U četvrtak, 15. kolovoza, na blagdan Velike Gospe, Macinec obilježava svoj dan te svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

S Dana Macinca 2018.

Ove godine po 22. put za sve mještane i mještanke tradicionalno se organizira velika proslava. Vijeće mjesnog odbora Macinec i NK Centrometal Macinec pozivaju sve da se i ove godine odazovu proslavi i uživaju u duhovnom, kulturnom, zabavnom i sportskom programu.

Zeljko Joksimovic

Tradicionalno će se s početkom u 11 sati održati sveta misa u Crkvi pohoda bl. Djevice Marije, a nakon toga i mimohod do Sportskog doma. U 12 sati započinje svečani program, a od 13:30 podjela ručka za sve posjetitelje. Nakon ručka očekuje vas izložba u spomen na dr. Ivana Novaka i 100. obljetnice odcjepljenja od mađarske države, te otvorenje Sportskog doma. U programu još nastupaju Mažoretkinje Nedelišća, KUU “Seljačka sloga” Nedelišće, grupa “Male Macinčanke i Macinčari” te plesačice iz Udruge za kulturu orijentalnih plesova OrientArt Varaždin.

U popodnevnim satima održava se nogometna utakmica i sportske igre, dok vas od 20 sati očekuje ples i pjesma uz Mirka Švendu Žigu.

Komentari

Komentara

loading...