Nakon odlične igre i uvjerljive pobjede protiv Slovačke (4:0), Vatreni u ponedjeljak u 18 sati igraju utakmicu protiv Azerbajdžana u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine.

Azerbajdžan je u četiri dosadašnja dvoboja sva četiri puta poražen – uključujući i u uvodnom nastupu u Zagrebu – dok Hrvatska s tri pobjede i devet bodova drži drugo mjesto, iza vodeće Mađarske.

U zagrebačkom dvoboju u ožujku goste je u vodstvo doveo Ramil Šejdajev, a potom su Borna Barišić i Andrej Kramarić režirali preokret za pobjedu 2:1. Izabranici Nikole Jurčevića potom su kod kuće poraženi od Mađarske (1:3) i Slovačke (1:5) te prije tri dana u Walesu (1:2).

– Nema danas ništa lagano, bez obzira koliko se naša pobjeda očekuje, i ne zavarava nas činjenica da Azerbajdžan još nema bodova. Moramo jako ozbiljno shvatiti utakmicu i ne popustiti niti u jednom segmentu igre u odnosu na nastup u Trnavi. Agresivnost, odgovornost, disciplina, trčanje i kompaktnost moraju biti na visokoj razini – sažeo je izbornik Zlatko Dalić.

Hrvatska će nakon gostovanja kod Azerbajdžana kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine nastaviti 10. listopada protiv Mađarske u Splitu te 13. listopada protiv Walesa u Cardiffu.

Izvor: HNS

Komentari

Komentara

loading...