Povežite se s nama

U fokusu

Damir Habijan: Očekujem od gradonačelnika Čehoka da riješi probleme koje je sam napravio

Objavljeno:

- dana

Budući predsjednik Gradskog vijeća

Damir Habijan će, potvrđeno je još jučer, biti predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća.

Dogodilo se, dakle, ono što se i očekivalo:  varaždinski HDZ osigurati će stabilnu većinu u Gradskom vijeću gradonačelniku Ivanu Čehoku.

Iako se službeno ne govori o koaliciji, jasno je da će  predsjedanje Vijećem Habijan platiti budućom vjernošću gradonačelniku.

Uostalom, Ivan Čehok je jasno rekao: – To mjesto pripada nama, koji imamo devet vijećnika, ali želimo pokazati otvorenost.

Tako se HDZ uspio dokopati gradske vlasti u Varaždinu. Šapatom su iz oporbe prešli među vladajuće, a najava Damira Habijana o „još jačoj oporbi“ pokazala se krhkom floskulom. Onom koja puca čim se vlast pokaže na vidiku.

Ako će ići, ići će

Kad mu se to spočita on govori da će svi koji ga znaju znati da se njemu takvo što ne može pripisati.

– Kako onda tumačite svoj postupak?

– Bile su dvije opcije. “A”  je ostati u oporbi i četiri godine govoriti što nije dobro i kako bi trebalo. “B” je pokušati surađivati sa izabranima . Ako će ići, ići će. Ako ne s nama, s nekim drugim. U ovom trenutku nam je suradnja ok, a kako će biti dalje, vidjet ćemo – oprezan je.

Na pitanje je li HDZ  postavio gradonačelniku bilo kakve uvjete za svoju podršku, Habijan odgovara negativno.  – Nije. Gotovo svi programi izbornih kandidata su bili isti pa je teško govoriti „naše“ ili „njihovo“.  Koalicija ? Uspostavili smo suradnju i jasno da ćemo se tako i ponašati – potvrđuje Habijan da će HDZ surađivati, a ne oponirati.

A kamoli „jako oponirati“, kako je govorio prije manje od mjesec dana.

Volim, ne volim

Damir Habijan zapravo nije napravio ništa neuobičajeno. Prevara birača je postala dio hrvatskog političkog folklora. Štoviše, postupio je točno onako kako se to i predviđalo, tipičnim manevrom klasičnog hrvatskog  oporbenjaka.

Dobar je primjer ovih dana bio HNS, na čelu s bivšim županom – danas ministrom,  Predragom Štromarom.

Iako se očekivalo da će premijer Plenković zbog Čehokovih optužnica ostati principijelan – kao osoba koja misli da nikome s optužnicama nije mjesto u vlasti – pa lupiti šakom po stolu i zabraniti dečkima da se igraju, reakcije iz Zagreba navodno nije bilo.

To nam je danas ujutro rekao budući predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina, Damir Habijan.

I on je sam u predizbornoj kampanji, uz sve ostalo, Čehoku zamjerao i optužnice. Sad kaže kako je stalno govorio da optužnice nisu glavni problem.

– Glavni problem je što je većina aktualnih problema u Gradu proistekla iz mandata Ivana Čehoka. To je tako. I sad je prilika da se oni riješe – rekao je Damir Habijan.

Jednostavnije rečeno – Habijan od Čehoka očekuje da riješi što je zeznuo.

Ili još jednostavnije – HDZ daje Čehoku drugu šansu.

Hm…

Izvor:
Foto:

U fokusu

FOTO Dijelove županije zahvatila tuča, opet stradao bukovečki kraj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Oko 15 sati u dijelovima Varaždinske županije pala je tuča. Čitatelji nam javljaju da je ponovno stradao bukovečki kraj gdje  je pala tuča veličine lješnjaka.

– Padalo je nekoliko minuta, na sreću nije bilo kao prošli put kad nije bilo kuće ili automobila koji nije bio oštećen – kažu nam mještani bukovečkog kraja.

Konačna šteta će se utvrditi naknadno.

Tuča veličine teniskih loptica potpuno uništila nasade u Velikom Bukovcu, razbijeni su staklenici i prozori automobila!

Nastavite čitati

U fokusu

Jedna hrvatska tvrtka svojim radnicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Podravka ove godine obilježava 75 godina poslovanja, a tim povodom svim svojim zaposlenicima u listopadu će isplatiti jednokratnu naknadu od 750 kuna.

Umjesto organiziranja proslava i domjenaka u ovim izazovnim vremenima, Uprava Podravke na ovaj se potez odlučila kako bi zahvalila svakom zaposleniku ponaosob, jer upravo su zaposlenici pokretači uspjeha koprivničke kompanije te nositelji tradicije koja se prepoznaje na pet kontinenata i u više od sedamdeset zemalja diljem svijeta. Osim toga, Podravka nije zaboravila ni svoje umirovljenike i radnike koji imaju pravo na jubilarnu nagradu te je povodom 75. obljetnice i za njih pripremila posebne poklon pakete proizvoda.

„Ovu obljetnicu želimo obilježiti na način primjeren vremenu i izazovima s kojima se naši sugrađani suočavaju, pogotovo kada se radi o kućnim budžetima. Stoga, 75. obljetnicu nećemo obilježavati prijemima, skupim domjencima, večerama ili proslavama. Umjesto toga, svim radnicima Podravke i Mirne isplatit ćemo jednokratan dodatak na plaću od 750 kuna. Na taj način želimo im zahvaliti na predanom radu, trudu, energiji i znanju kojega svakodnevno ulažu kako bi Podravka bila ovako uspješna internacionalna kompanija“, poručila je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić.

Podravkina tradicija duga 75 godina započela je daleke 1947. godine, kada je radionica za preradu voća braće Wolf dobila naziv Podravka. Sve do danas, u Koprivnici je stasala multinacionalna kompanija koja svoje proizvodne i trgovačke podružnice ima u čak 17 država, a proizvode pod brendovima Vegeta, Lino, Lino Lada, Dolcela i drugi, prodaje na više od čak sedamdeset tržišta diljem svijeta.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje