Povežite se s nama

Međimurje

U Kuršancu svetom misom, polaganjem vijenaca i druženjem obilježen dan mjesta

Objavljeno:

- dana

U nedjelju je misnim slavljem, polaganjem vijenaca podno spomen obilježja poginulom mještaninu Branku Kosu, te druženjem uz glazbu, hranu i piće obilježen Dan Kuršanca.

Dan mjesta obilježava se 5. kolovoza na blagdan Gospe snježne, kojoj je posvećena crkva u tom naselju. Misno slavlje predvodio je župnik župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi u koju Kuršanec pripada vlč. Josip Janković. Za crkvu, koja je posvećenja prije tri godine zemljište i većinu sredstava za njenu izgradnju, donirala je nedavno preminula Marija Horvat.

Nakon mise zapaljene su svijeće kod spomen-obilježja Branku Kosu postavljenog u središtu mjesta. On je jedini poginuli hrvatski branitelj iz Kuršanca, a spomenik mu je uređen prije dvije godine. Svijeće su zapalili članovi njegove obitelji, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, predsjednik Mjesnog odbora Kuršanec Siniša Kregar, predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuršanec te mještani.

U ime Grada, mještanima je njihov dan čestitao zamjenik gradonačelnika Zoran Vidović. Nastavlja se s ravnomjernim razvojem grada, ulaže se u sve mjesne odbore, te će do kraja mandata, sve što je planirano biti i realizirano. Svim okupljenima, a posebno sudionicima Domovinskog rata, čestitao je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Druženje je nastavljeno u šatoru postavljenom u središtu mjesta, a tamo su svoje radove izložile i članice Udruge „Krašovec“, koja okuplja mještanke Kuršanca i susjednih naselja tzv. Dravskog bazena.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje