Povežite se s nama

Događanja

Dan kestena: U borbi protiv raka prostate Vlado Kalember i Zdravko Škender

Objavljeno:

- dana

DANAS OD 17 SATI NA VARAŽDINSKOM KORZU

U Varaždinu će danas biti održan peti po redu Dan kestena, velika javno-zdravstvena i zabavna manifestacija na kojoj će se ponovno upozoriti građane na rak prostate koji se može spriječiti pravovremenim dolaskom na preventivni pregled.

U tome će organizatorima, Udruzi “Prostata”, pomoći brojne poznate osobe, među kojima su Zdravko Škender, Vlado Kalember, Džo Maračić Maki i članovi klape Maslina.

Peti Dan kestena na varaždinskom Korzu počinje u 17 sati nastupom Timeless banda, nakon kojih na pozornicu stiže Petra and the Globetrotters band.

Oko 18.15 sati posjetiteljima će se obratiti dr. Damir Štajcar i predstavnik Ministarstva zdravlja, nakon čega počinju nastupi Kvarteta Varaždin, Darka Domijana, Lidije Bačić, Tihomira Kožine, Pamele Ramljak i Marija Rucnera.

Drugi dio programa počinje oko 20 sati, a nastupaju Nenad Kumrić Charlie, Zdravko Škender, Vlado Kalember, Džo Maračić Maki i Klapa Maslina.

 

Preventivni pregledi – jedini lijek
Preventivni pregledi i rano otkrivanje jedini su lijek protiv raka prostate. Upravo je zato lani pokrenut četverogodišnji pilot-projekt s ciljem da se pregledima obuhvati što više muškaraca starih između 50 i 70 godina.
– U prvih 12 mjeseci provođenja projekta na preglede se odazvalo više od 1.000 muškaraca, od čega je njih više od 30 posto upućeno na daljnju obradu u posebnu ambulantu pri Odjelu urologije varaždinske bolnice. Karcinom je dijagnosticiran kod više od 100 osoba. Nažalost, velika većina karcinoma i dalje je u uznapredovaloj fazi kada je mogućnost izlječenja manja – rekao je dr. Štajcar.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje