačnosti, a kontinuiranim promjenama i otvaranjem novih tematskih i sadržajnih cjelina pokazao se sposobnim zadržati kontinuirano rast kroz dugi niz godina te se uspješno oduprijeti i najvećim izazovima, poput pandemije COVID-19, koja je ostavila duboke posljedice na event-industriju – poručili su iz turističke zajednice.

Nastavite čitati

Život i društvo

FOTO Radno u rasadnicima Parkova: pakiraju i utovaruju krizanteme multoflore

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Parkovi

U rasadnicima Parkova ove je nedjelje, 24. listopada, radna atmosfera.

U tijeku je pakiranje i utovar krizantema multoflora po čijoj su proizvodnji, između ostalog Parkovi poznati diljem Hrvatske.

Krizanteme multiflore iz vlastite proizvodnje Parkova pakiraju se u zaštitne celofane i šalju u distribucijske centre velikih trgovačkih lanaca diljem Hrvatske.

Osim u trgovačkim centrima diljem Hrvatske, krizanteme multiflore iz proizvodnje Parkova mogu se kupiti u Vrtnom centru Parkova d.o.o., cvjećarnici Krizantema, kao i na štandovima prigodne prodaje koji će biti postavljeni pored Varaždinskog groblja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje