Povežite se s nama

Život i društvo

Dan Općine Vinica: humanitarna akcija koju vodi najsestra Hrvatske Božena Kapitarić

Objavljeno:

- dana

NIZ PROGRAMA

Stanovni Općine Vinica obilježit će blagdan svog zaštitnika sv. Marka ev. nizom raznih događanja.

Nakon akcije “Zelene čistka”, predstave Kerekesh teatra i  izložbe rukotvorina veziljske sekcije KUD-a Vinica, slijedi humanitarna akcija pod nazivom “Cvijećem do pomoći”.

– Akciju će koordinirati Božena Kapitarić, najmedicinska sestra u Hrvatskoj, inače djelatnica Onkološkog odjela u Čakovcu i rođena Viničanka. Prodavat će se donirano sezonsko i balkonsko cvijeće te trajnice, a prikupljena sredstva iskoristit će se za kupnju antidekubitalnog madraca za mještane kojima je potrebna palijativna skrb te za nabavu didaktičke opreme za dječji vrtić – izvijestili su iz Općine.

Akcija će se odvijati ispred zgrade Općine Vinica tijekom četiri dana: u subotu, 22. travnja, te u subotu, 29. travnja, od 10 do 18 sati, zatim u ponedjeljak, 24.travnja, od 15 sati u sklopu Markovog sajma pred Osnovnom školom Vinica te u utorak, 25. travnja, na sam blagdan sv. Marka ev. pred crkvom.

Sajam, nogomet, ribolov…

Središnji događaj je svečana sjednica Općinskog vijeća, koja će se održati u subotu, 22. travnja  u 18 sati. – Na sjednici se očekuju istaknuti gosti, a tom prilkom će  desetorici zaslužnih Viničanaca biti uručena javna priznanja. Također će biti uručene i dvije novčane nagrade najuspješnijim studenticama, a prije sjednice položit će se cvijeće na grobove poginulih branitelja te kod centralnog križa za sve preminule Viničance i Viničanke – najavljuju iz Općine.

U Osnovnoj školi Vinica, koja također obilježava svoj dan, u ponedjeljak od 15 sati odvijat će se kviz znanja i spretnosti učenika 7. razreda, izložba minerala i kristala te „Markov sajam“ na kojem će učenici izložiti svoje rukotvorine.

U utorak, 25. travnja, na sam blagdan sv. Marka, osim svete mise i tradicionalnog proščenja pred crkvom, u 17 sati održava se Prijateljska nogometna utakmica  NK Vinica – NK Varaždin, a u 20 sati Viničanci će ponovo moći uživati u gostovanju Kerekesh teatra i predstavi “Očeš, nečeš doktor”, ovaj put u sklopu Glumačkog festivala u Krapini. Predstava se održava u kino-dvorani u zgradi Općine.

Subota, 29. travnja, rezervirana je za svečanost sv. potvrde, a obilježiti će se i Dan Hrvatskog zavičajnog društva viničkog kraja. U nedjelju, 30 travnja, od 7 sati se na ŠRC Ribnjak u Vinici održava  12. Kup Općine Vinica u športskom ribolovu.

Koncerti

Članice ŽVS Leluja iz KUD-a Vinica zajedno sa svojim gostima pripremaju koncert pod nazivom “Nek popevka zleči vse”, koji će se održati u nedjelju, 7. svibnja, s početkom u 17 sati u kino-dvorani u zgradi Općine.

ŠRK Vinica organizator je još jednog događaja, a to su 2. Šaranske noći –  natjecanje u lovu ribe u trajanju od punih 48 sati, koje će se održavati na ŠRC Ribnjak počevši od 13 sati u  petak, 12. svibnja.

Dani Općine Vinica završavaju koncertom Hrvatskog komornog orkestra iz Zagreba ,koji će se održati u nedjelju, 28. svibnja s početkom u 19 sati u župnoj crkvi sv. Marka ev.

Za sve događaje ulaz je slobodan te pozivamo stanovnike da se uključe i odazovu na sve aktivnosti.

