NIZ PROGRAMA

Stanovni Općine Vinica obilježit će blagdan svog zaštitnika sv. Marka ev. nizom raznih događanja.

Nakon akcije “Zelene čistka”, predstave Kerekesh teatra i  izložbe rukotvorina veziljske sekcije KUD-a Vinica, slijedi humanitarna akcija pod nazivom “Cvijećem do pomoći”.

– Akciju će koordinirati Božena Kapitarić, najmedicinska sestra u Hrvatskoj, inače djelatnica Onkološkog odjela u Čakovcu i rođena Viničanka. Prodavat će se donirano sezonsko i balkonsko cvijeće te trajnice, a prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju antidekubitalnog madraca za mještane kojima je potrebna palijativna skrb te za nabavu didaktičke opreme za dječji vrtić – izvijestili su iz Općine.

Akcija će se odvijati ispred zgrade Općine Vinica tijekom četiri dana: u subotu, 22. travnja, te u subotu, 29. travnja, od 10 do 18 sati, zatim u ponedjeljak, 24.travnja, od 15 sati u sklopu Markovog sajma pred Osnovnom školom Vinica te u utorak, 25. travnja, na sam blagdan sv. Marka ev. pred crkvom.

Sajam, nogomet, ribolov…

Središnji događaj je svečana sjednica Općinskog vijeća, koja će se održati u subotu, 22. travnja  u 18 sati. – Na sjednici se očekuju istaknuti gosti, a tom prilkom će  desetorici zaslužnih Viničanaca biti uručena javna priznanja. Također će biti uručene i dvije novčane nagrade najuspješnijim studenticama, a prije sjednice položit će se cvijeće na grobove poginulih branitelja te kod centralnog križa za sve preminule Viničance i Viničanke – najavljuju iz Općine.

U Osnovnoj školi Vinica, koja također obilježava svoj dan, u ponedjeljak od 15 sati odvijat će se kviz znanja i spretnosti učenika 7. razreda, izložba minerala i kristala te „Markov sajam“ na kojem će učenici izložiti svoje rukotvorine.

U utorak, 25. travnja, na sam blagdan sv. Marka, osim svete mise i tradicionalnog proščenja pred crkvom, u 17 sati održava se Prijateljska nogometna utakmica  NK Vinica – NK Varaždin, a u 20 sati Viničanci će ponovo moći uživati u gostovanju Kerekesh teatra i predstavi “Očeš, nečeš doktor”, ovaj put u sklopu Glumačkog festivala u Krapini. Predstava se održava u kino-dvorani u zgradi Općine.

Subota, 29. travnja, rezervirana je za svečanost sv. potvrde, a obilježiti će se i Dan Hrvatskog zavičajnog društva viničkog kraja. U nedjelju, 30 travnja, od 7 sati se na ŠRC Ribnjak u Vinici održava  12. Kup Općine Vinica u športskom ribolovu.

Koncerti

Članice ŽVS Leluja iz KUD-a Vinica zajedno sa svojim gostima pripremaju koncert pod nazivom “Nek popevka zleči vse”, koji će se održati u nedjelju, 7. svibnja, s početkom u 17 sati u kino-dvorani u zgradi Općine.

ŠRK Vinica organizator je još jednog događaja, a to su 2. Šaranske noći –  natjecanje u lovu ribe u trajanju od punih 48 sati, koje će se održavati na ŠRC Ribnjak počevši od 13 sati u  petak, 12. svibnja.

Dani Općine Vinica završavaju koncertom Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba ,koji će se održati u nedjelju, 28. svibnja s početkom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Marka ev.

Za sve događaje ulaz je slobodan te pozivamo stanovnike da se uključe i odazovu na sve aktivnosti.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Komentari

Komentara