Povežite se s nama

Život i društvo

Dan općine Cestica slavi se idući tjedan, za feštu je zaslužan popularni Jole

Objavljeno:

- dana

Središnji dio proslave Dana općine Cestica, a ujedno i blagdana Uzvišenja svetog Križa, bit će u petak, 14. rujna i započet će svetom misom u crkvi Uzvišenja sv. Križa u Radovcu.

U popodnevnim satima s početkom u 16 sati započeti će Svečana sjednica Općinskog vijeća s kulturno-umjetničkim programom, a održat će se u sportskoj dvorani.

Tom prilikom upriličit će se i blagoslov te otvorenje dograđenog dijela dječjeg vrtića, a pripremljen je i domjenak za sve prisutne uz zabavni program tamburaškog sastava „Lajk“.

Nakon sjednice proslava se nastavlja u velikom šatoru na školskom nogometnom igralištu, gdje u večernjim satima (21 sati) pa sve do kasno u noć veliku feštu priprema popularni pjevač Jole.

Načelnik Mirko Korotaj poziva sve mještane Općine Cestica, ali i susjednih krajeva da slobodno dođu na sve programe koji su pripremljeni povodom Dana općine i da se ugodno provedu u našem kraju.

Program obilježavanja Dana općine Cestica:

SRIJEDA, 12. rujna 2018.

15 sati – Sportske igre Udruge umirovljenika u Gornjem Vratnu

PETAK, 14. rujna 2018.

11 sati – sveta Misa u crkvi Uzvišenja Sv. Križa u Radovcu

16 sati – svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Cestica u sportskoj dvorani

Otvorenje dograđenog dijela zgrade dječjeg vrtića u Cestici

Nakon sjednice prigodan domjenak, nastup tamburaškog sastava “Lajk””

21 sati – koncert Jole

Život i društvo

Teretnim vozilom u Varaždinu na zebri udario pješakinju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U utorak, 20. travnja, oko 12.25 sati u Zavojnoj ulici u Varaždinu u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba.

Teretnim vozilom je iz smjera Trenkove ulice u smjeru Koprivničke ulice upravljao 64-godišnjak. Dolaskom do semaforiziranog raskrižja Koprivničke i Zavojne ulice na znak zelenog svjetla skretao je u desno a da prethodno nije propustio 75-godišnju pješakinju koja je prelazila preko obilježenog pješačkog prijelaza na znak zelenog svjetla gurajući bicikl.

Uslijed udara pješakinja je pala na kolnik i zadobila ozljede. Medicinska pomoć pružena joj je u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Varaždin je podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Varaždin je značajnim sredstvima iz proračuna podržao rad udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva, unatoč pandemijskoj krizi.

Naime, gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok u utorak, 20. travnja, s predstavnicima udruga potpisao je ugovore te im tom prilikom zahvalio „što ste radili u ovim pandemijskim uvjetima i okupljali naše građane koji su preko vas zadovoljili svoje građanske interese“.

– Riskirali ste svoje zdravlje i  bili na usluzi građanima i zato vam upućujem veliku zahvalu. Iako će pojedine udruge smanjiti svoje aktivnosti zbog pandemije, sredstva neće propasti, a vas molim da nas o tome izvještavate. Najveća vrijednost ove gradske uprave je bila da smo komunicirali s vama. Nikad u povijesti grada nije bilo toliko udruga kao što ih imamo danas i nikad nije bila bolja suradnja. Udruge su šarolikost i bogatstvo jednog gradskog života pa vam još jednom zahvaljujem na suradnji – poručio je gradonačelnik.

Dodajmo da je za danas, 21. travnja, najavljeno potpisivanje ugovora s udrugama s područja obrazovanja i rada s mladima.

Nastavite čitati