Izvor:
Foto: ARHIVA RT

Život i društvo

Uređen nogostup u centru Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gotov je još jedan projekt važan za Lepoglavu.

– Uređenjem nogostupa u samom centru Lepoglave povećali smo sigurnost građana, posebice djece koja njime pješače do škole. Pored toga, dio je ovo projekta uređenja samog centra Lepoglave kojeg smo započeli uređenjem ulice Matije Gupca, a nastavit ćemo s rekonstrukcijom dijela nogostupa na istočnoj strani Ulice hrvatskih pavlina kojom će biti obuhvaćeno saniranje cestovne odvodnje, kanalizacijskog sustava i samog nogostupa. U okviru uređenja gradskog centra izgradit ćemo i tržnicu koja će, ne samo funkcionalno već i vizurom, doprinijeti ljepšem izgledu centra Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić po završetku izgradnje nogostupa uz sjevernu stranu kolnika županijske ceste Ulice A. Mihanovića, u dužini od 363,5 metara, ugovorene vrijednosti od 395.730 kuna. Uz rekonstrukciju i uređenje nogostupa, izvršeni su zahvati na rekonstrukciji potpornih zidova koji se nalaze uz sam nogostup.

– Nažalost, u samom je centru, prema stanju objekata, vidljivo kojom imovinom upravlja Grad Lepoglava, a kojom država. Grad svoju imovinu održava i obnavlja dok je ona državna zapuštena i u derutnom stanju te narušava vizuru centra Lepoglave. Osim toga, zbog stanja u kakvom se trenutno nalazi, predstavlja i opasnost za građane – poručio je gradonačelnik Škvarić, a potvrdila i predsjednica Mjesnog odbora Lepoglava Marija Ribić.

Dodao je i da kontinuirana nastojanja Grada Lepoglave za rješavanjem ovog gorućeg problema nisu na državnoj razini naišla na spremnost za pokretanje postupaka dodjele navedene imovine Gradu i stvaranje uvjeta za pokretanje njene sanacije i obnove u okviru gradskih projekata.

Nastavite čitati

Život i društvo

Ovaj vikend na varaždinskom nebu pravi padobranski spektakl

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon gotovo tri godine varaždinski aerodrom će ovoga vikenda, 24. i 25. travnja, ponovo biti domaćin velike priredbe. Padobranski boogie u Varaždinu ugostit će padobrance iz cijele Hrvatske koji će na nebu iznad Varaždina prirediti atraktivni padobranski show.

Na ovoj padobranskoj priredbi, koju organiziraju Grad Varaždin, tvrtka Parkovi i Aeroklub Varaždin, nastupit će iskusni padobranci iz cijele Hrvatske, a organizatori će onima željnih adrenalina omogućiti i tandemske skokove padobranom s 4.000 metara visine.

Program padobranskog mitinga – Varaždin boogie 2021., počet će u subotu već u 9 sati skokovima padobranaca, koji će točno u podne na varaždinski aerodrom spustiti zastave Grada Varaždina, Parkova i Aerokluba Varaždin. Uz atraktivni padobranski šou na nebu iznad Varaždina, program će biti organiziran i na aerodromu gdje će posjetitelji moći razgledati padobransku opremu te se bolje upoznati s ovim atraktivnim sportom.

– Ovakve padobranske priredbe su uvijek atraktivne, stoga mi je posebno zadovoljstvo što na aerodromu ponovo imamo Varaždin boogie. Vjerujem da organizacijom ovoga padobranskog šoua počinjemo revitalizirati padobranstvo u našem gradu. Podsjećam da su varaždinski padobranci bili državni reprezentativci i državni rekorderi, a to je tradicija kakvom se može malotko pohvaliti – naglasio je Josip Novak, predsjednik Aerokluba Varaždin.

Ulaz na varaždinski aerodrom bit će besplatan, no organizatori napominju da svi posjetitelji moraju nositi zaštitne maske te se strogo pridržavati svih protuepidemijskih mjera.

Nastavite čitati